Aktivní složky v kosmetice – znáte „ceramidy“?

Ve světě kosmetických produktů existuje celá řada používaných aktivních a prospěšných látek, které jsou pro naši pleť velkým přínosem. Jistě některé z nich znáte – populární je například kyselina hyaluronová, peptidy, dále přírodní složky, vzácné oleje… Ovšem, slyšeli jste už o „ceramidech“ a jejich pozitivním vlivu na pokožku? I pro mě byly dlouho neznámé, ale na vlastní kůži jsem se přesvědčila, že fungují opravdu skvěle. Právě o ceramidech a produktech, které je obsahují, je moje dnešní kosmetická recenze…

Pokud jste ve světě kosmetiky laikem, tak, asi jako většina z nás, věřím, že pojem „ceramidy“ nebudet znát. Ceramidy jsou právě jedněmi z aktivních látek, které se používají v některých kosmetických produktech – a jsou pro pleť skutečně velkým přínosem.

Co to ale „ceramidy“ jsou?
Ceramidy jsou vlastně tuky, které jsou jednou z hlavních součástí buněčných membrán v naší pokožce. Jsou tedy přirozenou součástí naší kůže, ovšem s narůstajícím věkem jejich množství ubývá a po 40. roce života se jejich vlastní tvorba v podstatě zastavuje.

Ovšem, ceramidy jsou pro naši pleť velmi důležité – přirozeně totiž pomáhají předcházet stárnutí pokožky a zabraňují tvorbě vrásek. Proto je určitě dobré ceramidy do pleti od určitého věku dodávat, prostřednictvím kosmetických produktů. Nedostatek ceramidů se totiž na pleti může negativně projevit – pleť může být výrazně sušší, může pnout, svědit, daleko více jsou patrné i vrásky.

Já sama jsem o existenci ceramidů a jejich důležitosti pro naši pleť nevěděla. Až se mi asi před rokem dostal do rukou krém od korejské značky HOLIKA HOLIKA – právě s vysokým obsahem ceramidů. Krém jsem testovala a byla jsem velice příjemně překvapená, jak hezkou pleť jsem tenkrát měla. Pátrala jsem, čím to je – až jsem zjistila, že to bylo právě ceramidy, které moje pleť potřebovala. Dámy, kterým z vás už není 20, ba dokonce ani 30, určitě doporučuji čas od času ceramidovou kúru podstoupit. Uvidíte, vaše pleť vám poděkuje. :)

Produkty s ceramidy i výše uvedený krém vám doporučím a představím ve své recenzi!

Moc se mi osvědčily produkty právě korejské značky HOLIKA HOLIKA. Doporučím vám ucelenou řadu produktů pro péči o pleť, kdy každý z produktů obsahuje právě ceramidy.

Začnu u odličování pleti – na tu je určená Holika Holika Good Cera exfoliační pěna s ceramidy. Tento produkt jsem už také zkoušela a je opravdu super, doporučila bych ho zejména všem z vás, koho trápí více mastná pokožka.

Pěna má velmi jemnou, nemastnou texturu, dobře na sebe váže nečistoty, odstraňuje make-up, pleť čistí a zanechává ji svěží a hebkou. Vůně je velmi jemná, pěna pleť nijak nedráždí. Obsažené ceramidy pleť rozjasní a vyživí – nejsou tolik patrné jemné vrásky.

Na odličování očí používám vždy samostatný produkt – značka Holika Holika nabízí na oční okolí Holika Holika Daily Fresh Olive. Jedná se o dvoufázový odličovač očního okolí, který má již díky obsaženému olivovému oleji mastnější základ, což je na odličování očí vždy lepší.

Odličovač dokonale rozpouští řasenku, odličuje ovšem šetrně, lehce, oči nedráždí. Je vhodný i pro osoby se zvýšenou citlivostí pleti.

Na dočištění pleti je vhodné vždy používat tonikum – skvělé je toto právě s obsahem ceramidů, Holika Holika Good Cera – hydratační a vyživující tonikum s ceramidy.

Má vysoce hydratační účinky, doplňuje pleti ceramidy. Již se neoplachuje, pleť zanechává sametově hebkou a příjemnou na dotek. Zároveň pleť zbavuje přebytečného mazu a pleť celkově harmonizuje.

A na závěr – krém, o kterém vám píšu výše! Je to právě ten krém, který mě opravdu nadchnul, pleť je po něm opravdu dokonalá! Jedná se o krém Holika Holika Good Cera – hydratační krém s ceramidy. Mimo ceramidy krém obsahuje i bambucké máslo, aloe vera a kvasnicový extrakt. Krém pleti poskytuje opravdu intenzivní hydrataci, a to na dobu až 72 hodin!

Zároveň podporuje pružnost pleti, chrání ji před negativními vlivy okolí a má výrazný anti-age efekt, a to právě díky obsaženým cereamidům.

Mně se tento krém opravdu moc osvědčil, určitě vyzkoušejte, je skvělý!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.