Inspirace pro dětské obouvání – představuji značku SZAMOS

Můj dnešní článek bude patřit maminkám – chci vám totiž předat zajímavou inspiraci v ohledu zdravého dětského obouvání. Znáte maďarskou značku dětské zdravotně nezávadné obuvi SZAMOS? Jedná se opravdu o jednu z nejkvalitnějších značek na trhu, která vyrábí specifickými metodami kvalitní boty pro děti, které svou jedinečnou konstrukcí mohou pomoci řešit i nejrůznější problémy spojené s malformací páteře. Botičky značky SZAMOS koupíte v Brně v několika obchodech s dětskou obuví – v obuvi ESTILO ve Šlapanicích, obchůdku EMELLI, v prodejně Coolbotky.cz, v dětské obuvi Rybička a také ve Storyshoes. Víc o značce SZAMOS v následujícím článku.

Maminky, určitě dobře víte, jak důležité je vybírat pro děti – a obzvláště ty menší – kvalitní a zdravotně nezávadné boty. Není to jako v případě oblékání, kde je to poměrně „jedno“. U botiček je rozhodně dobré nebrat výběr na lehkou váhu.

Dětská noha totiž roste a vyvíjí se a nevhodně zvolenou obuví můžeme dětem zadělat na problémy. I pokud má vaše dítko vývoj nožičky v normě a netrpí žádnými obtížemi spojenými s chůzí, je určitě dobré zdravý vývoj nohy podpořit – a to právě vhodně vybranými botami.

A pokud už nějaký ten problém dítě má – s chůzí, se špatným vývojem nohou, či trpí již přímo nějakou malformací páteřní osy, tak věřte, že právě správnou obuví lze tyto obtíže eliminovat a dokonce i vyřešit.

Právě proto vám chci představit maďarskou značku SZAMOS, která je na trhu dětských bot skutečně výjimečná. Možná jste už tuto značku zaregistrovali v obchodech s obuví – ovšem věřím, že rozhodně nevíte, jak moc skvělá tato značka je. ;)

SZAMOS vyrábí dětskou celokoženou obuv, s kvalitní lepenou podrážkou, která je prošitá ke svrchnímu materiálu. Podrážka je gumová a velmi flexibilní – což zaručuje, že jsou boty pro dítě opravdu velmi pohodlné.

Specifický je také materiál použitý na stélku – která při případném navlhčení a následném uschnutí neztvrdne.

Botičky SZAMOS mají perfektní střihy a dobře sedí na noze, zevnitř jsou vyměkčené.

Zvláštní pozornost si ovšem zaslouží samotný tvar bot a také jejich konstrukce. Díky té jsou boty SZAMOS velice specifické – jejich tvar a střih přispívá k vývoji nohou u dětí a zároveň tím tak chrání jejich zdraví.

Konstrukce bot nedovoluje, aby kotníkové svaly byly napjaté, což je pro děti nevhodné. Naopak – boty napomáhají trénovat určité svaly tím, že způsobují přirozenou stabilitu.

Kromě obuvi s klasickou podešví společnost SZAMOS začala od roku 2008 vyrábět boty i novou technologií, která slouží k normálnímu vývoji dětských nohou.

V této technologii se boty vyrábí pomocí tzv. Supinated procedury, což znamená, že boty jsou vyrobeny s bočním sklonem. Tato technologie přirozeně trénuje svaly, dokáže eliminovat a opravit nejrůznější vady spojené s malformací páteřní osy. 

Pro konkrétní představu této technologie – takto vypadá botka SZAMOS s normální podrážkou:

A takto ten totožný model s podrážkou vytvořenou technologií Supinated procedury:

Tyto speciálně vyvinuté boty jsou vhodné pro děti, které vtáčí nohy dovnitř, nebo naopak. Boty SZAMOS vyrobené pomocí Supinated procedury seženete zatím v prodejně obuvi ESTILO ve Šlapanicích.

Boty SZAMOS mají certifikát kvality, jsou velmi precizně ušité a dětem opravdu výborně sedí. Pokud se tedy budete rozmýšlet, kterou značku obuvi dětem pořídit – zkuste právě SZAMOS. V případě této volby si můžete být jistí, že díky těmto botičkám se bude noha vašeho dítěte vyvíjet zdravě.

Boty značky SZAMOS koupíte na několika místech v Brně – konkrétně v prodejně obuvi ESTILO ve Šlapanicích, v obuvi EMELLI, dále v prodejně COOLBOTKY.CZ, ve STORYSHOES, v dětské obuvi RYBIČKA.