Kam na skvělé plody moře, ryby a další italské speciality? Zkuste restauraci TEFITI!

Dnes opět doporučení v ohledu brněnských restaurací! Právě gastronomická témata se na mém blogu těší velké oblibě a tak věřím, že vás zaujme i následující článek. :) Chci vám dát tip, kam v centru Brna na výborné ryby, plody moře, ale i jiné speciality z italské kuchyně. Zkuste restauraci Tefiti na Zelném trhu, vaří tu opravdu skvěle! Víc v následující reportáži se spoustou fotek… ;) A POZOR –  pokud při návštěvě této restaurace a objednávce hlavního jídla ze stálého jídelního lístku řeknete heslo  „coolbrnoblog“, dostanete 1dcl prosecca zdarma. ;)

Zcela upřímně, restaurací, kde si dáte dobře připravené ryby a plody moře, v Brně opravdu moc není. Alespoň, já tedy o takových nevím. :)
Kterou restauraci bych ale doporučila – pokud si chcete dát italské speciality a hlavně čerstvé a vynikající ryby a plody moře, tak rozhodně právě Tefiti na Zelném trhu.

Já už vám o této restauraci před nějakým časem psala (můj článek najdete ZDE). Restauraci Tefiti najdete v samém srdci Brna, na Zelném trhu 4 a myslím, že se o ní stále obecně málo ví i mluví – zejména v souvislosti právě s rybami a pokrmy z mořských plodů, které tu umí připravit opravdu prvotřídní.

Ovšem, už i samotné prostory této restaurace jsou výjimečné!
Restaurant Tefiti se nachází v divadelní budově, která je vůbec nejstarší ve střední Evropě – což už samo o sobě je velmi zajímavé. Prostory restaurace na vás dýchnou elegancí, kultivovaností, tradicí, jsou v duchu středomořského stylu, příjemné, čisté, světlé… Budou se vám líbit!

V restauraci Tefiti se zaměřují na středomořské & italské speciality, mezi jídly tak nechybí těstoviny, nebo italská risotta v opravdu zajímavých úpravách – těstoviny jsou často s mořskými plody, zaujalo mě i „risotto nero“ – italské černé risotto s chobotnicí, sépií a obarvené právě sépiovou černí. Toto jídlo si dávám vždy, když jsme v Itálii, miluji i černé sépiové špagety.

Za zmínku rozhodně stojí i jejich celodenní nabídka – každý týden připravují 9 specialit, které do 17:00 jsou za zvýhodněné ceny a také nabízí all inclusive menu, kde je polévka, hlavní chod, karafa vody a káva dle výběru od cappuccina až po espresso atd., za cenu 200,-.

Od pondělí do soboty od 10:30 připravují tuto speciální nabídku, kterou i rozváží.

Já tu při své poslední návštěvě ochutnala opravdu vynikající polévku s mořskými plody – „zuppa di pesce“. Jedná se o vývar z mořských plodů na rajčatovém základu, s bylinkami a kousky mořských plodů (s mušlemi, krevetou, sépií…). Polévka byla skvělá!

Úžasné bylo i carpaccio con crema di pesto siciliano – hovězí carpaccio s krémem ze sicilského pesta.

Ryby tu mají čerstvé a hlavně, umí je tu i dobře připravit. O aktuální denní nabídce čerstvých ryb se informujte o obsluhy, ovšem, pokaždé tu nechybí mořský vlk, nebo pražma královská. Tu ochutnala i já a řeknu vám, tak dobře připravenou rybu jsem v Brně dlouho nejedla.

Oceňuji i to, že vám rybu ochotně vykostí a naporcují přímo před vámi na stole (pokud si dáváte ryby vcelku).

K rybě vám udělají na přání i přílohu – já si dala směs grilované zeleniny a brambor. Navíc, součástí tohoto rybího pokrmu byly i fritované kousky lososa, kalamárů a krevety.

Zkrátka, v restauraci Tefiti máte skvělou příležitost „ochutnat kousek Itálie“ – na takové úrovni, jak jsme právě v Itálii zvyklí. Tato restaurace mě rozhodně nezklamala – vyzkoušejte a věřím, že mi dáte zapravdu!

A jak jsem již zmínila v úvodu – pokud při návštěvě této restaurace a objednávce hlavního jídla ze stálého jídelního lístku řeknete heslo  „coolbrnoblog“, dostanete 1dcl prosecca zdarma. ;)

Na více fotek se podívejte také do fotogalerie.

Restauraci Tefiti najdete na Zelném trhu 4.

ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / web
ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / facebook
ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / instagram