Voňavá recenze – zaměřeno na bytové vůně & vonné svíčky

Pokud je něco, na čem si ve vztahu k bytovým dekoracím a doplňkům až „ujíždím“, jsou to rozhodně vonné svíčky! Miluju je – coby právě dekorace, které pomáhají utvářet teplo domova a navíc, dokonale voní. Vím, že se právě vonné svíčky a bytové vůně těší stále větší oblibě – proto bych vám chtěla dnes představit čtveřici těch mých, oblíbených. ;)

Obrovský výběr bytových vůní, parfémů a vonných svíček mají nyní také na eshopu Notino.cz a právě zde jsem si vybrala čtyři vonné svíčky, o kterých vám chci dnes napsat.
Mimochodem, mimo vonné svíčky pořídíte na Notinu i jiné vůně do bytu a bytové parfémy – třeba katalytické lampy, difuzéry, bytové spreje, nebo i vůně do auta.

S bytových vůní dávám přednost právě svíčkám, miluji nejen jejich vůni, ale i to, když hoří a tím tak vytváří příjemnou, hřejivou atmosféru.
Vůni svíček vybírám vždy s ohledem k danému ročnímu období. Zatímco na podzim a v zimě dávám přednost víc kořeněným, dřevitým vůním (asi nejvíc si ujíždím na skořici, hřebíčku, santalovém dřevu…), tak na jaře a v létě mě baví víc svěží, ovocné vůně.

A přesně takové jsou i vůně mých nových svíček – dvě z nich jsou od značky Yankee Candle, která je ve světě vonných svíček TOP a vyzkoušela jsem i dvě svíčky pro mě od doposud neznámých značek, od Paddy Wax a DW Home.

Yankee Candle Lemongrass & Ginger
Úžasně voňavá kombinace! Citronová tráva je svěží, božsky voní a já ji miluju nejen coby vůni, ale i jako ingredienci na vaření, nechybí v mnoha jídlech thajské kuchyně, kterou mám moc ráda.

Navíc v kombinaci se zázvorem, tak, jak je tomu v případě této svíčky, je naprosto perfektní! Je to přesně ta svěží, jarní a letní vůně, která vám to doma dokonale provoní.

U svíček Yankee Candle je skvělé i to, že vydrží opradu dlouho – v nabídce jsou v různých velikostech, mám zkušenost, že třeba ta největší, pokud ji zapaluji na 2-3 hodiny každý den, vydřží klidně i půl roku.

Yankee Candle Black Coconut
Kokos je svou vůní sice sladší, ale i přesto voní skvěle – jeho vůně ve mně evokuje cestování, vzpomínky na dovolené a na exotické destinace, které jsem kdy navštívila.

Černý kokos byl pro mě neznámou novinkou – a proto jsem ho vyzkoušela i v rámci vůně této svíčky od Yankee Candle.

Vůně je opravdu velmi intenzivní, nasládlá, ovšem stále velmi svěží, mně připomíná až parfém, který bych klidně v této podobě používala. Proti vůni v kombinaci Lemongrass & Ginger je tato o něco těžší, více podmanivá, hodí se třeba pro dokreslení atmosféry romantických večerů.

Paddywax Pink Pepper & Pomelo
Novinkou pro mě byla svíčka od značky Paddy Wax – vyzkoušela jsem tu s vůní Pink Pepper & Pomelo. Jedná se opět o velice svěží vůni, ve které převládají citrusové tóny pomela, doplněné kořenitými tóny růžového pepře.

Americká značka Paddywax nabízí ručně lité svíčky, které jsou navíc velice šetrné k životnímu prostředí, obsahují sójový vosk a bavlněný knot.

Svíčky jsou navíc v krásných, keramických obalech – miskách, které vám pak po vyhoření svíčky zůstanou k dalšímu užití.

Mě si ta vůně opravdu získala, je velice čistá, přírodní, podmanivá, bez nežádoucí chemie. Rozhodně doporučuji také vyzkoušet! ;)

DW Home – Cooling Eucalyptus
Vůně eukalyptu je nesmírně svěží a celkově se v takto provoněném prostoru velice dobře dýchá – třeba i když máte rýmu, nebo respirační onemocnění.

Takže i proto patří právě eukalypt k mým oblíbeným vůním, povzbuzuje smysly a celkově je to příjemná vůně. Tato svíčka je od značky DW Home, je opravdu veliká, takže vydrží dlouho.

DW Home nabízí svíčky vysoké kvality, jsou ručně vyráběné a opět v designově vydařeném provedení – taková svíčka se tak opět stane skvělým doplňkem vašeho domova.

Na Notino.cz je vonných svíček a dalších bytových vůní opravdu pestrý výběr, tak se tam mrkněte! ;)