Kam za relaxem na podzim? Do brněnských INFINIT wellness center!

Myslím, že podzim je tou nejlepší dobou pro relax ve hřejivé a příjemné atmosféře wellness center, co říkáte? :) A kam v Brně? Jednoznačně do INFINIT! Mám pro vás dnes pár zajímavých tipů, proč právě do Infinit zajít – a to i s dětmi, do Infinit Lesná – začaly tu totiž opět oblíbené dětské saunové ceremoniály! Prozradím vám víc…

Podzim už máme v plném proudu a povím vám, i když je to krásné roční období, hlavně díky kouzelně barevné přírodě, celkově je podzim poměrně náročný – alespoň, já to tak vnímám. Po poklidném letním režimu jsem opět v plném pracovním nasazení, cítím větší únavu a také, bohužel jsou častější i nachlazení – já si první podzimní rýmu „odbyla“ až hezky v září… A to samé vnímám u svých dětí – začala škola a školka, kluci jsou více v kolektivu dětí a nachlazení v jejich případě na sebe nenechalo také dlouho čekat…:(

Proto, stejně, jako každý rok na podzim doslova „mobilizuji síly“ – a dělám vše pro celkové posílení imunity – sebe, ale i svých dětí. Snažím se děti otužovat, což je, věřím, pro imunitu skvělé. Jíme hodně ovoce, zeleniny, věřím i bylinkám – zkrátka, jdu hlavně přírodní cestou, kdy pro posílení imunity volím takové postupy, které jsou pro naše zdraví nejpřirozenější.

Jedním z takových postupů je právě ono zmiňované otužování a také saunování.

Jak vlastně „funguje“ prospěšnost saunování?
Principem saunování je “umělá horečka”. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o  půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům. Pravidelné saunování snižuje toxické látky o 21,3 % a pot vyplavený saunováním obsahuje 6x více toxinů, nečistot a tuku, než “obyčejný pot”?
Navíc – saunování nás doslova nabíjí novou energií a zbavuje nás únavy.

Saunování je vynikající – a to nejen pro nás, dospělé, ale také pro děti. Pro ty bych určitě doporučila vynikající dětské tématické saunové ceremoniály, které začátkem října začaly opět probíhat v brněnském Infinit Lesná.

Dětský saunový ceremoniál probíhá v sauně se sníženou teplotou za doprovodu saunového mistra, který se snaží, aby byl ceremoniál pro děti hrou a zábavou. Vzduch zvlhčuje poléváním kamen a následně teplý vzduch rozhání po sauně, aby ho děti pocítily.

Saunou se také během ceremoniálu linou příjemné přírodní vůně, které jsou dětem dobře známé. Je to například pomeranč, mandarinka, citron, borovice,…
Cele saunové dopoledne je každý víkend laděno do jiného tématu, saunoví mistři si připravují ceremoniály, které jsou s tímto tématem spojeny, používají tematické převleky, hračky,…

Dětské saunové ceremoniály začaly s tématem „Klasické české pohádky“ a budou probíhat v Infinit Lesná každou sobotu a neděli, od 8. do 13. hodiny, a to až do jara 2018.

Pokud toužíte po relaxu vy – naopak, v klidu a bez dětí, jednoznačně doporučuji Infinit Maximus – myslím, že netřeba představovat, co vše tu najdete a jak krásně to zde vypadá, to vy už určitě sami dobře víte… :)

A závěrem, můj velký tip! Pokud si chcete užít dokonalou atmosféru Infinit Maximus opravdu plnými doušky a v poklidu, intenzivně, doporučuji sem zajít ve všední den, nejlépe v dopoledních hodinách. Bývá tu méně lidí, klid a zkrátka si tu pohodu vychutnáte mnohem víc… ;) Za sebe, vřele doporučuji!

ODKAZ: INFINIT.CZ
ODKAZ: INFINIT MAXIMUS / facebook

ODKAZ: INFINIT LESNÁ / web
ODKAZ: INFINIT LESNÁ / facebook