Vyzkoušela jsem: CrossFit!

Ráda zkouším nové věci, snad ve všech ohledech a také ráda přijímám nové výzvy. Proto jsem souhlasila a vyzkoušela cvičení „CrossFit“, o kterém jsem, upřímně, zatím pouze slyšela. Trénink CrossFitu s osobním trenérem jsem absolvovala v největším brněnské „CrossFit Parku“ – v CrossFit New Park Brno na Heršpické. Jaké jsou moje dojmy, pocity a hlavně, co to „crossfit“ vlastně je, jak se cvičí a komu je určený? Tady je moje reportáž!

A pozor – pokud byste si chtěli vyzkoušet crossfit i VY – mám pro vás malý dárek! Na konci článku najdete slevový kód, pokud se do CrossFit New Parku chcete zaregistrovat! Tak čtěte dál! ;)

Zašla jsem si vyzkoušet cvičení „crossfit“ do CrossFit New Parku v Brně na Heršpické, což je největší CrossFit pak v České republice. Crossfit New Park je také vůbec prvním crossfit parkem v Brně.

 

Co to „crossfit“ tedy vůbec je? Na webu CrossFit New Parku je crossfit představený jako kondiční trénink, který vás připraví na jakoukoliv fyzickou výzvu. Budete vzpírat, cvičit gymnastiku, běhat, veslovat a dělat mnoho dalších sportovních aktivit.

Je to tedy naprosto všestranné cvičení, vhodné pro kohokoliv. Samozřejmě s individuální intenzitou a zátěží pro každého jedince. Crossfit je také velice variabilní – cvičení tedy rozhodně není tím nudným stereotypem, který můžeme znát třeba z fitka, kdy stále cvičíte na strojích to samé dokola.

Jak můj trénink probíhal? Můžu říct, že mě toto cvičení fakt bavilo! 

Musím říct, že jsem to celé čekala mnohem náročnější. :) Měla jsem mylnou představu o tom, že crossfit je fakt neskutečná makačka. Cvičení ale až tolik náročné nebylo, i když, druhý den jsem namožené svaly samozřejmě cítila, což mi ale už nevadilo. :)

Před samotným zahájením tréninku si se mnou trenér chvíli popovídal – o tom, jak, co a jak často cvičím, jaké mám zdravotní obtíže, čeho bych chtěla cvičením dosáhnout. Vysvětlil mi, jak správně postupovat, aby cvičení bylo efektivní a hlavně, samozřejmě zdravé.

Na začátek tréninku jsem se 5 minut „projela“ na kole, abych se zahřála, následně jsem si uvolnila a promasírovala svaly na speciálních válcích.

Trenér mě pak učil několik poměrně jednoduchých cviků – u kterých je ale zásadní správnost provádění. Třeba takový dřep, u kterého si myslíte, že ho prostě děláte dobře. :) Trenér mi ukázal, jak se má dřep správně provést, abychom zapojili ty správné svaly – a pak už to tak snadné nebylo. To samé u dalších cviků. Vždy jsme dělali tři série po asi 15 opakováních, mezi jednotlivými sériemi byla minuta a půl pauza.

Závěrem pak bylo protažení svalů, které je po skončení cvičení opět velice důležité. Moje dojmy ze cvičení? Perfektní! Crossfitem se opravdu naučíte správně cvičit, zapojíte takové svaly, které u jiného cvičení často vůbec nepracují – což jsem sama pocítila. Cvičení mě bavilo, bylo variabilní a můžu říct, že hodina utekla, jako nic! :)

Věřím, že crossfit je skvělým cvičením pro každého – pokud vás nebaví klasický stereotyp ve fitku, toto je rozhodně super varianta. A nebojte, cvičení naprosto v pohodě zvládnete! ;) Navíc – ti, kdo cvičí právě crossfit, sledují výsledky velmi rychle. Tak hurá do toho! :)

A na závěr, jedna super zpráva pro VÁS, čtenáře mého blogu!!!

Pokud jste v CrossFit New Park zatím nebyli a nejste zde registrovaní a rádi byste sem chodili, stačí při registraci říct heslo „MÍŠA“ – a získáte 20% slevu. ;)
Sleva 20% se bude týkat permanentky měsíční jak na lekce, tak i open gym. Sleva platí do konce března.

CrossFit NewPark najdete v Brně na Heršpické 6.

Na víc fotek z mého tréningu mrkněte i do fotogalerie. ;)

ODKAZ: CROSSFIT NEWPARK BRNO / web
ODKAZ: CROSSFIT NEWPARK BRNO / facebook