Vyzkoušejte klasické lázeňské procedury – v Brně!

Jak sama dobře znám, není nad to občas „vypnout“ a udělat si čas jen sám na sebe. Zajít si na dobrou masáž, zacvičit si, nebo třeba na lázeňskou terapii – a to i u nás, v Brně. Ano, za klasickými a velmi přínosnými, tradičními lázeňskými procedurami nemusíme jezdit nikam daleko – nabízí je totiž v Denních lázních Brno, které Vám tady, na blogu, často doporučuji. Je to tady totiž opravdu moc fajn!

Denní lázně Brno jsou totiž opravdovou „oázou“, kde najdete široké spektrum služeb – masáží, ošetření, lymfatických terapií a rovněž právě i klasických, lázeňských procedur. Právě ty mi přijdou v dnešní době možná tak trochu opomíjené, což je rozhodně škoda. Jak totiž sleduji, lidé nejčastěji zkouší nové typy služeb, které jsou tak nějak obecně „populární“ – ovšem, faktem je, že klasické lázeňské procedury jsou pro naše tělo skutečně přínosné – používají se už velkou řadu let v mnoha lázeňských zařízeních po celém světě, s pozitivními účinky na lidské zdraví.

A právě i tyto klasické, lázeňské procedury, můžete absolovat i u nás, v Brně – právě v Denních lázních Brno.  Jedná se v první řadě o klasické masáže, bahenní terapie, koupele, zábaly…

Denní lázně Brno jsou brněnské lázeňské centrum ambulantního typu, které má v současném zdravotním systému řadu předností. Přichází s komplexně propracovanými programy. Při terapeutických procedurách zde využívají nejmodernějších technologií a tradičních léčebných postupů, které obnovují jednotlivé funkce lidského těla. Specializují se na řešení odstranění bolestí zad a kloubů, posílení celkové imunity a detoxikaci organismu, odtučňovací kúry cílené na celkové zhubnutí, odstranění tuku z problematických partií, zpevnění postavy…

Zpátky ale k tradičním lázeňským procedurám – které konkrétně v Denních lázních Brno nabízí? A jaké jsou jejich hlavní výhody? Právě na to jsem se opět zeptala ředitelky Denních lázní Brno, paní Ivany Loučné.

 

Dobrý den, Ivano, jaké tradiční, klasické procedury v Denních lázních Brno nabízíte?
Dobrý den Míšo, dnešní rozhovor bych ráda věnovala lázeňským procedurám – tedy jak jste uvedla, tradiční – klasické. Vyjmenovala bych je postupně, jedná se tedy o masáže, zábaly, koupele, balneoterapie, inhalace, infračervené teplo.

Čím jsou právě tyto procedury výjimečné a přínosné pro naše zdraví?
Všechny klasické procedury mají výjimečný užitek pro člověka. Například regeneraci organismu a poškozených sliznic, zvýšení a podpora výkonu srdce, prokrvení cév, zlepšení nebo vymizení bolesti zad a kloubů, šlach. Speciální skupinu lidí tvoří poúrazové a pooperační stavy.

Mohou být klasické lázeňské procedury řešením nař. dlouhodobých bolestí – zad, kloubů…?
U bolestivých onemocnění jsou lázně vždy řešením. Prohřívá se tělo, zlepšuje se lokálně prokrvení, reflexologie působí analgeticky, protáhne se fyzicky.

Zaujaly mě u Vás “balneoterapeutické kúry” – prozradíte, o co přesně se jedná a jaké jsou jejich účinky?
Jedná se o soubor tepelných procedur, jako jsou bylinkové parní tělesa, léčivé bahna, rašelina, zábaly parafínů, včelího vosku. Prohřívají se jednotlivé části těla a tím dochází k úlevě + bahno a rašelina terminalizuje do hloubky léčivé látky.

V Denních lázních Brno provádíte také “bahenní zábaly” – čím jsou právě bahenní terapie dobré pro naše zdraví?
Teplé bahno – vlhké prohřátí – klouby, svaly. Bahno obsahuje koncentraci solí, minerálů. Má blahodárné účinky na kůži – prohřívá krevní oběh v pokožce. Aplikujeme bahno z mrtvého moře, mineralizované bahno, kambrický jíl modrý a žlutý.

Jaké zdravotní problémy mohou řešit například koupele? Jaké koupele v Denních lázních Brno mohou klienti využít?
Celkově koupele znamenají uvolnění svalového aparátu. U nás je možno využít koupele s léčebným účinkem a to koupel jodobromová, rašelinová, solfatanov. Dále pak koupel s párou a aroma olejem, vinná či pivní koupel, perličková koupel se solí.

Děkuji Vám za rozhovor.

Klasické lázeňské procedury mohou být skvělým řešením, pokud Vás trápí zdravotní problémy, nebo pokud si chcete „jenom“ odpočinout, zrelaxovat a udělat něco pro sebe. Stojí to za to!:)

Denní lázně Brno najdete na ulici Radlas 84/6.

ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/web
ODKAZ: DENNÍ LÁZNĚ BRNO/facebook