Curly Girl Metoda po třech měsících. Protein, nebo hydratace pro vlasy?

Téma – kudrnaté vlasy! Takže, všechny „kudrnky“ zbystřete, chci vám předat svoje dojmy a zkušenosti z úžasné Curly Girl Metody, kterou praktikuji už třetím měsícem. Tahle skvělá metoda vám vlnité a kudrnaté vlasy dokáže neuvěřitelně přeměnit, uzdravit a oživit, až tomu sami nebudete věřit. Ovšem, není to rozhodně „jen tak“. Chvíli to určitě potrvá – hlavně musíte zjistit, jaký typ jsou vaše vlasy a také, co přesně potřebují – zda více hydratace, nebo zda jim naopak chybí protein. Upřímně, někdy je to celkem velká záhada požadavky vašich vlasů „rozklíčovat“. :) Ale jakmile najdete to pravé, už se můžete jen radovat z nádherně vlnité hřívy. Kudrnky – čtěte dál!

O Curly Girl Metodě jsem vám zde už několikrát psala– pro ty z vás, kterým mé články unikly: Curly Girl Metoda je jedinečný přístup a péče o vlnité vlasy.

Díky vhodně zvoleným produktům a celkové péči o vlasy si kudrny uzdravíte – vlasy se vám začnou mnohem víc vlnit, jsou lesklejší, zdravější a celkově je váš účes naprosto úžasný.

V čem přesně Curly Girl Metoda spočívá – to si můžete přečíst v mém starším článku ZDE.
Naprosto zásadní, tedy z mého pohledu, je vědět, kam se obrátit – kde vybírat vhodné produkty a kde vám poradí a pomohou – třeba i zjistit, jaký máte vlastně typ vlasů. To je opravdu hodně zásadní.

Já se o veškeré rady a pomoc obracím na kudrnatý eshop Curlymyself.com – zakladatelka Renča je opravdu velkou specialistkou v oblasti kudrnatých vlasů. A na zmiňovaném webu také nabízí opravdu širokou škálu produktů pro péči o vlnité a kudrnaté vlasy všech typů.
Takže důležitá rada na úvod – pokud s Curly Girl Metodou chcete začít, obraťte se právě na Renatu z Curlymyself.com. Stačí jí napsat mail na adresu zeptejse@curlymyself.com.

Já tuto metodu praktikuji až třetím měsícem a výsledek je opravdu hodně vidět. Vlasy se mi mnohem víc vlní, vlny jsou poddajné, pružné, vlasy jsou celkově mnohem víc lesklé, husté a působí zdravě. Co je také velký úspěch, vlasy si už nemusím umývat co dva dny, nyní stačí úplně v pohodě i jednou za 5-6 dnů (ale klidne zvládnu i týden vlasy nemýt).

Důležité pro začátek je vědět, jaký typ mají vaše vlasy v ohledu poréznosti. Zda jsou nízko, nebo vysokoporézní. Od toho se pak odvíjí i další zvolená péče a produkty.

Pak také – musíte vědět, zda vaše vlasy potřebují hydratovat, nebo naopak protein. Tuto otázka jsem nedávno řešila také já.

Vlasy jsem primárně hydratovala. Po umytí byly vlasy krásné, vlny definované, pružné… Ovšem od druhého dne po umytí začaly vlasy plihnout, vlny se natahovaly. Vlasy byly jemné, měkké a velmi jemné.

To je obvykle známka toho, že vaše vlasy mají hydratace až až… V tom momentě je fajn přidat vlasům v produktech protein.

A samozřejmě – musíte si mezi přísunem hydratace a proteinu najít rovnováhu, což není jen tak – v tomto procesu jsem právě taky já. :)

Jak poznáte, zda jsou vaše vlasy naopak zatížené přílišnými dávkami proteinu? Takové vlasy jsou sušší, hodně se cuchají, nejsou tolik lesklé, zkrátka je boj je nějak upravit…

Ovšem jak píšu, rozhodně je dobré se zkontaktovat s holkami z Curlymyself.com, popsat jim váš problém, také jaký chcete dosáhnout cíl, připojíte fotku a určitě vám pomohou a poradí. ;) Pak už si jen vyberete vhodné produkty – péči a styling, přesně takovou, jakou potřebují právě vaše vlasy. ;)

Holky, vlnité i kudrnaté! Tuto metodu vám za sebe vřele doporučuju, dokáže fakt až zázraky, které jsou viditelné okamžitě. Ale – po delší době, kdy tuto metodu budete praktiovat uvidíte, že máte zcela jiné vlasy. Krásnější, zdravější, lesklejší a kudrnatější… :)

ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / web a eshop pro kudrnky
ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / facebook
ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / instagram