Deník: systém krabičkového stravování po měsíci. Jak hodnotím?

Asi si vzpomínáte, že jsem tu před měsícem psala článek o tom, že jsem vyzkoušela systém krabičkového stravování od Fitness Food Menu. Původně jsem chtěla tento způsob stravování vyzkoušet čistě ze zvědavosti, na týden – a upřímně, žádné velké očekávání jsem od toho neměla. Nicméně, po týdnu, kdy jsem nejen zhubla, ale cítila se i plná energie, navíc, kdy jsem si opravdu každé jídlo od Fitness Food Menu užívala, jsem se rozhodla pokračovat. A všude, doslova na každém kroku, o tom vyprávím svým přátelům a krabičky od FF Menu jim doporučuji. Je mi jasné, že to vypadá jako obrovská reklama – ale já jsem opravdu naprosto nadšená. Dnes vám chci napsat, jak to celé vnímám po měsíci, kdy můžu s odstupem času zhodnotit opravdu velký efekt. Pro ty, kdo nevěří, je to fakt bomba. :)
Mimochodem, můj první článek, kdy jsem vám své důvody proč krabičky od Fitness Food Menu vyzkoušet, vysvětlila, najdete ZDE. Ve zkratce – krabičkové diety využívá můj manžel, otestoval více firem, opravdu hodně díky nim zhubnul – ale jídla, která mu ty firmy vozily, to nebylo nic pro mě, nic, co by mě lákalo. Až manžel přešel k Fitness Food Menu – jídla, která vám každý den vozí, jsou opravdu hodně něco jiného. Jsou to zajímavé recepty, s použitím takovým surovin, které mám sama ráda. V jejich jídlech nechybí ryby, oříšky, luštěniny, spousta zeleniny a ovoce, semínka… Každé jídlo je je čerstvě připravené, vyvážené. A když jsem ty dobroty viděla u manžela, rozhodla jsem se, že to zkusím taky. Na týden. Upřímně – když jsem viděla pět jídel, velikost porcí, měla jsem až dokonce obavu, abych nepřibrala…
To, co se dělo už po dvou dnech “na krabičkách” mě až šokovalo. Tak rychle jsem totiž v životě nehubla – a to jsem vyzkoušela na redukci váhy fakt vše možné. :) Možná si říkáte, že já hubnout nepotřebuji, ale každý, kdo přibere, třeba i dvě, tři kila, to na svém těle pozná a necítí se dobře. To se stalo mně v létě, kdy jsem nabrala asi tři kila a ne a ne to shodit. Cvičila jsem, vyzkoušela dokonce koktejly na hubnutí, zkusila jsem nejíst vůbec večer, ale nic nepomáhalo. Už jsem nad tím doslova “zlomila hůl” – říkala jsem si, že jak se mi přehoupl 35. rok, už se mi asi zpomalil metabolismus a moje tělo neposlouchá a já to nikdy nezhubnu.
Zpátky k systému krabičkového stravování od Fitness Food Menu. Hlad jsem během dne opravdu neměla. Jíte menší porce, ale pravidelně. Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. A to jsem pečlivě dodržovala. Už po dvou dnech jsem cítila, že mi jsou volnější kalhoty, což byl důvod k velké radosti. :) Po pěti dnech jsem měla dole 2,5kg a 1,5cm méně na obvodech (měřeno přes stehno, kde jsem se měřila vždy pravidělně, a to i před krabičkami).
Během víkendu krabičky nejíte – FF Menu je ani nevozí. Důvod je prostý. Během víkendu si můžete dopřát to, na co máte chuť – což je i psychicky super věc. Pokud si chcete zajít do oblíbené restaurace, nebo si dát doma řízek, na oslavě dort, opravdu to není problém. Jakmile se po víkendu opět vrátíte k systému krabiček, vaše tělo dva dny, kdy “jíte jinak”, nijak nerozhodí. Vyzkoušeno a můžu to potvrdit – během víkendu jsem si opravdu dala to, na co jsem měla chuť a váhala zůstala tam, kde díky krabičkám byla. Takže – rozhodně to není tak, že budete pořád a každý den muset jíst jen to, co vám někdo určí. Jak píšu – super aspekt i po psychické stránce.
Systém krabičkového stravování od Fitness Food Menu nyní dodržuji měsíc a jsem opravdu nadšená. Kromě toho, že jsem shodila právě ty tři kila, co jsem chtěla, sleduji i další pozitiva. Třeba to, že mám během dne mnohem víc energie. Často na mě po obědě padala únava – což teď neznám. Celkově si přijdu i lépe pohyblivá, třeba schody vyběhnu mnohem snadněji.
Systém krabiček od Fitness Food Menu není jen pro redukci váhy, ale mnohým lidem řeší i zdravotní problémy – třeba vysoký cholesterol. Díky FF Menu se máte možnost naučit jíst jinak – vidíte, co na vaše tělo funguje a co mu prospívá. Pochopíte, co jíst, když chcete zhubnout, jak velké porce, jak sladké, slané, jak rozložit sacharidy.
Pro mě je skvělá právě i psychická stránka, kdy jste v pohodě – víte, že pokud třeba jedete na dovolenou, kde si chcete užít, chcete víc jíst a přiberete tu, díky krabičkám po návratu se hodně rychle vrátíte do formy. Dřív jsem se trápila, nevěděla jsem, jak zhubnout, pořád jsem řešila kdy jíst, co jíst, na dovolené jsem si nedala často ani zmrzlinu, abych moc nehřešila. Teď vím, že mám něco, na co je spoleh… :)
Mimo to, Fitness Food Menu také vydalo svou vlastní kuchařku, kde najdete recepty na ta jídla, která vám vozí v krabičkách. Máte tak super možnost se naučit připravovat si vše sami a doma – což je dobrá cesta pro zdravé stravování do budoucnosti.
U každého receptu vidíte jeho kalorickou hodnotu, seznam potřebných surovin – takže příprava je jednoduchá. :)
Za sebe – jak jsem psala v úvodu, systém krabičkového stravování od Fitness Food Menu opravdu vřele a upřímně doporučuji. Je to něco, s čím se ztotožňuji, co mi pomohlo se cítit dobře, fyzicky, psychicky, zdravá a v pohodě. Pokud hledáte cestu, jak se dopracovat k tomu samému, vyzkoušejte to. Věřte, že ten efekt bude až neuvěřitelný… :)

Jo a pozor – Fitness Food Menu dělá i speciální menu pro sportovce, bezlepkovou dietu, nebo vegetariány. ;)

ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / web
ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / facebooku