Gastro tip: speciality z udírny v Pivnici U Čápa

Vím, že mezi vámi, čtenáři mého blogu, je mnoho milovníků dobrého jídla a hlavně těch, kdo vždy uvítají tipy na zajímavé resturace, nebo gurmánské akce! :) A o jedné takové vám tu chci dnes napsat – věřím, že by vás mohla zaujmout! Jedná se o jedinečnou únorovou nabídku specialit z udírny v brněnské Pivnici U Čápa, kterou vám, věřím, jistě nemusím představovat! A věřte, do konce února si tady dáte velké dobroty! Víc v mém dnešním článku… :)

Pokud má nějaká brněnská pivnice skutečně dloholetou tradici, je to Pivnice U Čápa, kterou najdete v blízkosti porodnice na Obilním trhu. Právě i díky poloze se už v době svého založení stala tato pivnice oblíbeným místem, kam chodili a dodnes chodí novopeční tatínkové zapíjet své čerstvě narozené potomky. :) A pozor – Pivnice U Čápa tu byla založena před neuvěřitelnými více než 100 lety!

V roce 2018 prošla Pivnice U Čápa rozsáhlou rekonstrukcí a dnes je to skutečně moc příjemné, stylové místo, kde je propojena pestrá historie tohoto místa s moderními trendy.

V Pivnici U Čápa ochutnáte to nejlepší z tradiční české a moravské kuchyně a dáte si tu samozřejmě dobré pivo – specialitou je tanková Plzeň. ;)

Zajímavostí je také vlastní udírna – a k té se právě váže speciální únorová akce, o které vám chci dnes napsat! Během celého února v Pivnici U Čápa totiž nabízí pět jedinečných specialit z této vlastní udírny! 

Co přesně si v rámci této únorové akce můžete v Pivnici U Čápa dát?
Šéfkuchař Lukáš Hamala vám tu bude servírovat třeba vynikající uzenou vepřovou panenku špikovanou slaninou, lákavě vypadá i vykostěné vepřové kolínko

…a věřím, že pánové (a určitě nejen oni) rádi ochutnají šťavnatá vepřová žebírka.

Myslí tu ale i na nás, kdo si rádi dopřejí trochu lehčí jídla. Zaujal mě hlavně uzený kapr se šťouchanými bramborami, ryby miluju a dávám si je téměř v každé restauraci. A uzený kapr, na toho jen tak někde nenarazíte!

Dobře zní i salát s trhaným kuřecím masem a bagetkou – což je opět jídlo v duchu větší dietky. ;)

Jak jsem napsala, tato akce tu platí jen v únoru – ovšem, Pivnice U Čápa si nyní bude připravovat pro své hosty pravidelné, měsíční akce, vždy s nabídkou nějakých specialit!
Příští měsíc, v březnu, se tak v Čápovi můžeme těšit na Řízkové hody! :)
Pokud vás seznam plánovaných gurmánských akcí v Pivnici U Čápa zaujal, mrkněte na tento odkaz, kde najdete přesný přehled. :)

Tak co říkáte, myslím, že Pivnice U Čápa teď rozhodně stojí za návštěvu – a pozor, speciality z udírny jen do konce února! :)

ODKAZ: PIVNICE U ČÁPA / web
ODKAZ: PIVNICE U ČÁPA / facebook