Fitness seriál: tipy na cviky doma i ve fitku s fit4all! Díl 1. – břišní svaly

Jak správně, zdravě a efektivně cvičit? Věřím, že by vás právě toto téma mohlo zajímat – stejně, jako mě! A proto jsem pro vás ve spolupráci s fitkem fit4all připravila velký seriál s přesným návodem, JAK NA TO! Dnes se zaměříme na pár cviků na posílení břišních svalů – a cvičit je můžete kdekoliv, klidně i doma! ;)

Pravidelný pohyb a cvičení by mělo být součástí života asi každého z nás a povím vám, už jsem na to přišla také já… :) Sice to chvíli trvalo, ale přemohla jsem sama sebe a začala chodit pravidelně cvičit. Ovšem, jakožto laik jsem ve fitku ze záčatku tak trochu „tápala“ – nevěděla jsem, jak cvičit správně, efektivně a zdravě. A protože jsem si říkala, že by něco podobného mohlo zajímat i vás, čtenáře mého blogu, oslovila jsem sportovně – relaxační centrum fit4all, kam právě chodím cvičit a připravili jsme pro vás velký seriál s přesným návodem JAK SPRÁVNĚ CVIČIT! A to nejen ve fitku, ale také doma!

Seriál, ve kterém vám budu postupně představovat tipy na cviky ve fitku, na strojích, ale také tipy na domácí cviky, bude mít několik dílů a vždy se můžete těšit na fotky s přesným návodem „jak na to“. Dnes to jsou cviky na posílení břišních svalů – a cvičit je můžete klidně kdekoliv, třeba i doma! ;) Tak jdeme na to! :)

  • posílení břišních svalů v lehu na zádech
  • s nádechem spouštíme vždy protilehlou ruku a nohu, s výdechem vracíme do výchozí pozice
  • pozor, aby se nezvedal hrudník od podložky a bedra byla přitisknutá k podložce
  • pro větší zátěž a tlak, můžeme vzít do rukou činky nebo láhve s vodou

  • posílení šikmých břišních svalů s oporou o overball
  • s výdechem zvedáme a natáčíme trup na stranu (stále zůstává opora o míč), s nádechem se vracíme na střed
  • pozor na zvednutá ramena a ohnutá záda

Oba cviky ideálně praktikovat jako 3 série po 10 opakováních, ovšem, toto je do velké míry individuální, záleží na vaší zdatnosti a fyzičce. ;)

Během cvičení kontroloval správné provedení cviků trenér.

Příště se těšte na cviky na další partie! :)

Sportovně – relaxační centrum fit4all najdete v Brně v Novém Lískovci, na adrese Chironova 8.

ODKAZ: FIT4ALL / web
ODKAZ: FIT4ALL / facebook