Představuji: Restaurant Tefiti na Zelném trhu!

Po delší době mám pro vás opět článek zaměřený na brněnskou gastronomii! Představím vám restaurant Tefiti na Zelném trhu – možná jste tuto restauraci už navštívili, nebo jste o ní slyšeli… Pokud ne, určitě se inspirujte mou reportáží z návštěvy! Restaurant Tefiti si totiž rozhodně zaslouží pozornost – ať už pro nádherné prostory, polohu v samém srdci Brna, nebo – a to hlavně – pro naprosto skvělá jídla v duchu středomořské kuchyně! Čtěte dál… ;)

Jakožto milovník právě středomořské kuchyně, zejména ryb, plodů moře…jsem se do restaurace Tefiti moc těšila. Už jsem o ní slyšela, návštěvu jsem plánovala, ale zásahla koronavirová krize a já se sem dostala teprve nedávno. A řeknu vám, byla jsem zde moc spokojená!

O této restauraci nebylo doposud moc slyšet, alespoň, já jsem to tak vnímala. Tefiti je přitom na Zelném trhu otevřená už déle než 2 roky! A věřím, že ten, kdo sem už někdy zašel, se jistě rád vrací.

Restaurant Tefiti se nachází v divadelní budově, která je vůbec nejstarší ve střední Evropě – což už samo o sobě je velmi zajímavé. Prostory restaurace na vás dýchnou elegancí, kultivovaností, tradicí, jsou v duchu středomořského stylu, příjemné, čisté, světlé… Budou se vám líbit!

Zkrátka – v restaurantu Tefiti se budete cítit pohodově, a to kdykoliv během dne – ať už si sem zajdete na oběd, posezení s přáteli, nebo třeba na romantickou večeři (mimochodem, pro tyto příležitosti je prostředí restaurace obzvláště kouzelné…;).

Prostory restaurace jsou mimochodem ideální i pro uskutečnění nejrůznějších setkání, soukromých večírků, firemních akcí, svateb… Mají tu k dispozici velký, oddělený salonek, který vám poskytne soukromí a klid – naprosto ideální právě pro nejrůznější oslavy, nebo firemní eventy.

Jak jsem nastínila v úvodu, restaurace připravuje jídla v duchu středomořské kuchyně. Jídla jsou pojatá coby tradiční, ovšem jsou „okořeněná“ moderními prvky.

Máte zde možnost ochutnat autentické italské pokrmy – čerstvé těstoviny z jejich vlastní produkce, speciality z mořských plodů, tradiční italská rizota, dezerty…

Ryby a plody moře zde berou z Oceanu48, takže vysoká kvalita je opravdu zaručená.

Jídla si zde můžete vybírat buď z týdenní nabídky, kde nechybí nejrůznější úpravy masa, ryby, plody moře, těstoviny, saláty, každý den i polévka…

Jídla z této nabídky můžete vybírat téměř po celý den, od 10:30 do 17:00.

Mimochodem, jídla z jídelního lístku si vyberete i bezlepková, nebo bezmasá – což je také dobré vědět.

Kromě týdenní nabídky mohou hosté objednávat i ze stálého jídelního lístku. Ten se pravidelně obměňuje, v závisloti zejména na sezónnosti surovin.

Já si zde vybrala z týdenní nabídky, tagliatelle al nero di seppia – tagliatelle se sépiovou černí s tygřími krevetami, garnátem, s rajčatovou pikantní omáčkou.

Musím uznat, že jídlo bylo výborné! Skvěle dochucené, velká porce, byla jsem moc spokojená – mimo jídlo i se servisem v restauraci.

Restaurant Tefiti nabízí i vlastní, domácí zmrzlinu, kterou také doporučuji ochutnat. Já zkusila slaný karamel & arašídy, řeknu vám, tak dobrou zmrzlinu jsem dlouho nejedla (a to je co říct, nejsem moc velký nadšenec do zmrzlin :).

Co je zde sympatické – ceny. Na to, že je restaurace v samém centru Brna, v nádherných, historických prostorách, se skvělou nabídkou jídel, jsou ceny, myslím, naproto přijatelné.

Restaurant Tefiti rozhodně nepatří k luxusním, drahým restauracím, kam musíte přijít v určitém dresscodu… Naopak – hostům nabízí příjemné posezení v uvolněné, neformální atmosféře.

Restaurant Tefiti má i velkou zahrádku, kde se můžete kochat životem v centru Brna –  i s výhledem na oblíbené trhy na Zelňáku.

Restaurant TEFITI, Itálie v samém srdci Evropy! To je slogan restaurace – neboť právě Zelný trh se dá považovat jako geologický střed Evropy.

Zastavte se sem, stojí to za to! :)

Na více fotek se podívejte také do fotogalerie! ;)

Restauraci Tefiti najdete na Zelném trhu 4.

ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / web
ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / facebook
ODKAZ: RESTAURANT TEFITI / instagram