Veletrhy GO a Regiontour budou také o jídle! Dáte si tu hodně zajímavé speciality ;)

Už tento týden, od 18. do 21. ledna, budou na brněnském výstavišti veletrhy GO a Regiontour, kde „to své“ najdou hlavně všichni příznivci cestování a poznávání nových míst. Ovšem, to zdaleka není vše! Bude tu spoustu zábavy pro celou rodinu – atrakce nabídne zážitkový pavilon a mimo to, ochutnáte tu i spoustu dobrot. Ano, tyto veletrhy budou také o jídle! Na co se tu můžete těšit? ;)

Nemáte plány na tento víkend? Na brněnském výstavišti se rozhodně nudit nebudete – vyražte na veletrhy GO a Regiontour! Tyto veletrhy jsou skvělou inspirací pro všechny, kdo rádi cestují – můžete si tu třeba naplánovat vaši budoucí dovolenou. Jaký program veletrhy nabídnou – to jsem vám představila ve svém předchozím článku.

Mimo to, bude zde super program pro celou rodinu – a to i pro děti! Novinkou je totiž „zážitkový pavilon“, kde si každý přijde na své. Můžete si tu vyzkoušet netradiční atrakce, dozvíte se spoustu informací třeba o dovolené na kolech, zajímavostí je projekt Nomádi – budete mít možnost se pobavit s některými dobrodruhy, kteří po celém světě cestují na vlastní pěst, v nezvyklých vozech a často po neobvyklých místech planety. Víc o zážitkovém pavilonu v mém článku – ZDE.

Jak jsem ale už nastínila v úvodu, veletrhy GO a Regiontour budou také o jídle!
K ochutnání bude špičková gastronomie v podání hvězdných brněnských restaurací, speciální koktejly, ale také cvrčci. A samozřejmě skvělé víno a pivo!

Špičkovou gastronomii na veletrhy přivedou vyhlášené brněnské restaurace. Na místě šéfkuchaři z Koishi, Pavillonu, Signature a mnoha dalších vykouzlí svoje degustační menu.

Kdo bude chtít, za zvýhodněnou cenu si je koupí, ale speciální pokrmy bude možné vyhrát v soutěži. A co třeba bude k ochutnání? Martin Babica z Koishi chystá Thai Bouillabaisse z ryb, mořských plodů, marinované shiitake nebo pak choi, k tomu se bude podávat Chardonnay 2015 z vinařství Nepraš. Borgo Agnese zvolilo italské Custoza Superiore Ca´del Magro 2015, aby doplnilo skvělou tresku s pórkem a bernskou omáčkou Lukáše Greguše a Tomáše Jangla. Restaurace Konfit a její šéfkuchař Vlastimil Prchal nabídne jemně pikantní zadělávané dršťky doladěné kabinetním moravským muškátem ze sklepů vinařství Sonberk.

Kdo stojí o opravdu velké zážitky, nechť zamíří do pavilonu F, kde se svými specialitami bude čekat kuchař a velký cestovatel Milan Václavík. Ten se dlouhodobě zabývá extrémní kuchyní a odvážlivcům nabídne třeba cvrčky!

Jaké jsou dnešní trendy v gastronomi, mohou zájemci sledovat na tradiční součásti veletrhů Gastro Junior Brno – Bidfood Cupu. Jde o klání kuchařů, cukrářů, číšníků, barmanů a baristů do 23 let a letos se koná již po čtyřiadvacáté. Jedná se o velkou pódiovou show postavenou na pohotovosti a kreativitě soutěžících. Třeba kuchaři a cukráři svoje úkoly předem vůbec neznají, výzvou je pro ně tajemný black box se surovinami, které budou muset ve svém menu zakomponovat. Pořadatelé podobně napínají i účastníky dalších oborů. „Hrou“ dovedností a nervů bude po celé čtyři dny provázet herečka a skvělá kuchařka Markéta Hrubešová.

A mimochodem, na veletrhu GO a Regiontour budete moct vyhrát i skvělé ceny – třeba zájezd na Mauricius,  pobyt v Horním Rakousku, degustační menu, nebo vstupenky do Aqualandu Moravia.
Řada vystavovatelů má také nachystané soutěže, kvízy nebo dovednostní disciplíny.

Tak co říkáte, plán na víkend už je jasný! ;)

Vstupenky zakoupíte ZDE.

Více informací najdete zde: www.regiontour.cz

ODKAZ: Veletrh cestovního ruchu – facebook
ODKAZ: Veletrh cestovního ruchu – událost na facebooku