Už jste vyzkoušeli vína bez alkoholu? Chutnají skvěle!

Víte, že existují vína bez alkoholu? Už jste je někdy ochutnali? Věřte, ta kvalitně zpracovaná chutnají skvěle – já měla možnost vyzkoušet kvalitní francouzská dealko vína Bruno Marret a jsou vynikající. Dealko víno je výbornou volbou pro všechny, kdo mají víno rádi, ovšem přítomnost alkoholu je překážkou… Víc vám tato dealko vína představím ve svém dnešním článku… A POZOR – při objednání s kódem „PONED“ získáte slevu 10%!

Dát si čas od času dobré víno, to k životu celé řady z nás neodmyslitelně patří. I já, jakožto pravý Moravák, mám víno ráda, je to v podstatě i jediný druh alkoholu, který si dám, ovšem, samozřejmě s mírou. Přece jen, právě přítomnost alkoholou může být často překážkou – není dobré ho konzumovat často, ve velkém množství a navíc, existují situace, kdy na alkohol můžeme zcela zapomenout. Například, když musíme řídit, nedovoluje to náš zdravotní stav, alkohol rozhodně nesmí pít těhotné ženy…ale to jistě všichni dobře víte.

Pokud vám ovšem víno, jakožto nápoj chutná a přítomnost alkoholu je překážkou, jsou skvělou variantou právě nealkoholická vína. Já už o nich slyšela, před rokem jsem jedno nealko víno vyzkoušela, ale upřímně, nijak zvlášť mě nenadchlo. Chuťově bylo příliš sladké, připomínalo mi až limonádu…zkrátka, k dobrému vínu to mělo daleko.

Nedávno jsem ale měla možnost vyzkoušet tři dealko vína Bruno Marret – jedná se opravdu o velice kvalitní vína z francouzské produkce Bruno Marret. Toto vinařství vyrábí tradiční vína a ty nejoblíbenější druhy nechává projít procesem dealkoholizace.

Rozdílem proti jiným nealko vínům je v případě dealko vína Bruno Marret mimo jiné i to, že do těchto vín není přidávaný žádny mošt, ani jiné látky, jako cukr, aromata… Toto víno je samo o sobě natolik kvalitní, že se chuti již nemusím dopomáhat nežádoucími náhražkami.

A co se obsahu alkoholu týká, tak dealko víno má maximálně 0,0001 %, což je méně než například v běžném pomerančovém džusu. Použitý proces odstranění alkoholu je k vínu velmi šetrný, a proto v něm zůstává maximum látek, které činí víno vínem, včetně skvělých chutí a vůní.

Dealko víno má také mnohem méně kalorií, než víno, které obsahuje alkohol, takže pokud držíte redukční dietu a víno si i z tohodo důvodu odpíráte, je dealko víno rozhodně skvělou volbou. ;)

Nealko vín je na trhu samozřejmě více, od více dodavatelů, ovšem právě vína Bruno Marret obstála v nezávislých degustacích přímo skvěle, o několik tříd výše, než  jiná testovaná vína.
V případě ostatních vinařství se často do nealko vín přidává až 20% moštu, případně cukr a aromata. Tím vylepšují chuť a kvalitu použitých, méně kvalitních hroznů a také, nejedná se již o víno, jako takové, ale jakýsi „míchaný nápoj“. Vína Bruno Marret jsou zcela bez přidaného moštu, cukru, aromat, atd…

Já vyzkoušela tři dealko vína Bruno Marret – jak mi chutnala?

Na úvod chci napsat, že je důležité dodržet postup podávání vína, zejména správnou teplotu vychlazení, u červených vín pak i dostatečnou oxidaci – tedy dobré je nechat láhev otevřenou alespoň 2 hodiny, případně nalít víno do karafy či skleničky a nechat alespoň 30-60 minut volně dýchat. Po této dostatečné oxidaci se ve víně
plně rozvinou všechny jeho složky chutí a vůní, včetně tříslovin atd.

Vyzkoušela jsem bílé víno La Cote de Vincent Blanc – jedná se o polosladké, chuťově velice příjemné, svěží víno.  Je jemně aromatické, aroma je ovocné, podmanivé. Chuťově je víno sladší, barvou je nádherně zlatavé.

Určitě doporučuji pít vychlazené na správnou teplotu, 8-10 °C.

Ochutnala jsem i šumivé víno La Cote de Vincent Effervescent, ideální pro všechny milovníky sektů, ke kterým se řadím i já.

Šumivé víno má lehce nasládlou chuť, opět doporučuji pít vychlazené na správnou teplotu, 8-10 °C.

Nejvíc si mě ovšem získalo víno červené, Merlot Rouge de Vincent. Chuťově je naprosto vynikající, je z něj velmi patrná právě odrůda Merlot.

Víno má bohatou, rubínovou barvu, pijte ho vychlazené na teplotu 18 °C. Doporučuje se nechat po otevření 30-60 minut dýchat, pro dostatečnou oxidaci.

Všecha výše uvedená vína samozřejmě postrádala alkohol a jeho charakteristickou chuťovou štiplavost. Tato vína jsou skvělou volbou, pokud vám víno chutná a alkohol nevyhledáváte. Určite doporučuji vyzkoušet! ;)

Navíc, s kódem “PONED” získáte při objednání slevu 10% a také nyní probíhá akce na poštovné. Již při objednání 6 vín je poštovné jen 79 Kč a od 12 kusů je zcela zdarma! Pokud je pro vás 6 lahví na první seznámení s tímto vínem moc, není nic snazšího, než se domluvit s kamarádkou nebo s někým v rodině a spojit dvě objednávky dohromady. Za 3 lahve pak každý za dopravu zaplatíte pouhých 40 Kč.

ODKAZ: DEALKO VÍNO / web, eshop
ODKAZ: DEALKO VÍNO / facebook
ODKAZ: DEALKO VÍNO / instagram