Zamyšlení: umět se v dnešní době bránit? Věc, která se může hodit…

Moje dnešní zamyšlení bude možná na trochu „citlivé téma“, které ovšem rozhodně není dobré brát na lehkou váhu. Obzvlášť v dnešní době, kdy se z médií často dozvídáme takové zprávy, nad kterými doslova zůstává rozum stát. Otázka, kterou chci dnes rozebrat a kterou bychom si asi všichni měli umět minimálně položit, zní – „je dobré umět se v dnešní době bránit? Ráda bych vám také dala jeden zajímavý tip, jak a kde se naučíte bránit. Čtěte dál…

Na úvod musím sama za sebe napsat, že ještě před několika lety by mě asi tato otázka vůbec nenapadla. Žila jsem v přesvědčení, že žijeme v naprosto bezpečné době, kdy se nám, až na zcela ojedinělé výjimky, vlastně nemůže nic stát. Věřila jsem, že naše země je zcela bezpečná a právě o naše vlastní bezpečí se starají orgány, které to mají na starosti.

Ovšem, dnes už takový názor nemám. Možná i tím, že jsem starší, že mám děti, ale také tím, že z okolí vnímám tak nějak více „zla“. Přijde mi, že v dnešní době se setkáváme mnohem častěji s násilím, arogancí, konflikty, fyzickým napadáním… A věřím, že mi dá v tomto mnoho z vás za pravdu…

Není neobvyklé, že se ve zprávách dozvídáme naprosto šílené informace o tom, kdy byl člověk – i bezdůvodně – fyzicky napaden, kdy si nese doživotní následky (pokud to vůbec přežil).
Určitě jste se už sami dostali do situace, kdy jste třeba měli strach – jít po tmě určitými místy, nebo se nějakým momentům právě z důvodu vlastního strachu zcela vyhýbáte.

Myslíte, je to takto správně? Rozhodně není – ale co jiného nám zbývá. Možností je – naučit se bránit. Jak a kde?

O tom vám chci také napast – nedávno jsem se totiž dozvěděla o jedné zajímavé možnosti, která by se určitě měla dostat k více lidem, tedy i k vám.

Poznala jsem totiž pana Petra Mášu ze společnosti DIRECF FORCE s.r.o. a právě pan Máša nabízí kurzy obranné střelby z pistole pro jednotlivce, ale i skupiny. Zároveň také poskytuje soukromé lekce – výcviky. 

Pan Máša je v tomto ohledu opravdu velký profesionál, navíc s obrovskou praxí. Má dlouholeté zkušenosti s výcvikem – byl instruktor u 601skss, zúčastnil se zahraničních misí – KFOR, SFOR, 2x OEF AFGHANISTAN… Více o se dozvíte na webu Dirfor.cz.

Petr Máša nabízí kurzy bezpečné manipulace se zbraněmi, obranou střelbu z pistole atd…

Za pozornost stojí také komplexní přípravný kurz ke Zkoušce odborné způsobilosti dle Zákona č. 119/2002 Sb.

Pro účastníky kurzů nabízí pravidelné “Trenál dny” a také „sušení“ v tělocvičně, kde procvičuje střelecké drilly atd. – bez střelby, dále je možnost se účastnit i různých akcí.

Zajímavou informací je to, že na kurzech je vždy maximálně 10 osob, což u kurzů tohoto typu nebývá obvyklé – účastní se vždy mnohem více lidí.
Menší počet účastníku je mnohem lepší, kdy má vyučující mnohem více času věnovat se každému jedinci i individuálně, zároveň je dostatek času pro kontrou bezpečnosti, zvládání střelecké techniky a zároveň může i opravovat chyby.

Kurzy probíhají na střelnici u Velké Bíteše, u Hodonína a na Lazecké střelnici Olomouc.

Mimo to, pan Máša je také instruktorem potápění PADI.

Myslím, že toto rozhodně stojí za pozornost – pro víc informací mrkněte i na web pana Máši, kde zjistíte více. Jsou tu také výpisy aktuálních kurzů a najdete zde také možnost se do jednotivých kurzů registrovat.

ODKAZ: DIRFOR / web
ODKAZ: DIRFOR / facebook