Kosmetika: otestováno – přírodní kosmetika Lavera

Ve své dnešní kosmetické recenzi bych vám ráda představila čtyři produkty od výborné kosmetické značky Lavera – jedná se o přírodní kosmetiku, která je velmi příjemná, účinná a hlavně, s naprosto výborným složením, bez zbytečné chemie. ;) Pokud dáváte také přednost právě přírodní kosmetice, tuto značku opravdu vřele doporučuji. Víc v mém následujícím článku. ;)

Co se kosmetických produktů týká, dávám vždy raději přednost těm přírodním, kdy si můžu být jistá, že dané přípravky neobsahují takové složky, které by v kosmetice neměly co dělat… Mám velice citlivou pokožku trápí mě alergie – hlavně teď, na jaře – a tak si složení kosmetiky, kterou používám, opravdu hodně hlídám. Nejednou se mi totiž stalo, že mě nekteré kosmetické produkty dráždily a celkově, vůbec mi nesedly… U přírodní kosmetiky takové problémy obvykle nemívám.

S kosmetikou značky Lavera mám dobré zkušenosti, a to už pár let. Vynikající jsou hlavně deodoranty, které neobsahují aluminiové soli (u nichž je prokázaná škodlivost). Tyto deodoranty od Lavery jsou navíc opravdu účinné, zkrátka je na ně spoleh. ;)

Značka Lavera nabízí 100% certifikovanou přírodní kosmetiku, která neobsahuje žádné „zbytečné látky“ – tedy, žádné chemikálie, silikony, ropu, hliníkové soli ani mikroplasty. Produkty ani vstupní suroviny nejsou testovány na zvířatech. 95% všech výrobků se může pochlubit certifikátem Vegan a samotná výroba je ekologická.

Pojďme ale k mé recenzi – chci vám představit 4 produkty, které jsem vyzkoušela a opravdu se mi osvědčily. ;)

LAVERA Kuličkový deodorant Sensitive
Jak už jsem napsala výše, deodoranty Lavera neobsahují aluminiové soli, což je skutečnost, která je pro mě při volbě deodorantu zásadní. Deodorant také neobsahuje parabeny a jeho složení je veganské.

Jedná se o deodorant zvláště určený pro citlivou pokožku, můžete jej aplikovat také hned po oholení, protože pokožku nijak nedráždí a nealergizuje.

Obsahuje zklidňující složky – například aloe vera, šalvěj, nebo rýžové mléko, které má zvláčňují a ochranný účinek.

Vůně tohoto deodorantu je jemná, svěží, rozhodně ne nějak agresivní, nebo nepříjemná. Co je samozřejmě u deododantů zásadní – je jeho účinnost. Mně se naprosto osvědčil, je na něj spoleh po celý den, stačí opravdu aplikovat 1x za den. Pokud hledáte spolehlivý deodorant, s výborným složením – navíc vhodný pro citlivou pleť, zkuste tento. ;)

LAVERA Kuličkový deodorant Invisible
Stejně, jako výše uvedený deodorant, ani tento neobsahuje aluminiové soli a parabeny, takže složení pro deodorant za mě ideální.

Výhodou právě tohoto deodorantu je to, že nezanechává žádné stopy na oblečení, což oceníte zváště, pokud máte tmavé oblečení.

Opět je na něj spoleh – a to po celý den. Vůně je lehounká, příjemná, svěží. Deodorant také nijak nedráždí pokožku, obsahuje BIO šalvěj, která má zklidňující účinek.

LAVERA Zpevňující noční krém
Moc příjemný je i tento nový krém, který značka Lavera nyní nabízí – je ideální i coby první anti – age péče. Díky svému složení krém stimuluje tvorbu kolagenu a tím tak zvyšuje celkovou elasticitu pleti, vrásky se vyhlazují a celkově je pleť pevnější, svěžejší.

Krém pokožce také poskytuje potřebnou hydrataci, obsahuje kyselinu hyaluronovou a karanja olej, který pleť vyživuje.

Textura krému je spíše lehčí, příjemná – dobře se roztírá a pokožka krém rychle absorbuje, bez zbytkového pocitu nežádoucí mastnosty.

Vůně je lehounká, příjemná. Na pleti krém vytváří komfortní pocit.

LAVERA Balzám na rty
Naprosto úžasný je také tento balzám na rty, který je vhodnou „první pomocí“ pro suché a popraskané rty. Dokáže je neuvěřitelně rychle zahojit a obnovit jejich krásný vzhled. Balzám je také ideální pro ošetření oparů.

Balzám obsahuje výtažky z BIO meduňky, dále echinaceu, lékořici, heřmánek – vše v BIO kvalitě. Tyto složky mají protizánětlivé účinky, poskytují úlevu na popraskané rty.

Balzám má hutnější konzistenci danou použitím kombinací několika vosků, na rty tedy krásně přilne a okamžitě je chrání. Moc příjemná je také mentolová vůně.
Složení je navíc opět veganské. ;)

Všechny produkty koupíte na eshopu LAVERA.CZ, viz odkaz níže. ;)

ODKAZ: LAVERA / web, eshop

ODKAZ: LAVERA  / facebook

ODKAZ: LAVERA / instagram