MAKE UP – náš nejlepší přítel a pomocník:)

Holky, dovedete si představit, že by neexistoval MAKE UP? Pro mě je to naprosto katastrofální představa:) Make up je totiž můj dlouholetý pomocník, který dokáže chytře zamaskovat to, s čím se nechci s ostatními podělit:) A protože jste se nás už ptaly, jaké produkty u make upu používáme, je tu naše další velká kosmetická recenze – tentokrát pod značkou MÍŠA a MAKE UP:)

Tak milé dámy, na úvod Vám stručně charakterizuji svůj vztah k make upu. Je více, než velmi blízký:) S líčením mám, řekla bych, poměrně dobré a dlouhodobé zkušenosti a za ta léta praxe jsem dospěla k závěru, že kvalitní a dobře provedený make up je klíčovým krokem k tomu – v mém případě – vypadat normálně:) A když mluvím o make upu, myslím tím pouze ty produkty na krytí nedostatků a sjednocení barvy pleti. O dalších krocích v líčení – o očních stínech, linkách, rtěnkách…zase jindy:)

Jasně, já vím, mnohé z Vás make up vůbec nepoužíváte. Buď si to můžete s přehledem dovolit, nebo chodíte rády nenalíčené. Já netvrdím, že mám špatnou pleť, ale ráda působím upraveně. Potrpím si na barevnou jednotnost pleti a celkově na zdravý a odpočatý vzhled. A k tomu mi pomáhá parta „kamarádů“,  které každé ráno (dobře, každé úplně ne, ale většinou každé) povolávám do zbraně:) Bez nich bych byla ztracena! A kteří pomocníčci přesně to jsou?

Věřte, že jsem během doby, kdy jsem s líčením začínala, vyzkoušela obrovské množství produktů. Z některých jsem byla hned nadšena a jsem jim věrná dodnes. Jiné nestály – často i přes vysokou cenu – za nic. Ano, poučení číslo jedna zní – vysoká cena se nerovná vysoké kvalitě.

Ale, dost zbytečných řečí okolo, jdeme na recenzi. Produkty budu popisovat v té naslédnosti, v jaké je používám.

1. GARNIER SKIN NATURALS – BB CREAM Miracle Skin Perfector

BB krémy mají zaručovat lehké krytí, hydrataci, výživu. Vyzkoušela jsem opravdu obrovské množství BB krémů od různých značek, ale vždy jsem se vrátila k tomuto – je to poměrně „obyčejný“ krém, běžně dostupný v drogeriích, ale mně naprosto vyhovuje. Není totiž příliš hutný, takže opravdu na pleti není vidět. Pro mě je zcela akorát mastný – mám spíš sušší pleť, proto potřebuji zároveň i vyživující přípravky. Krém se velmi snadno roztírá a pleť ho rychle vstřebává. Je k dostání ve dvou barevných variantách (pro světlou a středně tmavou pleť), pro různé typy pleti.

Doporučuji kupovat přes PARFUMS.CZ, největší výběr i nejlepší cena.

ODKAZ: PARFUMS.CZ/WEB

ODKAZ: PARFUMS.CZ/FACEBOOK

Photo 14.10.14 17 26 58

2. KOREKTOR BOI-ING od BENEFITU

Holky, tak toto je naprosto úžasný korektor. Dokonale kryje i větší nedostatky. Takže když se ráno vzbudíte a objevíte, že se Vám na pleti „cosi“ objevilo (jasně, katastrofa největší, dobře znám:), nevěště hlavu, s touto vychytávkou všechno hravě zvládnete zakrýt. Korektor navíc není příliš tuhý, takže není na první pohled patrný. Já s ním zakrývám i své někdy mega černé kruhy pod očima (na který mám ovšem další super vychytávky:)

Věcičky od Benefitu koupíte v PARFUMERII SEPHORA.

Více o Benefitu zde: BENEFIT COSMETICS CZECH REPUBLIC

Photo 14.10.14 17 27 27

3. SELECT COVER-UP od MACu

Jo korektory, to je moje vášeň:) Netrpím díky bohu na akné, za to kruhy pod očima, to je moje specialitka:) Takže se velmi intenzivně zajímám o cokoliv, co je dokáže efektivně zamaskovat. Další vychytávka, kterou používám už spoustu let, je tekutý korektor SELECT COVER-UP od kosmetiky MAC. Úžasně kryje. Stačí nanést opravdu velmi malé množství a jemně „vklepat“ na postižené místo.

Kosmetiku MAC seženete i online – zde je odkaz na e-shop: LIPS2KISS

Photo 14.10.14 17 50 19

4. TOUCHE ÉCLAT od YSL

Zasvěceným jistě netřeba představovat:) Absolutní bestseller ve světě make-upu, obsahuje totiž drobné částečky a mirkopigmenty, které odráží světlo a tím opticky zdokonalují pleť. My se o této věcičce rozepsaly v samostatné recenzi už dříve, takže mrkněte sem:

TOUCHE ÉCLAT by Cool Brno Blog

Opět doporučujeme koupit přes PARFUMS.CZ.

ODKAZ: PARFUMS.CZ/WEB

ODKAZ: PARFUMS.CZ/FACEBOOK

Photo 14.10.14 17 49 26

5. MAKE UP LE TEINT ENCRE DE PEAU od YSL

Tento make up jsem objevila teprve nedávno (je to novinka) a musím uznat, že jsem absolutně nadšená! Nejsem velkým zastáncem drahých a značkových make upů, ale když jsem vyzkoušela tento, absolutně si mě získal. Má totiž skvělou krycí schopnost a přitom nepůsobí na pleti tvrdě a viditelně. Pleť ho dokonale absorbuje, make up se výborně roztírá a kůži nevysušuje. Nezpůsobuje drobné vrásky, které některé make upy dělají (pleť příliš stahují). Tento make up také jemně voní, snese ho i citlivá pleť se sklonem k alergiím (jako je ta moje). Je vhodný pro celodenní nošení – krycí schopnost se v závislosti od doby aplikace nijak nemění.

V Brně seženete například v parfumeriích FANN. 

Photo 08.10.14 11 11 34

6. BÁZE LEMON AID od BENEFITU

S touto skvělou věcičkou mě seznámila Tereza. Na první pohled žlutá báze má krycí a zesvětlující efekt. Ideální třeba na drobné zarudnutí na pleti, nebo na oční víčka – ty pak působí zdravým a odpočatým dojmem. Stačí opět velmi lehce nanést na dané místo a „vklepat“. Já používám právě na oční víčka, na okolí nosních dírek a případně na drobné pupínky. Dá se použít jak pod make up, tak na něj.

Koupíte opět v PARFUMERII SEPHORA.

Více o Benefitu zde: BENEFIT COSMETICS CZECH REPUBLIC

Photo 14.10.14 17 28 09

7. TUŽKA HIGH BROW od BENEFITU

Další úžasný produkt od Benefitu, který mě dostal –  tužka High Brow. Tužka je určená primárně pod obočí, kdy má docílit zvýraznění samotné linie obočí. Má lehce narůžovělou barvu a je obecně vhodná na jakékoliv místo, které chcete projasnit. Já osobně aplikuji právě pod obočí, ale také do rýhy pod nosem a pod řasy na spodním víčku. Stačí udělat lehký tah a jemně rozetřít. Opravdu úžasný pomocník, obzvlášť na očích dokáže zázraky – schová drobné žilky i otok pod spodním víčkem. V podstatě takový projasňující korektor v tužce:)

Opět – k dostání v PARFUMERII SEPHORA.

Více o Benefitu zde: BENEFIT COSMETICS CZECH REPUBLIC

Photo 14.10.14 17 51 47

8. TVÁŘENKA BLUSH od BOURJOIS

Dokonalá tvářenka – používám ji už více než 10 let a za tu dobu jsem neobjevila žádnou lepší. Je k dostání v několika barevných tónech. Mně osobně se líbí, že kromě barevených pigmentů obsahuje i lesklé částečky, které dodají tváři moc hezký vzhled. Skvělé je, že tvářenka se dá používat i coby oční stín. Snadno se aplikuje – štětcem – pleť nevysušuje a nezatěžuje.  Ideální i na celkové projasnění tváře.

Koupíte v dobrých parfumeriích:)

 

ODKAZ: BOURJOIS PARIS v ČR

Photo 14.10.14 17 52 26

9. PUDR AGENT ZERO SHINE od BENEFITU

A jdeme do make-up finále! Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem pudrů, protože pleť dle mého názoru až moc „ucpávaly“. Navíc byly vždy hodně vidět, což ně mě působilo dost nepřirozeným dojmem. Tento pudr je ale zcela jiný – lehoučký až transparentní, na tváři není vůbec vidět, přitom ji dokonale zmatní. My se pudru AGENT ZERO SHINE věnovaly v samostatné recenzi, přečtěte si víc zde:

AGENT ZERO SHINE by Cool Brno Blog

K dostání v PARFUMERII SEPHORA.

Více o Benefitu zde: BENEFIT COSMETICS CZECH REPUBLIC

Photo 08.10.14 11 13 34

10. ŘASENKA VOLUME 1 SECONDE MASCARA od BOURJOIS

Řasenka je takovou „třešničkou na dortu“ u kvalitního make upu. Celý efekt i s jejím použitím by měl působit přirozeně, což tato skvělá řasenka umožňuje. Řasy naprosto dokonale zahustí, protáhně, přitom vůbec neslepí. Vytvoří krásný objem právě s přirozeným efektem. Kartáček je gumový, řasy od sebe dobře oddělí a rozčeše. Skvělý tip!

Seženete například v parfumeriích FANN.

ODKAZ: BOURJOIS PARIS v ČR

Photo 08.10.14 11 12 57

A můj tajný tip na závěr:) Mnohem lépe, zdravěji a dokonaleji působí lehce opálená pleť. Nejsem ale zastáncem velkého opalování a solárek už vůbec ne, takže volím kvalitní samoopalovací přípravek: XEN-TAN Dark Lotion. Je to momentálně ten nejlepší samoopalovací přípravek na trhu. Vytvoří dokonalé opálení, rovnoměrné a bez „fleků“. Přípravek je vhodný jak na tělo, tak na obličej, pokožku nechává hydratovanou a dobře vyživenou (obsahuje kokosový a ořechový olej). Snadno se aplikuje a úžasně voní:) Pokud jste zatím nevyzkoušely, určitě to napravte!

Koupíte přes e-shop: XEN-TAN

Photo 14.10.14 17 53 02