Kosmetika: otestováno – letní péče od Biodermy

Je tu léto, konečně! A jak k létu patří všechny ty radosti, jako koupání, teplé letní večery, letní móda…tak jsou i věci, které bychom neměli brát na lehkou váhu – třeba adekvátní ochranu před sluníčkem. A právě o takových produktech bude i moje dnešní kosmetická recenze, chci vám totiž představit pár skvělých přípravků z opalovací řady od Biodermy. A nebude mezi nimi chybět jedna zajímavá novinka. ;)

Značka Bioderma patří mezi těmi dermokosmetickými k těm mým nejoblíbenějším. Mám od ní totiž moc ráda celou řadu produktů, které mi maximálně vyhovují. Ať už je to třeba micelární voda na citlivou pleť Sensibio H2O, nebo hydratační řada, dětská řada, nebo právě produkty na opalování, ty má Bioderma perfektní! A pár z nich vám v následující recenzi představím. ;)

Bioderma Photoderm NUDE Touch SPF 50+

Vynikající věc, která slouží jako lehký a přirozeně vypadající make up, který vaši pleť krásně barevně sjednotí a zakryje drobné nedostatky. Zároveň, poskytuje pokožce vysokou ochranu před škodlivými vlivy slunečního záření – obsahuje totiž ochranný faktor SPF 50+. Nemusíte se tedy obávat spálení, nebo vzniku pigmentových skvrn.

Co nejvíc u tohoto přípravku oceňuji, je jeho textura. Opalovací krémy bývají obvykle totiž velice hutné, pleť doslova ucpávají, což vede ke vzniku akné, pokožka se pak také více mastí.

Konzistence tohoto produktu je opravdu lehounká, nemastná, řekla bych až fluidní, pokožku nijak nezatěžuje, v podstatě ho nebudete ani vnímat. Je ideální i pro smíšenou a mastnou pleť.

Přípravek je navíc bez parfemace a je vhodný i na citlivou pleť. Super věc, díky které se můžete opalovat s pocitem, že je vaše pleť dokonale chráněná a navíc, vypadá skvěle. ;)

Bioderma Photoderm KID SPF 50+, Opalovací pěna a krém pro děti a kojence

Toto je z mého pohledu asi nejspolehlivější produkt pro ochranu kůže před sluníčkem – hlavně pro děti. Ovšem, tuto pěnu používám i já, zhruba první dva dny pobytu na sluníčku na dovolených – než si moje pokožka na sluníčko trochu “zvykne”.

Jak už jsem uvedla, jedná se o pěnu, což je opravdu výjimečná vlastnost:) Díky pěnivé textuře se tento krém (pěna) výborně roztírá – jde to opravdu snadno, což se o mnohých jiných produktech s takto vysokým faktorem rozhodně říct nedá.

Pěna vytvoří na pokožce okamžitě ochranný film a chrání ji skutečně dlouhou dobu. Nesmývá se – opět mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.

Tato pěna je také hypoalergenní – skvěle ji tedy snáší i děti s citlivou pletí. Moji synové jsou oba exematici a tuto pěnu snáší absolutně bez problémů.

Vůně produktu je mírná, příjemná – adekvátní pro přípravek pro péči o dětskou pleť. Maminky – rozhodně berte v patrnost a vyzkoušejte, věřím, že budete nadšené:) A vaše děti si budou moct v klidu hrát na sluníčku…

Bioderma Photoderm Opalovací mlha SPF 30
Naprosto výborná věc, která vám poskytne požadovanou ochranu snadno, rychle a bez potřeby roztírání.

Pokud si nepotrpíte na bílé, hutné opalovací krémy, je tato věc ideální volbou. Opalovací mlha od Biodermy je čirá, nemastná, nelepí, na pleti nezanechává žádné stopy. Praktická je aplikace ve spreji, zkrátka jen nastříkáte tam, kam potřebujete a hotovo. :)

Mlha pleti poskytuje vysokou ochranu, má ochranný faktor SPF 30. Krásně, svěže voní – milé dámy, pro nás, myslím, naprosto ideální produkt.

BIODERMA  Photoderm Bronz Sprej, SPF 50+
Vynikající sprej s ochranným faktorem SPF 50+, je dobrou volbou pro vysokou ochranu.

Aplikace ve spreji je velmi pohodlná, nastříkáte na dané partie těla a následně rozetřete. Přípravek nezanechává bílé stopy, což určitě také oceníte :)

Textura je lehčí, ne příliš mastná, příjemná. Vůně svěží, letní. Super také je, že tento přípravek je voděodolný – můžete se tedy jít po aplikaci v klidu koupat.

Sprej je opět díky svému velmi kvalitnímu složení výborný i na velmi citlivou pokožku, snesou ho zcela bez problémů i děti. Navíc díky svému složení podporuje a prodlužuje opálení.

Vše koupíte v běžných lékárnách.