Beauty review: novinky dekorativní kosmetiky!

V mé další kosmetické recenzi si „posvítím“ na novinky z řady dekorativní kosmetiky! Opět jsem měla možnost několik z nich otestovat – a ráda se s Vámi podělím o své dojmy a postřehy.

Dekorativní kosmetika, ta je pro nás, dámy, nesmírně důležitá, nebo se snad pletu…?:) Když najdete totiž produkt, který Vám vyhovuje, je to pocit k nezaplacení! Vždyť krásné chceme být přece všechny a všechny se chceme líbit. A k tomu nám ty boží kosmetický „udělátka“ můžou pomoci:)

Pojďme ale rovnou na recenzi – co jsem vyzkoušela tentokrát?

Photo 09.09.16 12 47 28

OUTRAGEOUS EYESHADOW – oční stíny Sephora
Na první pohled jako oční stíny fakt nevypadají – podle balení byste možná řekli, že se jedná o rtěnku, lesk na rty, nebo věcičku na úpravu obočí. Ale světe div se, toto jsou opravdu oční stíny!

Photo 09.09.16 12 50 13

S tekutou rtěnkou, nebo leskem na rty mají tyto oční stíny ale ještě něco společného – a to způsob aplikace. Jedná se totiž o tekuté/krémové oční stíny, které se nanáší aplikátorem, stejně, jako rtěnka.

Photo 09.09.16 12 50 49

Nanesete požadované množství na oční víčko a teď už je na Vás, zda necháte zachnout, čímž vytvoříte velmi intenzivní efekt, nebo rozetřete prsty – tím nebudou stíny tak nápadné, ovšem patrný bude krásně lesklý efekt.

Výhodou těchto stínů je, že opravdu velmi rychle zasychají. Nemusíte se tedy bát, že se budou obtiskovat – tam, kam nemají.
I když mají tyto stíny krémovou texturu, nejsou absolutně mastné – což je další výhoda – nezanáší se tolik do rýh na očním víčku a drží. Po zaschnutí je vůbec necítíte, nevnímáte.

Photo 09.09.16 12 50 39

Všechny nabízené odstíny těchto stínů mají úžasné, „kovové“ barvy a lesk – vytvoří velmi hezké a efektivní líčení.
Já tedy trochu ze začátku bojovala se způsobem aplikace, protože jsem přece jen zvyklá hlavně na tuhé, pudrové stíny. V tomto případě je dobré pracovat i s prsty, se kterými si stíny rozetřete na požadovaná místa.
S pudovými a kompaktními stíny se tyto dají skvěle kombinovat.

MAKE UP FOR EVER – ARTIST ROUGE – rtěnka
Značka Make Up For Ever je známá jako vysoce profesionální kosmetika, kterou rádi používají i zkušení vizážisté. Tato kosmetika velmi dobře drží a má snad nejsilnější pigmentaci produktů, co znám (ještě vyšší, než třeba kosmetika Urban Decay, nebo NARS). Stejně intenzivní barvu má i tato nová rtěnka „Artist Rouge“.

Photo 09.09.16 12 51 20

Rtěnku Artist Rouge značka Make Up For Ever představila ve dvou verzích, buď v krémové, nebo matné. Nutno říct, že i krémová rtěnka, kterou jsem otestovala já, má víceméně matný finiš, bez třpytek a velkých lesklých efektů.
Rtěnka skvěle barevně kryje, jak jsem už napsala, je barevně velmi intenzivní.

Photo 09.09.16 12 51 26

Rtěnka opravdu silně drží, dokonale se jí „zbavíte“ až odličovačem. Ale tak to má u rtěnek být, nebo ne?:)

Oba produkty, stíny Sephora i rtěnku Make Up For Ever koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii.

ODKAZ: SEPHORA / web / facebook

VERTIGE LONGUEUR – řasenka Yves Rocher
Tak toto je opravdu hodně jiná řasenka, než jsem měla doposud možnost vyzkoušet. Ptáte se proč? Především kvůli velice speciálnímu kartáčku, který je určen na hodně krátké a rovné řasy.

Photo 09.09.16 12 48 22

Kartáček je totiž velice malý, s krátkými štětinkami, které jsou na krátké řasy ideální. Velmi snadno se s ním manipuluje, můžete doslova obtáhout řasu po řase. Super je, že vůbec řasy neslepuje. Ovšem, pro mě nevytvoří velký objem na řasách, který bych očekávala. Sama mám poměrně dobré řasy, kterým chci dodávat objem – řasenka je tedy víceméně určena pro jiný typ řas.

Photo 09.09.16 12 48 43

Ocenila jsem ovšem preciznost, se kterou lze s touto řasenkou pracovat. Pokud máte špatné, krátké řasy a toužíte po jejich prodloužení, super tip!

Photo 09.09.16 12 48 47

Produkty Yves Rocher koupíte v Brně v Galerii Vaňkovka, nebo v Olympii.

ODKAZ: YVES ROCHER / web / facebook

THE ONE FEATHERLIGHT – sypké oční stíny, Oriflame
Úžasné oční stíny, které dokáží projasnit Váš pohled. Stíny jsou kovově třpytivé a obsahují lesklé mikročástečky – a fakt se božsky lesknou:)

Photo 09.09.16 12 52 10

Tím, že jsou stíny sypké, se velmi snadno nanáší – staší lehce přetřít štětcem. Super je, stíny okamžitě přilnou k očnímu víčku, nepráší a nedrolí se. Intenzitu barvy docílíte opakovaným nanešením. Mikročástečky obsažené ve stínech odráží světlo, takže opravdu projasní oči.

Photo 09.09.16 12 52 27

Stíny jsou k dostání v pěti krásných barvách, já otestovala neutrální „Peach Twinkle“ a „Nude Shimmer“ – obojí jsou spíš neutrální barvičky, které se skvěle hodí ke kombinaci v podstatě s jakýmkoliv jiným stínem – matným, nebo třpytivým.

Photo 09.09.16 12 52 16

Vynikající se i snášenlivost – bez problémů a reakcí i na mých hodně citlivých očích. Moc hezké stíny, ideální třeba i pro svatební líčení.

THE ONE LIP SENSATION – vinylově lesklá rtěnka, Oriflame
Holky, pokud milujete velmi leské, barevně syté a výrazné rtěnky, toto je pro Vás skvělá volba. Já sama preferuji ty více matné, takže toto není pro mě úplně to ideální. Nutno ovšem říct, že rtěnka díky svému výraznému lesku vykouzlí na rtech dokonalý push up efekt – rtíky Vám opticky zvětší.

Photo 09.09.16 12 53 21

Rtěnka je tekutá, nanáší se aplikátorem a má opravu velmi hutnou, řekla bych, že až gelovou konzistenci. Na rtech skvěle přilne a musím uznat, že i skvěle drží. Výrazný je vysoký lesk – opravdu až „vinylový“.

Photo 09.09.16 12 53 42

Photo 09.09.16 12 53 36

Rtěnka je k dostání v celkem 8 krásných odstínech, kdy každý zaručuje opravdu intenzivní barvu. Rtěnka The One Lip Sensation je ovšem k dostání i v matné verzi – tu jsem si zamilovala já:)

THE ONE 5 v 1 COLOUR STYLIST FEATHERLIGHT – rtěnka, Oriflame
Další novinka, kterou značka Oriflame představila, je hydratační rtěnka The One 5 v 1. Oproti výše zmíněné vinylové rtěnce The One, tato nabízí spíše lehčí krytí, je velmi jemná a rty dokonale hydratuje.

Photo 09.09.16 12 52 47

Rtěnka je v podstatě jako balzám, opravdu velmi jemná, krémová a na rtech opravdu moc příjemná. Rty zabarví jen lehce, dodá jim jen mírné zabarvení, ovšem dokonale je zvláční – já rtěnku používám místo balzámu, kdy nepotřebuji výrazné barevné krytí.

Photo 09.09.16 12 52 51

Rtěnka je k dostání v osmi hezkých odstínech, ovšem opravdu při výběru počítejte jen s méně intenzivním barevným krytím. Já si rtěnku oblíbila – hlavně pro její hydratační účinky, super pro suché, popraskané rty, na které oceníte více hydratační a zvláčňující produkty.

Produkty Oriflame jsou k dostání přímo přes web Oriflame, po registraci (viz odkaz níže).

ODKAZ: ORIFLAME / web / facebook

SYNCARE SOFT TOUCH – voděodolný krycí make up
Od značky SynCare jsem vyzkoušele již více věcí a musím říct, že se mi všechny osvědčily. A moc fajn mě překvapil i tento make up. Je velmi lehký, nemastný, řekla bych, že až fluidní – skvělý pro všechny typy pleti a ideální pro pleť, která je i více mastnější.

Photo 09.09.16 12 49 14

Make up se díky své lehounké konzistenci skvěle roztírá a s pokožkou snadno a rychle splyne, opravdu ho na pleti téměř nerozeznáte. Pleť je po aplikaci hezky barevně sjednocená. Co se týká krytí nedostatků – řekla bych, že je make up vhodný na maskování jen droběnjších defektů, jako jsou třeba rozšířené žilky, nebo začervenání. Díky jemné konzistenci není ideální na krytí většíh defektů, jako je třeba akné.

Photo 09.09.16 12 49 25

Make up je vhodný také na léto – obsahuje fyzikální filtr, který Vás ochrání před škodlivým slunečním zářením. Zároveňe je i voděodolný, takže super i na koupání.

Photo 09.09.16 12 49 46

Koupíte přes eshop lékárny Typos – viz odkaz níže, nebo v lékárně Typos, na Běhounské 15.

ODKAZ: LÉKÁRNA TYPOS / web / facebook