Dýňová inspirace z AMMI

I když Halloween rozhodně není typicky českým svátkem, získává si u nás vzrůstající oblibu a jeho hlavní symbol, oranžové, vyřezávané dýně, můžete vidět opravdu všude. A protože i já jsem „dýňovému šílenství“ propadla, mám pro vás dnes právě dýňovou inspiraci ze studia AMMI – tady je totiž, co se dýní týká, senzační nabídka… :)

Taky jste si všimli, jak se halloweenské tradice pomalu, ale jistě zabydlují také v naší zemi? Zkrátka, dýněmi se to hemží doslova všude! A i když jsem, co se tradičních českých svátků týká, poměrně vlastenec a naopak, cizí svátky mi nic neříkají, Halloween a vše kolem je mi sympatický. Prostě a jasně, oranžové dýně, coby dekorace, mají svoje kouzlo, co myslíte vy?

Halloween je anglosaský lidový svátek, slaví se 31. října, den před křesťanským svátkem Všech svatých – z jehož oslav právě tento svátek vznikl. Děti se přévlékají do strašidelných kostýmů a chodí koledovat po domech o sladkosti.
Tradičním symbolem tohoto svátku jsou pak vyřezávané oranžované dýně se svíčkou uvnitř, tzv. „jack-o‘- lantern.

U nás se Halloween coby svátek neslaví – děti se nepřevlékají a také, nechodí koledovat. Tedy, zatím… :) Jak tak vnímám, tak vlivem trhu se k nám stále více dostávají západní zvyklosti a snaží se u nás „zakořenit“ – Valentýn, nebo americký vánoční Santa jsou toho zářným příkladem…

Zcela upřímně – pokud by se u nás měl někdy nějaký západní svátek zavést, byla bych ráda, aby to byl právě Halloween – myslím, že zrovna pro děti je toto skvělá událost.

Každopádně, symbol Halloweenu, dýně, se hezky zabydlel i u nás a jak si všímám, dýně si pořizují naprosto všichni. Ať už ty velké, živé, na vyřezávání, nebo malé, dekorační, keramické, dýňové lucerničky.

A pokud jste „dýňové mánii“ propadli stejně, jako já – mrkněte na velkou inspiraci ze studia AMMI – tady si totiž, co se dýní všech druhů, velikostí a typů týká, opravdu vyberete… :) A za zmínku stojí rozhodně i celé dekorace s použitím dýní, také vypadají úžasně!

Spoustu fotek si prohlédněte také ve fotogalerii! ;)

Studio AMMI najdete na ulici Nejedlého 373/1, v Brně na Lesné.

ODKAZ: AMMI / web
ODKAZ: AMMI / facebook