Vyzkoušejte – ŠMAKUJTO!

Moc ráda ochutnávám nové a pro mě doposud nepoznané věci, je to pro mě něco, jako „nevšední zážitek“, který si můžu užít a potěšit svoje smysly. Nové jídlo, netradiční a zajímavé chutě mi totiž rozšiřují obzory:)

Asi už o mně víte, že nesnáším nudu a stereotyp. Naopak ráda vynikám z davu, sázím na osobitost stylu, originalitu – a to ve všech směrech, nejen v oblékání… A to se týká také jídla. Když se vlastně zamyslím – už od malička jsem raději zkoušela a ochutnávala cizokrajné speciality a typická, „česká klasika“ nikdy nebyla nic pro mě. Všechno jídlo, které pro mě bylo nové, jsem s nadšením zkoušela a v naprosté většině případů jsem byla nadšená z výsledku:)

A tento můj postoj trvá dodnes. I doma vařím všechna možná, cizokrajná jídla – miluji thajskou, řeckou, čínskou, nebo italskou kuchyni. Naopak, ta česká, ala „gulášek se šesti“, mi vůbec nic neříká.

Proto mě zaujala jedna zajímavá služba, nebo respektive projekt, který je mi svoji filozofií a přístupem nesmírně sympatický. Jmenuje se ŠMAKUJTO a nabízí každý měsíc balíček plný zajímavých a netradičních specialit a delikates.

Photo 02.09.15 9 10 55

Myšlenkou těchto balíčků je dodávat zákazníkům každý měsíc něco zajímavého, netradičního, jedinečného…na ochutnání:) Balíček se v některých produktech váže také k danému ročnímu období (např. v létě můžete ochutnat skvělé salátové dresinky, grilovací omáčky, nebo ovocné speciality.

Každý měsíc Vás tak čeká překvapení v podobě mnoha zajímavých produktů, obsah balíčku se totiž každý měsíc mění.

Produkty pochází od menších českých i zahraničních výrobců, kteří svoji práci dělají poctivě, s nadšením a láskou. Často se jedná o malou, rodinnou firmu, která svoji kariéru začala zajímavým příběhem. Očekávejte, že každý výrobek je unikát – unikát zejména chutí:)

Zajímavou informací také je, že hodnota potravin je vždy vyšší, než cena balíčku – a doprava je zdarma.

Já vyzkoušela srpnový balíček plný zajímavých dobrot – a ráda bych Vám představila, co vlastně prostřednictvím značky ŠMAKUJTO můžete očekávat:)

Photo 02.09.15 9 17 28

Balíček obsahuje 7 produktů – každý je jiný, netradiční a zajímavý. Určitě se budete těšit na ochutnání! V balíčku nechybí také letáček – s přesným popisem produktů – dozvíte se něco o výrobci a také o tom, proč je daný výrobek výjimečný. Nechybí taky zajímavé recepty a návody na využití produktů.

Já jsem jako první věc vyzkoušela GOURMET POPCORN s javorovým sirupem a pekanovými ořechy:

Photo 02.09.15 9 17 50

Ochutnáte a první, co Vás napadne – dokonalá záležitost! Hned poznáte, že toto s klasickým, mastným a chemickým popcornem nemá vůbec co dělat. Tento popcorn dokonale voní – po karamelu, javorovém sirupu, cítíte i krásnou vůni ořechů. I chuť je skvělá – naprosto intenzivní, plná a jiná. Výrobek je také jedinečný formou zpracování – popcorn značky Joe & Seph’s se praží horkým vzduchem a ručně se přebírá. Složení je čistě přírodní, bez chemických konzervantů, nebo barviv. Očekávejte pouze kukuřici, karamel, javorový sirup, pražené pekanové ořechy…

Photo 02.09.15 9 18 39

Rozhodně zdravé mlsání, které bude chutnat taky Vašim dětem:)

Další úžasná věc, jejíž chuti propadnete – ovocný krém s maracujou a citrónem – PASSION FRUIT & LEMON CURD:

Photo 02.09.15 9 17 54

Rozhodně nečekejte žádnou nudnou „marmeládu“, jak se Vám obsah skleničky může na první pohled zdát. Jedná se totiž o ovocnou „pomazánku“, nebo – krém. A ta chuť! To musíte zažít! Tak skvělá:) Dokonce bych řekla, že se na tuto věcičku dá získat lehká závislost. Na první ochutnání máte až pocit, že toto přece nemůže být přírodní chuť – je velmi intenzivní, exotická, aromatická, svěží, dokonce připomíná až bonbony. Po přečtení složení se ovšem přesvědčíte, že Vás ve skleničce nic chemického nečeká.

Skvěle se hodí třeba na palačinky, lívance, do buchet, nebo jen tak, na lžičku:) Já jsem si s tímto krémem obohatila rýžovou kaši, kterou snídám – použila jsem ji místo cukru. Kaše získala skvělou ovocnou chuť:)

Photo 02.09.15 9 18 47

Od stejného výrobce, jako tento ovocný krém, pochází i dresink s mátou a červeným rybízem – MUTTI’S MINT & RED CURRANT SAUCE:

Photo 02.09.15 9 17 41

Opět spojení velmi netradičních chutí – máty a červeného rybízu. No uznejte sami, už jste někdy něco podobného vyzkoušeli? Základem dresinku je kvalitní řepkový olej, ovšem cítíte i nakyslou chuť rybízu a svěží chuť máty. Netradiční spojení, které ovšem ve své finální podobě chutná skvěle. Složení je opět naprosto „v pohodě“ – bez chemie a zbytečných konzervantů. Kromě výše zmíněných surovin dresink obsahuje ještě pomerančovou šťávu, která mu dodává opět více kyselou chuť. Výborně s ním připravíte zajímavý salát s exotickou chutí, ale můžete použít i ke grilovanému masu. S takovou dobrotou budete totiž doslova králem každé oslavy, nebo „grilpárty“:)

Photo 02.09.15 9 19 25

Další dobrota – čaje TRUE TEA:

Photo 02.09.15 9 17 59

Jak už název napovídá, jedná se o „opravdový čaj“. True Tea jsou ledové čaje, které jsou dělané z velké dávky čajových lístků té nejvyšší kvality. Dodržuje se doba louhování a složení je opět naprosto bez chemie. Rozdíl oproti jiným, ledovým čajům, poznáte hned – chuť je totiž opravdu „čajová“. Žádná kyselost, přehnaná sladkost, tak, jak tomu u „limonád“ typu ice tea, jak znáte, bývá. V boxu Šmakujto byly dva druhy – čaj Tuareg, který je jemnou kombinací máty a zaleného čaje. Příjemná chuť, příjemná vůně. Opět, můžete mít čisté svědomí, že svému tělu dáváte zase jen to nejlepší.

Photo 02.09.15 9 19 04

Druhým čajem byl Aqua de Jamaica – ibiškový čaj s kardamonem. Čaj měl květinovou chuť i vůni, celkově chutnal více intenzivněji, než čaj Tuareg, ale i tak byl naprosto skvělý.

Photo 02.09.15 9 19 15

Jiná dobrota v krabici – pitta chipsy rozmarýn a tymián – SOFFLE’S ROSEMARY & THYME PITTA CHIPS:

Photo 02.09.15 9 17 46

Tak trochu jiné chipsy, než jste běžně zvyklí:) Tyto chipsy jsou vyrabené z pita chleba a pečou se v troubě, čímž získají tu správnou křupavost. Jsou krásně provoněné bylinkami – rozmarýnem a tymiánem a Vy, když je jíte, máte pocit, že jíte něco opravdu hooodně zdravého. A od toho nejste vůbec daleko, protože tyto chipsy žádná nesmyslná dochucovadla neobsahují. Však si přečtěte složení:) Nechybí samozřejmě olivový olej, ale ten je považovaný za jeden z nejkvalitnějších tuků vůbec. Zkrátka, super dobrota na večerní posezení s vínem!

Photo 02.09.15 9 18 30

A na závěr jsem nechala jeden opravdu hooodně zajímavý a netradiční produkt – ORIGINAL SEAWEED PEPPER:

Photo 02.09.15 9 18 06

Jedná se vlastně o takovou směs koření, která je nejen aromatická a dodá Vašim pokrmům zajímavou chuť, ale je také nesmírně zdravá. Obsahuje totiž samé kvalitní a vydatné složky – drcený černý a zelený pepř, mořské řasy Wakame, mořský salát a mořskou sůl Cornish Sea Salt. Nemusíte se obávat žádného „nepříjemného pachu moře“, jak byste třeba mohli očekávat, naopak , jedná se o unikátní směs koření, díky které získají Vaše jídla výraznější chuť. Hodí se třeba k okořenění rybích pokrmů, na steaky, nebo na nakládání mas.

Photo 02.09.15 9 18 55

No uznejte sami, není projekt Šmakujto zajímavý? Každý měsíc balíček nových a netradičních chutí, které Vám rozšíří obzory! Mě to naprosto nadchlo:)

Oblíbené pochoutky si můžete zakoupit také přes eshop, který bude v brzké době spuštěn:)

ODKAZ: ŠMAKUJTO/web
ODKAZ: ŠMAKUJTO/facebook