Zažijte nevšední světelnou show – Festival Prototyp

Vesmírná módní přehlídka, světelné instalace, audio-vizuální performace a hudební vystoupení pod jednou střechou? To všechno a mnohem víc pro Vás chystá festival Prototyp.

Festival Prototyp proběhne v brněnské Richard Adam Gallery v pátek 14. 11. 2014.

10464040_665354806881048_5468321731384048292_n

Richard Adam Gallery, kdysi tovární hala, je jedna z největších výstavních ploch v ČR. Dokáže pojmout až 600 návštěvníků na prostoru více než 3 000m².

Tématem pilotního ročníku je světlo, které propojuje umělce nejrůznějších žánrů. Nevšední podívanou v prostorách galerie zajistí jak světelné, tak audiovizuální instalace, které budou po celý večer doprovázeny řadou hudebních vystoupení. Potkat zde můžete také jednu ze špiček české audiovizuální tvorby Jiřího Suchánka. Vrcholem večera bude módní přehlídka, která představí modely ušité z materiálů svítících ve tmě.

story_image_1406042214867

Program celého večera si můžete představit jako seskupení menších stageí. V každém koutě galerie se bude odehrávat trochu jiný program. Nebude chybět hlavní stage, kde se vystřídá několik hudebních vystoupení a odehraje se zde i módní přehlídka. V průběhu celé akce bude probíhat několik workshopů, na kterých si vyzkoušíte pracování se světlem a fotografií, nebo třeba vytvoření vlastního svítícího šperku. Pokud se budete cítit unaveni, nejlepším odpočinkovým místem je chillout stage. Tady doplníte potřebné tekutiny, ochutnáte alkoholické dortíky od Molecular Mixology a načerpáte síly. Akce bude zakončena after party s DJem. Z vybraných děl se uspořádá výstava, která bude probíhat od ukončení akce až do konce tohoto roku.

prototyp

 

Celá akce vzniká pod záštitou neziskové organizace Kulturárium, z. s. Ta studentům nabízí nejen stáže v tomto projektu, ale připravuje také workshopy pro studenty zajímající se o módu a bude prezentovat díla fakult JAMU, Masarykovy univerzity či FAVU.

story_image_1406042374725

 

Kampaň k celému projektu probíhá na serveru HITHIT, kde se také můžete o celém festivalu dozvědět víc, zde je odkaz:

FESTIVAL PROTOTYP/HITHIT

 

 

VSTUPNÉ JE DOBROVOLNÉ

ODKAZ: FESTIVAL PROTOTYP / Facebook

ODKAZ: OFICIÁLNÍ WEB FESTIVALU PROTOTYP

ODKAZ: FESTIVAL PROTOTYP / Twitter

ODKAZ: HITHIT