Ideální místo pro uspořádní oslavy, konference, večírku…v Brně? Zkuste restauraci U královny Elišky!

Doufejme, že se situace s vývojem koronavirové epidemie u nás brzy uklidní a budeme moci zase žít, jako dřív. To, co nám mnohým určitě chybí, jsou návštěvy restaurací, ale také možnost se sejít s rodinou, přáteli, nebo možnost uspořádat oslavu, či večírek… Pokud něco takového plánujete – do budoucna – a  hledáte vhodné prostory, mám pro vás dnes v tomto směru inspiraci. Před časem jsem vám zde přestavila jedinečnou restauraci a multifunkční prostory v samém srdci Brna – U královny Elišky na Mendlově náměstí. Právě tato restaurace je díky svým ideálním prostorám na tyto akce přímo jako dělaná! Přečtěte si můj následující článek… 

Často mi v tomto ohledu od vás chodí dotazy – kde právě tyto události zrealizovat. A proto mám pro vás dnes jednu zajímavou inspiraci a doporučení!

Před nedávnem jsem vám zde představila jedinečnou brněnskou restauraci & multifunkční prostory U královny Elišky. Věřím, že právě tuto restauraci mnoho z vás, lidí z Brna, zná – tato restaurace se už po mnoho let těší v Brně velké oblibě.

K tomuto místu se váže i poutavá historie, která je ve zdejších nádherných a unikátních prostorách citelně znatelná i dnes.
Restauraci a vinárnu U královny Elišky najdete na opravdu jedinečném místě, přímo v centru na Mendlově náměstí, poblíž Augustiniánského kláštera. Součástí těchto prostor jsou i historické a vskutku rozsáhlé vinné sklepy.  Mimochodem, sklepní prostory současné vinárny U Královny Elišky vznikly a rozvíjely se zároveň s klášterem cisterciaček, který založila v roce 1323 královská vdova Eliška Rejčka. Konaly se zde mnohé středověké i novověké večeře a slavnosti. Po druhé světové válce prostory sloužily jako sklady.

A právě tyto unikátní prostory, jejichž součástí jsou jak výše zmiňované sklepy, ale i restaurace, hudební klub, vinárna ale i menší oddělené salonky, které vám poskytnou soukromí, jsou naprosto ideálním místem pro uspořádání nejrůznějších akcí, oslav, setkání, večírků, či větších konferencí.

Mimochodem, v průběhu jarního a podzimního uzavření provozu byla provedena sanace prostor (cihlových stěn) a také obměna a posílení osvětlení v hlavní a postranní lodi (zejména pro pracovní jednání a semináře).

Obrovskou výhodou těchto prostor je jejich variabilita. Můžete si zde pronajmout prostory pro menší akci, čítající například 10 osob, ale není problém zde zrealizovat i větší event, například konferenci, se 100 místy.

Pro vaši akci vám tu rádi zajistí skvělý catering – raut, živou hudbu a zpříjemněním, či programem pro hosty, pak může být řízená degustace vín ze zdejší vinotéky.

Součástí restaurace a vinárny U královny Elišky je i hudební klub, kde můžete uspořádat večírky i disko párty.

Pronajmout si tak můžete celou vinárnu s kapacitou až 180 osob (tedy celé prostory restaurace, baru s krbem a boční loď), dále pak je k pronájmu hlavní sál s barem, boční loď s kapacitou 45 osob, bar s krbem s kapacitou 20 osob. K pronájmu je i vinotéka (kapacita 40 osob), ale i hudební klub, kde jsou další salonky, samostatná sklepní loď a k dispozici je i taneční parket s klubem.

Zajímavostí pak jsou vinný bar i výdejna vín a “vinařská pohotovost” – je možné si tu vína vybrat a hned odvézt s sebou (naložíte také pohodlně přímo před restaurací). Objednávat vína si tu můžete také online – pod tímto odkazem.

Zároveň je možné si zakoupit dárkové poukazy v hodnotě 500,-, 1000,- a 2000,-, tyto poukazy obdarovaný může využít jak na konzumaci přímo v restauraci, tak i na nákup vín z vinotéky. Možnost zakoupení dárkových poukazů najdete ZDE

Pokud přemýšlíte nad uspořádáním jakékoliv akce – věřte, že právě tyto prostory jsou naprosto skvělé a vy i vaši hosté zde budete spokojení. Jiných míst, s tak jedinečnou a kouzelnou atmosférou, s duchem dávné minulosti, v Brně opravdu moc není… :)

Restauraci, bar & multifunkční prostory U královny Elišky najdete na Mendlově náměstí 959/1b.

ODKAZ: U KRÁLOVNY ELIŠKY / web
ODKAZ: U KRÁLOVNY ELIŠKY / facebook
ODKAZ: U KRÁLOVNY ELIŠKY / instagram