Inspirace pro kudrnky – nezbytnosti, bez kterých se vaše vlásky neobejdou!

Dnešní článek patří vám, milé kudrnky! :) Všem vám, kdo máte jakkoliv vlnité vlasy – pro vás je určena dnešní inspirace, ale samozřejmě, pokud vyzkoušíte i na rovné vlasy, určitě vám to neuškodí, ba naopak. :) Často vám tu píšu o jedinečné „Curly Girl Metodě“ – o specifickém způsobu péče o vlnité a kudrnaté vlasy. Sama tuto metodu praktikuji už několik měsíců a jsem nadšena, vlasy dokáže neuvěřitelně přeměnit, uzdravit – zkrátka, vypadají mnohem lépe. Tato metoda spočívá ve vhodně zvolených produktech (pro péči i pro styling), ale i postupu a péči o vlnité vlasy. Vhodné je používat gumičky a čelenky z hedvábí – a vlasy si do nich svazovat i na noc. A ještě lépe uděláte, když budete spát na polštáři s hedvábným povlakem, nevěřili byste, jak to vašim vlasům prospěje. ;) Tyto nezbytnosti koupíte na eshopu www.hedvabnegumicky.cz a já vám o nich víc napíšu v následujícím článku. ;)

O zcela specifickém způsobu péče o vlnité vlasy jsem vám už na blogu několikrát psala – jedná se o tzv. Curly Girl Metodu (více v mých starších článcích ZDE). V rámci této metody ke svým vlnitým a kudrnatým vlasům přistupujete zcela odlišně, než jste byli možná doposud zvyklí.

Curly Girl Metoda spočívá zejména ve vhodné péči o vlnité vlasy, kdy používáte přesně určené produkty – masky, šampony, kondicionéry, čistící šampony, tzv. leav-in a dále produkty pro styling. Více se zde tentokrát o těchto produktech rozepisovat nebudu, vše kupuji na kudrnatém eshopu Curlymyself.com, kde vám skvěle poradí a doporučí to pravé přesně pro vás. ;)

Nyní bych vám ráda napsala něco o dalších nezbytnostech, bez kterých se – coby „kudrnovláska“ neobejdete, tedy, neměla byste. ;)

O vlnité vlasy se musíte starat zcela jiným způsobem, než o vlasy rovné. Idální je vlnité vlasy nečesat (pouze během / po mytí), dále je super používat speciální gumičky, spát byste měla s vlasy vyčesanými na temeno do tzv. ananasu… A co se také doporučuje, tak spát na polštáři povlečeného do hedvábného povlaku. To vše vašim vlasům neuvěřitelně prospěje.

Obyčejné gumičky mohou vlasy hodně ničit a ty kudrnaté obzvlášť. Lámou je a poškozují. Ideální je proto používat gumičky z pravého hedvábí, a to hlavně během noci.

Spánkem trávíme hodně času a věřte, naše vlasy dostávají během spánku také zabrat. Tím, že na nich ležíme, v noci se hýbeme, převalujeme, tak se vlasy – vlnité – také mohou ničit.

Proto, jak jsem napsala výše, je ideální vlasy na noc vyčesat vysoko na temeno hlavy a svázat do culíku, do tzv. anasu. A coby gumičku použijete právě tu z pravého hedvábí.

Já takto spím už několik měsíců a nevěřili byste – když vlasy ráno z gumičky rozpustím, vypadají stále krásně, vlny drží tvar a nejsou zacuchané.

Všechy tyto nezbytnosti – gumičky ze 100% hedvábí, ale i hedvábné povlaky na polštáře, čelenky ze 100% hedvábí, nebo speciální hedvábné čepice na spaní, koupíte na eshopu www.hedvabnegumicky.cz

Zde najdete široký sortiment doplňků právě pro nás, pro kudrnky.

Super jsou nádherné gumičky, ze 100% hedvábí – mají je tu v mnoha krásných barvách a na vlnitých vlasech vypadají úžasně.

Gumičky tu mají buď klasické, nebo tenší – slim. Dostupné jsou i různé druhy materiálu, buť klasické 100% hedvábí, nebo samet, hedvábná organza…

Krásné jsou i hedvábné čelenky, mají je tu opět v několika typech.

Dalším potřebným doplňkem jsou pak zmiňované hedvábné povlaky na polštáře, pokud máte velkou hřívu, tak se vám bude hodit i skvělá hedvábná čepice na spaní…

Zkrátka, kudrnky, o tomto eshopu určitě musíte vědět! ;)

ODKAZ: HEDVÁBNÉ GUMIČKY / web, eshop
ODKAZ: HEDVÁBNÉ GUMIČKY / facebook
ODKAZ: HEDVÁBNÉ GUMIČKY / instagram