5 fitness strojů do domácnosti, které nezaberou mnoho místa

V této zvláštní době je většina z nás uvězněna v dobrovolné karanténě, díky níž se věci jako online dodávka potravin a virtuální oslavy narozenin staly normou. Kromě toho jsme také zjistili, že jsme nuceni cvičit v pohodlí našeho domova.Vzhledem k tomu, že nemáme všichni dostatek místa pro kompletní workout vybavení,rozhodli jsme se hledat zařízení domácí posilovny, které by poskytlo zabijácké cvičení,nezabralo mnoho místa a šlo úhledně složit a snadno uložit i v těch nejmenších bytech. Naštěstí je trh velký a existuje spousta kompaktních možností, které budou vyhovovat lidem s omezeným prostorem. A i když nežijete v bytě, ale v domě s desítky metry čtverečními, naše tipy jsou i tak skvělé. Proč? Protože ochrání váš dům před zahlcením věcmi!

zdroj: DanielGonzalesPhoto/shuttesrtock.com

1.  Skládací běžecký pás

Pokud chcete svůj vlastní běžecký pás, přestože máte strach, že nemáte dostatek místa, pak je skládací model skvělým řešením. Najdete běžecké pásy, které jsou ideální pro byty, protože se mezi jednotlivými použitími skládají téměř naplocho ke zdi. Zkontrolujte však prostorové nároky když je běžecký trenažér sklopený i když je používán. Ujistěte se, že víte, kolik místa musíte věnovat běžeckému pásu, ať už je složený nebo když se používá.Mějte také na paměti výšku stropu, protože na běžeckém pásu budete zvednuti o několik centimetrů. Pokud jej používáte v místnosti s nízkým nebo šikmým stropem, může to být důležitý faktor. Pokud plánujete stroj mít po rozumnou dobu a máte v úmyslu jej pravidelně používat, budete muset trochu investovat, protože pravidlem je, že čím levnější je běžecký pás, tím je rám tenčí, stabilita i životnost nižší.

Běžecký pás může říci, že se skládá, ale může to být obtížné. Pokud máte nějaké problémy se zády, krkem nebo koleny, je to určitě na zvážení. Hledejte běžecké pásy, které mají snadné složení a rozložení pomocí hydrauliky. Toto je prvek, který musíte vyzkoušet osobně. Pokud můžete nakupovat pouze online, přečtěte si recenze a pošlete dotazy skutečným uživatelům o tom, jak snadno se skládají. Skládací běžecký pás je praktický proto, že ho po zbytek dne dostanete z cesty. Jak snadné je ho přesouvat, bude důležitým faktorem. Mnoho běžeckých trenažérů vyžaduje, abyste těžký běžecký pás naklonili zpět na dvě kola, abyste jej mohli tlačit. To může být víc, než zvládnete. Zkuste to znovu osobně nebo pošlete dotazy online. Ještě lépe, hledejte modely, u kterých se po složení vysunou čtyři zapuštěná kola, což usnadňuje pohyb.

Možná budete také muset vzít v úvahu hluk. Hledejte modely s polstrovanými kluznými povrchy a mezi ně přidejte gumovou podlahovou rohož. Na běžeckém pásu odemknete velký potenciál pro různé rutiny. Pokud má váš model sklon, můžete snadno upravit intenzitu – stejně jako délku / rychlost tréninku.

2.  Rotoped

Pokud nevlastníte obrovský byt, vaším primárním zájmem bude mít dostatek prostoru pro uložení vašeho nového rotopedu. Další starostí lidí žijících v bytech je mít tiché kolo. To proto, abyste nerušili sousedy.  Ideální rotoped by tedy měl být dostatečně malý na uložení, při používání tichý a měl by vám také umožnit plný workout. V takovém případě je skládací rotoped téměř jistě vaší nejlepší volbou. Nebo se rozhodněte pro prostorově úsporné mini rotopedy, které šetří nejen prostor, ale znamenají i způsob jak získat rotoped levně. Mini rotoped lze použít pod stolem nebo použít při sledování televize. Tyto jednotky mají různé úrovně odporu. To vám umožní měnit intenzitu tréninku od mírného workoutu po tvrdší stoupání do kopce. Kromě všeobecných výhod spalování kalorií  a kardia stimuluje mini-kolo také oběh v nohou.

V ideálním světě budete chtít cvičit, když budete mít čas. To znamená mít možnost vybrat kolo z úložiště, velmi rychle ho postavit, vykonat workout a poté jej vrátit zpět do úložiště. Pokud to dokážete, nebudete odkládat cvičení kvůli potížím s montáží nebo demontáží kola. Většina bytů bude mít nějaký typ úložného prostoru a vše, co musíte opravdu udělat, je najít prostor, který bude schopen pojmout kolo ve složeném stavu. Složený rotoped zabírá stejné místo jako dvě žehlicí prkna, složená a stojící vedle sebe. Mnoho lidí, kteří žijí v bytech, studiích nebo jen v jedné místnosti, si je také ukládají pod postel, za předpokladu, že je v nich samozřejmě prostor.

zdroj: Josep Suria/shutterstock.com

3.  Stepper

Pro některé lidi je kolo trochu příliš sedativní. Pokud hledáte kompaktní fitness stroj, který vám opravdu rozbouchá srdce, pak je to stepper. Jsou malé, často jen 25 cm vysoké a 30 cm čtvercové. Perfektní pro skladování mimo použití.

Když uvažujete o stepperu, doporučujeme vám hledat dvě věci. Nejprve proměnný odpor. Jak budete posilovat a zlepšovat svoji kondici, nebude již stačit jemné sezení. Zadruhé, hledejte model s odporovými pásy. Mezi jednotlivými použitími to nezabere více místa. Umožní vám obměnit rutinu a přidat cvičení horní části těla k té dolní. Pokud jste dosud nepoužívali stepper, doporučujeme začít jemně. Při posilování stehen a hýždí mohou být tyto malé posilovací stroje výkonnější, než byste si mysleli!

4.  Veslovací trenažér

Pokud žijete v malém bytě, kompaktní veslovací trenažér může být tím nejlepším vybavením pro domácí cvičení, do kterého můžete investovat. Protože má malou stopu, pohodlně používat, i když máte omezené prostory. Veslovací trenažéry jsou také skládací a přenosné, takže skladování je snadné.

Kompaktní veslovací trenažéry jsou určeny pro lidi, kteří vážně uvažují o investici do cvičebního trenažéru s nízkým dopadem, který jim umožní spálit spoustu kalorií, zapojit všechny hlavní svalové skupinya zapadnout téměř do jakéhokoli prostoru. Kompaktní veslovací trenažéry jsou osvědčeným cvičebním strojem na hubnutí, který při pravidelném cvičení dostane vaše tělo do formy. Jsou jedním z nejvíce podceňovaných cvičebních zařízení a jedním z nejlepších workoutů na cvičení celého těla, které vám přinesou skutečné výsledky.

Pokud jste někdy cvičili na veslovacím trenažéru, víte, že kompaktní veslovací trenažéry jsou jedním z těch jedinečných kardio a posilovacích cvičebních pomůcek, díky nimž jste závislí na veslování, a když už na něm sedíte, nechcete přestat.

zdroj: Rob Marmion/shutterstock.com

5.  Vibrační plošina

Chcete zahájit fitness režim nebo posunout svůj stávající režim do nových výšin? S vibrační plošinou můžete sedět, stát nebo ležet a užívat si workout celého těla. Plošina přenáší energii do těla a tím nutí svaly rychle se stahovat a uvolňovat. Výsledkem je, že stroj poskytuje kompletní trénink. Aktivita známá jako vibrace celého těla je méně namáhavá než lezení do kopce nebo jízda na kole, ale může poskytnout podobné benefity. Testy na myších ukázaly, že vibrace jim pomohli udržovat zdraví svalů a kostí, přičemž u obézních a diabetických myší se projevily stejné pozitivní účinky jak při vibraci, tak při pravidelném cvičení.Dokonce i strávení 10 až 15 minut denně alespoň tři dny v týdnu na plošině může pomoci zhubnout a získat sílu. Vibrační plošinové stroje jsou přenosné a snadno se skladují doma, nebo dokonce i v kanceláři.

Pokud máte problémy s klouby, srdeční potíže nebo používáte kardiostimulátor, doporučuje se před investicí do jednoho z těchto plošin poradit se svým lékařem.

Jak vidíte, pokud si chcete zacvičit doma, i v omezeném prostoru máte více možností, než si myslíte. Vybrali jsme ty nejlepší kompaktní cvičební zařízení pro byty a malé prostory. Zatímco zařízení pro domácí tělocvičnu šetřící místo už nějakou dobu existuje, nové cvičební nástroje jsou mnohem lepší (a menší) než dříve. Budete překvapeni, kolik cviků dokážete efektivně zvládnout pouze s jedním vybavením.

Zdroj informací: