Festival chutí na brněnském výstavišti

Tento týden to patří na brněnském výstavišti hlavně dobrému jídlu a pití. Už zítra tu v pavilonu C začíná další gastronomická akce – Festival chutí. Na co se zde můžete těšit a hlavně, co můžete ochutnat?

Gastronomická akce Festival chutí doplní souběžně konající se mezinárodní potravinářské veletrhy, v čele s veletrhem SALIMA. Těšit se můžete na mnoho skvělého jídla i pití, které potěší každého milovníka netradičních kulinářských zážitků.

Hlavní role se ujmou minipivovary

Na Festivalu chutí se představí na 50 českých i moravských minipivovarů. Návštěvníci tak ochutnají stovky piv a chybět nebudou ani jedinečné pivní speciály. Svůj nejsilnější speciál přiveze Hauskrecht a k vyzkoušení bude i Divadelní masopustní speciál. Další speciály ochutnáte u Nachmelené opice nebo Pegasa. Zajímavá jsou i piva od pivovaru Faltus, jehož majitel pojmenovává produkty po svých blízkých. Setkáte se tak například s pivem Andrea, Kryštof nebo Viktor.

Tematicky zaměřené restaurace

Na Festivalu chutí nebude nouze samozřejmě ani o dobré jídlo. K dispozici zde bude dokonce čtveřice výborných restaurací. Na své si přijde každý – restaurace totiž budou tematicky rozděleny. Vyzkoušíte skvělou českou kuchyni, ale chybět nebude třeba ani ta slovenská. Velkým lákadlem pak bude restaurace zaměřená na zvěřinu a masné pokrmy.

Jedinečné kulinářské speciality

Na návštěvníky dále čeká 35 prodejců zajímavých pochutin a dobrot. Chybět nebudou například sýry, paštiky, těstoviny, masné výrobky, med, cukrovinky nebo výborné mošty. Jedinečné čokoládové výrobky přiveze 1. brněnská čokoládovna, která používá při výrobě jen ty nejlepší suroviny. Ty, co si rádi zamlsají, potěší také stánek Karamelového snu, kde budou k dispozici nejrůznější výrobky právě z karamelu. Ale nebojte, ani „masaři“ nebudou zklamáni. Ochutnáte třeba paštiky Čongrády, které sázejí na tradiční rodinnou recepturu – k vyzkoušení bude třeba škvarková, bůčková nebo s chilli. A když už jsme u chilli, tak skvělé omáčky doveze na festival firma Chilli-Plody.

Bude toho opravdu hodně, takže si určitě přijďte užít pohodový den plný skvělých dobrot na brněnské výstaviště.

 

Otevírací doba

  1. – 2. 3. 2018 10:00-21:00

3. 3. 2018 10:00-17:00

Vstupné: 100 Kč

V rámci vstupného získají návštěvníci také kupon na degustaci jednoho piva v pavilonu C zdarma.

 

ODKAZ: FESTIVAL CHUTÍ / web

ODKAZ: FESTIVAL CHUTÍ / událost na facebooku

ODKAZ: FESTIVAL CHUTÍ / vstupenky