Kam na nejlepší thajské jídlo v Brně? Do restaurace Singha Thai!

Také patříte k milovníkům thajských pokrmů? Já jednoznačně ano! Thajská kuchyně je chuťově tak pestrá, zajímavá a v případě mnoha jídel i zdravá. Víte, kde ochutnat kousek Thajska i u nás, v Brně? Jednoznačně vám doporučím právě restauraci Singha Thai na Orlí 6. Právě zde jsou totiž speciality z thajské gastronomie skutečně autentické, připravené podle tradičních receptur, s použitím těch nejlepších surovin. Vaří tu rodilí Thajci, šéfkuchařem je přímo pan majitel, který má s thajskou kuchyní více než 15 let zkušeností. Určitě si sem zajděte, na oběd, večeři – rozhodně nebudete litovat. Pozvánkou je i můj následující článek se spoustou fotek…

Thajskou gastronomii za sebe miluji, a to už hezkou řadu let. I v rámci cestování thajské restaurace často vyhledáváme, máme s rodinou už i oblíbené speciality, které si pravidelně dáváme.
Skvělá jsou zejména thajská kari, nudlové speciality – jistě budete znát i populární Phad Thai, ale i předkrmy, třeba kuřecí Satay, polévky Tom Kha, Tom Yam…

Tato jídla se těší oblibě snad po celém světě, ovšem – ne všude je umí připravit dle tradičních receptur, s použitím těch správných ingrediencí… V tom mi dáte jistě zapravdu, zejména tedy v mnohých fast foodech se rozhodně nejedná o autentickou thajskou kuchyni… Navíc, mnohé fast foody a někdy i restaurace používají do jídel náhražky, zvýrazňovače chuti, glutamát…

Pokud si chcete thajská jídla vychutnat v té nejlepší možné kvalitě a se skvělou chutí, zajděte si v Brně do restaurace Singha Thai – najdete ji na Orlí 6 v centru Brna. Mimochodem, restaurace Singha Thai tu letos slaví už své 5. narozeniny!

Prostory restaurace jsou příjemné, určitě tu oceníte i open space kuchyni, kdy přímo můžete vidět, jak vám jídla připravují. Tento typ kuchyní mám obecně ráda, protože vidíte, v jakém prostředí vaše jídlo vzniká. V této restauraci je v kuchyni čisto, o čemž jsem se zde vždy přesvědčila.

Měla jsem možnost sledovat i pana majitele – šéfkuchaře při vaření, což je sám o sobě také zážitek. Používají tu jen ty nejlepší suroviny, čerstvé maso, krevety, bylinky, kvalitní kokosové mléko, autentické omáčky pro přípravu thajských pokrmů, špičkové kari pasty… Žádná dochucovadla, chemie…

Na jídelním lístku najdete opravdu pestrou škálu mnoha lákavých pokrmů! Oceňuji i fotky daných jídel – přece jen, jedná se o pro nás často neznámá jídla, takže fotky prozradí mnohé.

Velmi populární jsou zde samozřejmě hlavně kari, což je obecně asi nejoblíbenější thajské jídlo. Připravuje se z kari past, buď zelené, červené, žluté… Vybrat si obvykle můžete i druh masa, se kterým kari chcete připravit. V restauraci Singha Thai si do kari můžete nechat dát krevety, kuřecí, nebo hovězí maso.
Mimochodem, jídla si tu můžete nechat připravit i ve veganské, nebo vegetariánské variantě – s tofu.

V jídelním lístku pak nechybí i další thajské oblíbené pokrmy, třeba Phad Thai, nebo restovaná rýže, nudle… Vynikající jsou zde i thajské polévky Tom Kha, nebo Tom Yam.

A musím říct, že cokoliv jsem si zde kdy dala, bylo dokonalé, moc dobré, všem vám zde návštěvu vřele doporučuji.

Potěší vás tu určitě také točená Plzeň! I na tu si sem rádi lidé zajdou – k thajským pokrmům se pivo mimo jiné skvěle hodí. :) A ochutnejte i vynikající domácí limonády.

Od 15. května se před restaurací také otevírá zahrádka, kdy si pak můžete pokrmy vychutnat také venku.

Zastavte se do restaurace Singha Thai – na autentické thajské speciality, připravené podle tradičních thajských receptur. Navíc, je tu vždy moc příjemná atmosféra, na skvělou večeři – s partnerem, přáteli, rodinou…ideální místo!

Restauraci Singha Thai najdete v centru Brna na Orlí 6.

ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / web
ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / facebook
ODKAZ: SINGHA THAI RESTAURANT / instagram