Curly Girl Metoda – cesta ke krásným a zdravým kudrnám. Jak na ni?

Mám pro vás slibovaný druhý článek o „Curly Girl Metodě“! Nedávno jsem vám tu o ní psala – dokáže všem kudrnám vdechnout opravdu dokonalý vzhled. Metoda je určená pro všechny přírodně vlnité vlasy, kterým vrátí zdraví a hlavně, kudrny získají zcela novou podobu a rozměr. Upřímně, sama jsem nejdřív nevěřila, že by něco takového mohlo fungovat. Ale funguje! Můj dík patří hlavně Renatě a jejímu webu, blogu a eshopu Curlymyself.com, kde se s postupem Curly Girl Metody můžete seznámit, Renata vám také poradí, které produkty jsou konkrétně pro vás vhodné… V čem Curly Girl Metoda spočívá a jaké produkty používám? Víc v následujícím článku… ;)

Moje vlasy pro mě byly vždycky problém. Mám od přírody vlnité vlasy, ovšem jemné, bež života a hustým porostem také zrovna neoplývám. :)
Mnoho let jsem měla vlasy krátké, ale loni jsem zatoužila po změně a nechala jsem vlasy růst. Ovšem – na delších vlasech jsou mnohem více vidět jejich nedostatky. Zkoušela jsem vše možné, abych zlepšila jejich kvalitu, ale nějak bez efektu.

Až mi pak kamarádka – také kudrnka – řekla o Curly Girl Metodě, postupu, který dokáže vlnité vlasy oživit. Odkázala mě na Renatu a její kudrnatý web a eshop – Curlymyself.com

Renata mi doporučila produkty, které jsem začala používat a řídila jsem se celkově jejími radami. Výsledek na sebe nenechal opravdu dlouho čekat. :) Jaké jsou tedy kroky Curly Girl Metody?

Za prvé – je důležité vlasy očistit, než s Curly Girl Metodou vůbec začnete. To znamená, že je nutné smýt z vlasů všechny nečistoty a hlavně silikony – ty vlasy obalují a znemožňují jim přijímat hydrataci a živiny. Bohužel, většina vlasových produktů právě silikony obsahuje.

Na toto čištění je nutný šampon, který obsahuje sulfáty (těm se ale budete taky pak vyhýbat, jako čert kříži :), ale neobsahuje silikony. Takový šampon je třeba Timotei Pure (Renata vám ráda poradí, který je vhodný).

Pozor – takovým šamponem vlasy umyjete pouze jednou!!! Tím vlasy připravíte na začátek Curly Girl Metody.

Dále používáte už jen ty produkty, které jsou pro vás vhodné. Důležité jsou při výběru poréznost a typ vašich vlasů a kudrn. Opět vše najdete na webu a blogu Curlymyself, případně napište Renatě, ráda vám poradí. Nízkoporézní vlasy vyžadují trochu jinou péči!

Konkrétně já mám vlasy jemné, nízkoporézní. Nemohu je tedy příliš zatěžovat, oleje a olejové masky, krémy, to je pro mě tabu.

Používám tedy 5 základních produktů.
Maska – šampon – kondicionér – leave in kondicionér – gel. Masku nepoužívám pokaždé, ale jen jednou za týden až 10 dnů.

Všechny produkty mám speciálně vybrané Renatou pro můj typ vlasů. Jejich cílem je vlasy hydratovat, ale nezatěžovat.

Masku aplikuji nejdřív na vlhké vlasy, nechám 10 minut pod koupací čepicí (teplo masku aktivuje)…

…pak smyju šamponem.

Následně aplikuji kondicionér a s jeho působením vlasy ve sprše šetrně rozčešu hřebenem s malým počtem hrotů.

Pak nanesu leave in kondicionér, který je důležitý pod gel, už se neoplachuje.

Gel je můj jediný styling produkt – nanesu do vlhkých vlasů, namačkám a vysuším difuzérem. Finálně pak vlasy upravím rukama a promačkám gelovou krustu – tím vlasy získají objem.

Důležité pro vlnité vlasy je také nemýt je příliš často – časté mytí je dehydratuje.

Přestaňte také používat klasický froté ručník – tento materiál kudrny ničí, láme a poškozuje. Pořiďte si ručník z mikrovlákna, nebo stačí klidně bavlněné tričko.

Kudrnaté vlasy nečešeme! Češeme vždy jednou, během / po mytí, pak už jen upravujeme rukama. Pokud se nám účes druhý / třetí den po mytí nezdá, stačí nanést trochu vašeho stylingu, v mém případě gelu s trochou vody a vlasy tím oživíte.

Důležitý je i čas péče o vlasy během spánku! Ideální je spát na saténovém polštáři, satén vlasy tolik nepoškozuje. Na noc si také vlasy svázejte do „palmičky“ na vrch hlavy, použijte k tomu saténovou gumičku /najdete také u Renči na eshopu.

Zdá se vám to složité? Buďte v klidu, mně se to zdálo naprosto šílené! Ale po chvíli si všechny kroky této metody osvojíte a hlavně výsledek uvidíte fakt rychle – v mém případě to bylo už hned po prvním mytí. Takže kudrnky, směle do „Curly Girl Metody“! :)

ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / web a eshop pro kudrnky
ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / facebook
ODKAZ: CURLYMYSELF.COM / instagram