Krabičkové stravování od Fitness Food Menu – proč ho vyzkoušet? Sepsala jsem pro vás pár osobních doporučení!

Jak jsem se vám zde již několikrát svěřila, už téměř dva roky, s občasnými přestávkami, využívám systém krabičkového stravování od znojemské firmy Fitness Food Menu. Jsem s nimi opravdu moc spokojená – a pokud někod právě nad krabičkovým stravováním uvažujete, vřele tuto firmu doporučuji. A protože mi dříve od vás v souvislosti s mými příspěvky a články o Fitness Food Menu přišlo mnoho dotazů, rozhodla jsem se je dát všechny do jednoho článku a odpovědět na ně. Takže, pokud vás cokoliv právě o krabičkovém stravování zajímá – čtěte dál!
S krabičkovým stravování od znojemského Fitness Food Menu jsem spokojená a každému tuto firmu ráda doporučím. Jídla mají pestrá, moc dobrá a také čerstvá. Sepsala jsem odpovědi na pár dotazů, které mi v souvislosti s krabičkovým stravováním přišly. Tady jsou! ;)
Proč jsem se rozhodla vyzkoušet krabičkové stravování? A jaký byl efekt?
Důvod byl prostý – chtěla jsem v první řadě zhubnout, nějaké dvě, tři kila, která jsem dřív nabrala a nedařilo se mi je zhubnout. Cvičila jsem, jedla zdravě, ale nic… Manžel v té době právě krabičky využíval a i díky nim zhubnul, takže jsem se rozhodla zkusit to také. Efekt se dostavil asi po třech týdnech, kdy jsem jedla krabičky – zhubla jsem! A zjistila jsem tak i, v čem byl problém – v pravidelnosti stravování a také ve velikosti porcí.
Proč právě Fitness Food Menu?
Jak jsem odpověděla výše, krabičky využíval můj manžel, dříve od dvou jiných firem, než Fitness Food Menu. A i když jsem krabičky chtěla zkusit také, tak ta jídla od těch dvou jiných firem mě vůbec neoslovila, ochutnávala jsem je od manžela a nic moc… Jím ráda a prostě jsem nechtěla jíst to, co mi nechutná. Pak manžel přešel k Fitness Food Menu a já jejich jídla viděla, zkusila a bylo to naprosto super. Přesně ten styl jídel, co mi vyhovuje, pestré a zajímavé recepty, skvělé suroviny… A tak jsem se rozhodla vyzkoušet Fitness Food Menu také.
Jaký druh jídel Fitness Food Menu vaří?
Obecně bych řekla, že především jídla zdravá. Jsem ráda, že ve většině případů svých jídel se nejedná o “českou klasiku”, kterou obecně moc nemusím… Občas mají i exotická jídla, používají spoustu super surovin – a velkou část surovin si pro svá jídla nechávají sami vyrábět, což je mi taky sympatické. V jejich jídlech je spousta ovoce a zeleniny, takže jsem ráda, že mám i zaručený přísun vitamínů…a zkrátka všeho, co moje tělo potřebuje.
Proč Fitness Food Menu využívám dál, pokud si už nepřeju hubnout?
Systém krabičkového stravování není jen pro ty, kdo si přejí hubnout. Je to i pro lidi, co chtějí zkrátka zdravě jíst a mít jistotu, že dávají svému tělu to nejlepší – a to jak díky složení jídla, tak i díky zmiňované pravidelnosti a velikosti porcí. Navíc, doma vařím jídla pro děti, které milují nejrůznější těstoviny, karbenátky, krémové polévky…což pro mě zrovna není to dietní jídlo, které bych si přála jíst každý den i já sama. :) Navíc mám pro sebe na každý den jídlo připravené a nemám s ničím starost.
Jsou jídla od Fitness Food Menu čerstvá?
Absolutně. Ve Ftiness Food Menu vaří vždy jen na druhý den. Žádná jídla neskladují předem, žádné mražení, vše je absolutně čerstvé. Kurýr vám vždy jídlo doveze na daný den předem, večer. Což je také super – setkala jsem se s firmou, která vozila krabičky na týden zmrzlé !!! předem, a to byla skutečně katastrofa.
Nabízí Fitness Food Menu více programů s různými typy jídel?
Ano, nabízí – já využívám program RACIO, který je nejvyužívanějším, vhodným pro každodenní dietní stravování. Kromě toho tu jsou pak programy pro sportovce, dále s nižším obsahem sacharidů (low carb) a mnohé další, stačí mrknout na web. ;)
Jak to vychází cenově – je stravování od Fitness Food Menu drahé?
To je subjektivní otázka, záleží, kolik jste do sebe byli ochotni investovat v ohledu stravování. Obecně bych řekla, že drahé není – protože máte opravdu velice pestrý jídelníček, kdy jídla obsahují suroviny, které dražší jsou. A pokud bych si měla spočítat, kolik by stál nákup všech těchto surovin a také, kolik času by mě stálo si vše na každý den vařit, tak Fitness Food Menu draze nevychází – ceny najdete opět na webu.
Neprodukuji využíváním krabičkového stravování příliš mnoho odpadu – plastu?
Z mého pohledu ne – důvod je ten, že tolik nenakupuji, v podstatě minimálně, zejména pro děti. A vezměte si, kolik obalů a plastů si donesete domů v rámci obvyklého nákupu, málo to obvykle nebývá. Bohužel systém krabičkového stravování v rámci legislativy neumožňuje využívání jiného materiálu pro balení jídel, ani opětovné vracení krabiček zpět do oběhu. Doufáme ale, že se to do budoucna brzy změní.
Pokud vás cokoliv o krabičkovém stravování a Fitness Food Menu zajímá, pište! :)

Objednat můžete na webu, viz odkaz níže.

ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / web
ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / facebook
ODKAZ: FITNESS FOOD MENU / instagram