Jaké to je pilotovat obří Boeing? Skvělá zkušenost, kterou můžete zažít i VY – kousek od Brna, s AirWine!

Zážitky, které nebývají na programu běžného dne, na které ještě dlouho vzpomínáte…, také je rádi vyhledáváte? Já rozhodně ano! A jednou z takových nevšedních zkušeností, která byla skutečně ve všech ohledech jedinečná, byl můj let v leteckém simulátoru AirWine v Němčičkách, nedaleko Brna. Já vám o AirWine na blogu už dříve psala, ale, tento letecký simulátor si zkrátka více pozornosti zaslouží. Stojí totiž skutečně za návštěvu!

Létání a vše okolo mě zajímá už mnoho let. Moc ráda cestuji, objevuji nové země a mimochodem, užívám si také létání a také, celý ten „proces“ na letišti. Letadla nesmírně obdivuji a mám k nim také respekt. Dříve jsem se díky své práci nalétala hodně, zažila jsem i několik nepříjemných letů – a proto jsem i nějak podvědomě vyhledávala o létání více informací. V letadle jsem trávila čas dříve skoro každý víkend a prostě mě nesmírně zajímalo, jak to vlastně celé „funguje“ – ono, co si budeme povídat, pilotovat letadlo, to opravdu není to samé, jako řídit auto… :)

Jednou jsem dokonce měla možnost mluvit po přistání na letišti s pilotem, já vám měla tolik otázek! A je to opravdu zajímavé, slyšet ty pozoruhodné informace z úst někoho, kdo se létáním coby pilot živí.

Před necelým rokem jsem se dozvěděla, že kousek od Brna, v Němčičkách, je možné vyzkoušet si letecký simulátor AirWine – a to bylo něco pro mě… :) Vyzkoušet si, „jaké to je být pilot“, a to kousek z Brna? To jsem prostě musela otestovat... :)

Zajímalo mě víc informací, a proto jsem do AirWine zajela – a také, chtěla jsem se samozřejmě „proletět“… ;)

V AirWine najdete letecký simulátor Boeingu 737, což je nejčastěji používaný typ dopravního letadla.

S nápadem vytvořit letecký simulátor “ve sklípku” přišel Dominik Vahala, který je aktivní dopravní pilot Boeingu 737 – má nalétáno více než 3000 hodin. Fanoušek létání, oslovil své kamarády a ve volných chvílích mezi zaměstnámím konstruoval právě letecký simulátor, který je naprosto věrnou kopií kokpitu zmiňovaného Boeingu 737.

Prožitek v tomto leteckém simulátoru budete mít skutečně naprosto věrohodný a od pocitu “ve vzduchu” naprosto k nerozenání – výhled z kokpitu zajišťují projekce na tři plátna, se zorným úhlem téměř 180°, která vytváří realistický dojem.

Letecký simulátor AirWine nabízí dva „letecké“ programy – „Pilot“ a „Kapitán“ – tyto letecké programy jsou určené pro lidi, kteří nemají zkušenosti s řízením letadla, ale také pro Ty, kteří letadlům rozumějí a létají. Rozdíl v těchto dvou programech je akorát časový. Pilot je na 30min letu + 10min předletový briefing, Kapitán je 50min letu + 10min předletový briefing. Dále AirWine nabízí program Trénink – je určený pro piloty a nadšence, kteří si chtějí procvičit lety před pravidelným přezkoušením, nebo jen tak.

Velkou zajímavostí je program Sully – zázračné přistání na řece Hudson – let 1549 US Airways (nedávno bylo v kinech „Sully-zázrak na řece Hudson“). Sama jsem si tento program také zkusila a je to opravdu zážitek! Dozvíte se, co se přesně během tohoto letu stalo a také, zkusíte si sami na řece Hudson přistát. Věřte, není to jen tak…:)

Skvělé také je, že po celou dobu je s vámi v simulátoru právě také Dominik Vahala, který je sám aktivní pilot – létání se stále věnuje a má velmi bohaté zkušenosti. Letošní sezónu převážně létal po Evropě, do oblíbených destinací jako je Jižní Itálie , Řecko – Řecké ostrovy, Španělsko, Turecko, Egypt, Izrael – celé středomoří. Dominik má tedy co se létání týká, tolik zážitků, poznatků, které určitě rádi uslyšíte.

Dalším zkušeným pilotem, který vás může v AirWine provázet, je pan Vahala starší, Dominikův tatínek, který má za sebou celoživotní zkušenosti z leteckého provozu po celém světě.

Pokud vás tedy létání zajímá, tak, jako mě, buďte si jistí, že zde, v AirWine, budete skutečně s těmi nejpovolanějšími…

Pozor, a to zdaleka není vše – letecký simulátor AirWine najdete v prostorách rodinného sklípku rodiny Vahalových, můžete tu tedy spojit návštěvu simulátoru také s ochutnávkou vynikajícího vína. Je možné si tu prostory také pronajmout a zorganizovat tu třeba oslavu narozenin, rozlučku se svobodou, nebo firemní team building.

A let v simulátoru, coby tip na dárek? Já myslím, že naprosto boží nápad, hmmm? ;)

Letecký simulátor AirWine najdete v Němčičkách, na adrese Němčičky 285. Více informací o rezervacích a také o možnostech zakoupení dárkových poukazů se dozvíte na webu AirWine, viz odkaz níže.

ODKAZ: AIRWINE / web

ODKAZ: AIRWINE / facebook