Italské týdny v Ristorante Piazza

Dnes mám tip a doporučení pro všechny milovníky dobrého jídla – a hlavně skvělých italských specialit! V Ristorante Piazza v OC Omega na nám. Svobody, kde mimochodem vaří opravdu výborně, právě probíhají Italské týdny – časově omezená nabídka vynikajícíh jídel inspirovaných zejména sicilskou kuchyní. Už jsem byla ochutnat a musím říct, že toto se moc povedlo! Zvlášť, pokud milujete ryby, plody moře, nebo těstoviny. Tak dobře připravenou rybu, jako nově nabízenou makrelu, jsem už dlouho nejedla! Co si tu všechno v rámci této akce dáte? Čtěte dál! ;)

Když se nad tím zamyslím, italskou kuchyni miluju dlouhodobě a asi nejvíc ze všech těch světových. Chuťově je totiž neskutečně pestrá, nechybí v ní mé oblíbené ryby, plody moře, těstoviny a spousta zeleniny. Navíc – v rámci italských specialit si, věřím, každý vybere něco, co mu zachutná. Ať už je to třeba právě pizza, těstoviny, nebo ryby…

Co se italských jídel připravených opravdu na úrovni a tak, jak se má, týká, nedám v Brně dopustit na Ristorante Piazza v OC Omega na nám. Svobody. Věřím, že tuto restauraci asi všichni dobře znáte, přece jenom, je na tomto místě už hezkých pár let. ;) A já si ji oblíbila hned, jak jsem se do Brna před 10 lety přistěhovala.

Vaří tady skvěle – a pokud jste někdy byli v Itálii, poznáte, že ta jejich jídla jsou neskutečně autentická. Zkrátka, ocitnete se tu jako na gastro dovolené někde u moře. :)

Chodím sem ráda a ráda tu zkouším novinky – a tak mi neunikly i Italské týdny – časově limitovaná akce, která tu probíhá teď, v červnu. V rámci speciální nabídky tu teď můžete ochutnat celou řadu jídel sestavených dle tradiční sicilské kuchyně.

V rámci této nabídky jsem tu ochutnala téměř všechna nabízená jídla, takže mohu doporučit. ;) Ještě se sem chystám na grilované kalamáry, na ty se tedy těším opravdu moc! A co si tu tedy dát?

Pokud máte rádi ryby, rozhodně si objednejte pečenou makrelu v kořeněné krustě, je opravdu dokonalá! Tak vynikající rybu jen tak někde v Brně nemají.

Pro „sea food lovers“ stojí za to chobotničkový salát, je lehký, chobotničky jsou měkoučké, na léto super lehké jídlo.

Měla jsem i plněnou papriku masovým ragům – toto jídlo naprosto předčilo moje očekávání! Takže pokud raději maso, než-li ryby a plody moře, toto je super volba.

V kroupové polévce oceňuji spojení kuřecího masa a ovčího sýru, ten polévce dodal zajímavou chuť.

Pro milovníky těstovin – mají tu jednu zajímavou specialitu, a to makarony se sardinkami, fenyklem a rozinkami. Zajímavé spojení, sardinky mám moc ráda, v těstovinách jsem je ještě nejedla, ale chutná to dobře!

A na závěr, coby dezertík, tu nabízí tradiční sicilský dortík Cassata Casalinga, je hodně sladký, s kandovaným ovocem, ale chuťově netradiční, zajímavý, stojí za vyzkoušení.

Zkrátka, tahle speciální akce v Piazze stojí za návštěvu! A využijte i jejich krásné venkovní zahrádky, pro posezení s jídlem, nebo jen s drinkem, naprosto ideální!

Ristorante Piazza najdete v centru Brna, na nám. Svobody v OC Omega, ve 2. patře.

ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / web
ODKAZ: RISTORANTE PIAZZA / facebook

ODKAZ: CON GUSTO BRNO / instagram