Představuji: Studio Laskavá jóga

Jóga, coby cvičení, ale i celková životní filozofie a přístup k sobě samému, mi byla vždycky hodně blízká, vlastně už od dětství, kdy byla lektorkou jógy moje maminka. A jógu ráda cvičím dodnes. I proto jsem se ráda zašla podívat a zacvičit si do nově otevřeného studia Laskavá Jóga, kde to je nejen o cvičení, ale i o mnohem víc osobním přístupu a celkově velmi pozitivní, laskavé atmosféře. Pokud máte jógu a vše kolem ní rádi i vy, přečtěte si můj dnešní článek – toto studio má totiž skutečně co nabídnout a vy sem budete chodit opravdu rádi. 

Jak už jsem nastínila, jóga mi je velmi blízká a příjemná, vlastně už od malička. Moje maminka totiž jógu předcvičovala a já ji už jako malé dítě často doprovázela. A tak jsem si k józe vytvořila osobní vztah.

Vy, kdo jógu cvičíte, určitě také víte, že to není jen o fyzickém cvičení. Jóga je celkově i o přístupu k sobě samému, je o vnímání svého těla, duše, svých pocitů, rozpoložení. Jóga nás má dovést k pochopení svého já a tím tak i k tomu velice zásadnímu, k přijetí sebe, a to i se svými nedostatky.

Osobně skutečně věřím tomu, že právě to, jak sami sebe vnímáme, je klíčem k celkové vnitřní pohodě a spokojenosti. A věřím i v to, že pokud máme sami sebe rádi, přistupujeme k sobě laskavě, dokážeme se dobře a hezky chovat i ke svému okolí. A v tom určitě spočívá i určitá podstata spokojeného bytí.

Najít si přívětivnou, láskyplnnou cestu k sobě samému, ovšem není vždy jednoduché, zvlášť, když nás trápí nedostatky, problémy, nebo životní peripetie… Cestou, jak mít rád sám sebe, může být právě i jóga…

A přesně tuto filozofii zastávají právě i v novém studiu Laskavá jóga, které je od loňského listopadu nově otevřené ve Slunečením domě na ulici Trávníky, v Brně – Černých Polích. Já se sem nedávno zašla podívat a zacvičit si – zajímalo mě, v čem je to zde jiné a výjimečné.

V první řadě, je to o atmosféře, pocitu pohody a osbním přístupu. Je to naprosto něco jiného, než když si jdete jógu zacvičit někam do velkého sálu, třeba ve fitku, kde ja vás spoustu…
Ve studiu Laskavá jóga budete mít prostor – a to nejen reálný, na cvičení, ale i určitý osobní prostor k tomu si cvičení maximálně užít a vnímat jen sám sebe.

Prostory studia jsou, alespoň podle mě, přesně takové, jak by mělo studio jógy vypadat – útulné, menší, na první dojem komorní. Maximální kapacita studia je 15 cvičících – tím máte také zaručeno, že budete mít onen prostor a stále individuální přístup, kdy vás lektorka může sledovat a případně vám poradit.

Zásadní je ve studiu Laskavá jóga i přátelská atmosféra, kdy se často cvičící už i osobně znají a vlastně se tu vytváří i přátelská komunita lidí, které spojuje mnoho.

Studio nabízí lekce pro různě pokročilé, a to jak pro ženy, tak i pro muže. Vybrat si tu můžete z celé řady cvičení, ať už jógu pro začátečníky, oblíbenou Power jógu, Čakra jógu, Ranní energetizující jógu, Dynamickou meditaci a tanec, nebo třeba pro mě doposud neznámou Vinyasa jógu, kterou jsem si tu začvila já. Více o lekcích a rozvrhu najdete ZDE.

Ve studiu Laskavá jóga to zkrátka není „jen“ o cvičení. Je to o hodnotně prožitém čase se sebou samým, kdy si díky cvičení, přístupu, ale i prostředí, dokážete najít cestu sám k sobě. Dokážete se vnímat, uvědomovat si sám sebe, své tělo a svou mysl. Budete mít prostor a tu nejlepší možnost vnímat své vlastní rozpoložení a učit se laskavosti, k sobě samému. 

Ano, jak pravil i sám Jeho Svatost Dalajláma – „mým náboženstvím je laskavost“. Tuto filozofii bychom měli mít za vlastní i my všichni. A právě v tomto studiu, cvičením a vším, co tu naleznete, se tomu můžete učit.

Studio Laskavá jóga najdete ve Slunečním domě na ulici Trávníky 31 v Brně – Černých Polích.

ODKAZ: STUDIO LASKAVÁ JÓGA / web
ODKAZ: STUDIO LASKAVÁ JÓGA / facebook