Jarní detox pro pleť!

Jaro je ideálním obdobím pro detox a očistu těla, o tom jste už určitě slyšeli. :) Ovšem, víte, že detox, očistu a celkovou vzpruhu můžete dopřát i vaší pleti? Zkuste produkty s vysokým obsahem vitamínu C, který je prospěšný nejen pro naše celkové zdraví, ale dokáže zázraky právě i v péči o pokožku. Skvělá jsou i vitamínová séra, nebo detoxikační masky. Právě tyto produkty pro pleťový detox vám představím i ve své následující recenzi!

Jaro je obdobím, kdy se vše kolem probouzí k novému životu. Je jakýmsi pomyslným „startem“ v roce, kdy vše ožívá po náročném zimě. A právě na začátku jara je ideální čas na to podniknout i určitou „očistu“ těla, nebo tzv. detox.

Určitě jste o něm už slyšeli, možností, jak si organismus pročistit je celá řada – já osobně letos vyzkoušela několikadenní detox s ovocnými šťávami a hodnotím to skvěle, doslova mě to nabilo energií!

Ovšem, mimo očistu našeho těla můžeme detox dopřát i naší pleti, která to rozhodně víc než ocení! Naše pokožka během zimního období poměrně trpí, v důsledku chladného počasí, suchého vzduchu doma, nebo i vlivem výkyvu teplot.
Navíc, vzhledem k současné koronavirové situaci u nás si bohužel nemůžeme dopřávat obvyklou péči v kosmetických salónech, nezbývá nám, než se o pleť starat pouze doma.

Proto – dopřejte pleti jarní vzpruhu, detox a pořádnou dávku vitamínů! Efekt určitě sami poznáte a vaše pokožka vás odmění krásným a jasným vzhledem. Jaké produkty pro detox vybrat? Zkuste ty s vitamínem C! Je skvělý nejen pro naše zdraví, je vynikajícím antioxidantem vhodným i pro péči o pokožku. Skvělé produkty s vitamínem C vám představím i v této recenzi. ;)

Začněte maskou! Sama miluji nejvíc plátýnkové masky, mám pocit, že v jejich případě je efekt vždy okamžitě viditelný. V ohledu kvality masek jsou naprosto skvělé korejské značky, já si pro svůj jarní pleťový detox vybrala masku Holika Holika Skin Rescuer Vita C

Maska obsahuje koncentrovaný vitamín C, jehož primárním cílem je pleť dokonale projasnit, rozzářit a celkově jí vrátit jas.
Použití je jednoduché, stačí masku vyjmout z obalu, přiložit na obličej, necháte cca 15-20 minut působit, následně zbytky séra vmasírujete do pokožky. A efekt je znát opravdu hned! Pleť je úžasně jemná, hydratovaná.

Zajímavou maskou pro detoxikaci pokožky je i tato – Nuxe Insta-Masque. Jedná se o krémovou, sytě černou masku, která obsahuje výtažky z rostlinného uhlí a také růžovou vodu. Právě rostlinné uhlí z bambusu má známé detoxikační vlastnosti a dokáže pleť efektivně zbavit všech nežádoucích látek.

Maska má příjemnou, gelovou texturu, není mastná – naopak, pleť přebytečné mastnoty zbavuje. Čistí póry, pleť hydratuje a navíc i celkově zklidňuje – maska je ideální i pro osoby se zvýšenou citlivostí pleti.

Naprosto senzační, tedy, mně se velmi osvědčilo, je sérum La Roche-Posay Pure Vitamin C. Myslím, že právě tento produkt je pro celkový detox pleti tím NEJ! Jedná se opět o silnou koncentraci vitamínu C, který je pro pokožku skutečnou vzpruhou.

Sérum  pleť projasňuje, hydratuje, navíc působí proti stárnutí – redukuje jemné linky a vrásky, pleť barevně sjednocuje, posiluje kožní bariéru a působí proti negativním vlivům okolního prostředí.

Já toto sérum používám cca 14 dnů a efekt je neuvěřitelný, pleť vypadá mnohem zdravěji, je pružná, hebká a jemné vrásky nejsou tolik znatelné.

Skvělou doplňující péčí k výše uvedenému séru je La Roche-Posay Pure Vitamin C protivráskový krém pro citlivou pleť. Krém je vhodný coby denní i noční péče a mimo silné antioxidační vlastnosti v pleti povzbuzuje tvorbu vlastního kolagenu, která sama o sobě věkem klesá.

Krém obsahuje opět silnou koncetraci vitamínu C, pleť hydratuje a má i anti-age vlastnosti, eliminuje tvorbu vrásek a pleť rozjasňuje.

Obsahuje i ochranný faktor SPF 25, což je právě i pro jarní sluneční záření fajn. ;)

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.