We Love to Help – předání výtěžku z charitativní fotostěny na akci Apokalypsa

Jsem moc ráda, že jsme za náš charitativní spolek We Love to Help opět mohli pomoci tam, kde je to třeba – a to i před pár dny, kdy jsme jeli předat paní Fenykové poukazy na potraviny a do lékárny a také speciální invalidní kočárek. Paní Fenyková žije v Lanškrouně a stará se o svého těžce postiženého vnuka Járu, který je vinou vlastní matky slepý, nemluví, nechodí a je fyzicky i mentálně retardovaný. Jeho babička, paní Fenyková, má Járu od miminka v opatrovnictví a stará se o něj skvěle – a nejen to, nechybí jí nadšení, optimismus a neustálý úsměv na tváři. Tato paní má náš obdiv – a děkujeme všem, kdo jste ji podpořili. :) Víc v následujícím článku…

Jak už možná víte, náš charitativní spolek We Love to Help podporuje ostatní organizace, nebo právě i konkrétní případy, kteří se ocitly ve složité zdravotní, finanční, nebo sociální situaci. A právě jedním z těch „konkrétních případů“ byl i Jára, chlapec, kterého v jeho třech týdnech věku maminka asi upustila na zem, nebo jej jinak zranila… Každopádně, její vinou je Jára, který se narodil jako naprosto zdravé miminko, těžce mentálně i tělesně postižený. Nevidí, nemluví, nechodí, trpí eplilepsií a je odkázán na 24 hodin péče.

Tu mu poskytuje jeho babička, která má Járu od miminka v opatrovnictví. O Járu se stará úžasně, je vidět, že ho miluje a chce pro něj to nejlepší, i když, péče o Járu je velice náročná, psychicky i fyzicky.

Paní Fenykové jsme se za náš charitativní spolek rozhodli pomoci. Už v listopadu jsme paní Fenykové dovezli  speciální pomůcku, elektrický zvedák, který jí usnadní manipulaci s Járou.

Paní Fenykové a Járovi jsme se rozhodli pomoci i další naší aktivitou – a to výtěžkem z charitativní fotostěny na akci Apokalypsa.

Výtěžek z této fotostěny byl neuvěřitelných 70.000,-. Za tuto částku jsme po konzultaci s paní Fenykovou zakoupili to, co nejvíce potřebují, a to: za částku 36 000,- poukazy na potraviny, za částku 15 000,- poukazy do lékárny a za 18 700,- speciální invalidní kočárek.

Věříme, že tato pomoc bude paní Fenykové a Járovi užitečná. :) A vám všem, kdo jste spolu s námi, paní Fenykovou a Járu podpořili, ze srdce děkujeme! :)