Fitness seriál: tipy na cviky doma i ve fitku s fit4all! Díl 2. – zádové svaly

Nevíte, jak správně, zdravě a hlavně, efektivně cvičit? Pak se inspirujte mým fitness seriálem, který jsem pro vás připravila ve spolupráci se sportovně – relaxačním centrem fit4all! Mám pro vás tipy na jednoduché cviky, které můžete cvičit doma, nebo ve fitku – a k tomu návody od trenérů, jak na to! Dnes procvičíme zádové svaly na strojích – jdeme na to! ;)

Sama dobře vzpomínám na dobu, kdy jsem se cvičením začínala – opravdu jsem byla ráda za každou radu, kterou jsem od trénérů ve fit4all získala. Jakožto laik jsem často nevěděla, jak správně cvičit. Jak určitě i vy sami dobře víte, pokud cviky neprovádíte tak, jak by se mělo, požadovaných výsledků většinou nedosáhnete a co hůř, můžete si i ublížit.

Proto jsem si říkala, že by bylo fajn připravit pro vás ve spolupráci s fitkem fit4all, které najdete v Novém Lískovci, seriál s návody od trenérů, jak správně cvičit. V prvním díle jsem pro vás měla tipy na cviky na břišní svaly, dnes procvičíme svaly zádové, na strojích ve fitku.

Tady je inspirace na zajímavé a efektivní cviky!

Stahování horní kladky širokým úchopem k hrudníku

  • posilujeme široký zádový sval a dvojhlavý sval pažní
  • se záběrem vydechujeme

Přítahy spodní kladky

  • posilujeme zádové svaly a svaly paží
  • důležité je udržovat záda stále rovná a nekulatit je, abychom se vyvarovali jakéhokoli poranění zad

Cviky ideálně praktikovat jako 3 série po 10 opakováních, ovšem, toto je do velké míry individuální, záleží na vaší zdatnosti a fyzičce. ;)

Během cvičení kontroloval správné provedení cviků trenér.

Příště se těšte na cviky na další partie! :)

Sportovně – relaxační centrum fit4all najdete v Brně v Novém Lískovci, na adrese Chironova 8.

ODKAZ: FIT4ALL / web
ODKAZ: FIT4ALL / facebook