Už jste vyzkoušeli RAW FOOD?

Pojem RAW FOOD slyšíme v poslední době velmi často. Stal se z toho fenomén a kdo holduje zdravé stravě, ví, o čem je řeč. Pokud ovšem toto slovo slyšíte poprvé, čtěte dál!

Raw food, neboli vitariánství, je způsob stravování, kdy se všechno jídlo i pití konzumuje v co nejpůvodnější podobě a suroviny neprochází tepelnou úpravou. Ptáte se, jak můžou vzniknout plnohodnotná jídla bez vaření, pečení nebo smažení? Nepředstavujte si syrové kusy neupravené zeleniny. V raw food se využívají úplně jiné procesy – mixování, klíčení nebo vysoušení do 42 °C. Výsledné pokrmy pak mohou na první pohled vypadat stejně, jako ty tepelně upravované, mají ale něco navíc.

raw food
Díky šetrné úpravě surovin se do těla dostává daleko více živin, vitamínů a enzymů důležitých pro trávení. Enzymy se totiž ničí právě při teplotě nad 42 – 45°C a tomu se vitariáni snaží zabránit.
Raw food vám pomůže ke skvělé očistě těla a někteří odborníci jej doporučují jako prevenci i lék na různé nemoci. Díky syrové stravě nebudete své tělo neustále zanášet „éčky“, konzervanty, barvivy a dalšími původci civilizačních chorob.
Dobrou zprávou pro vyznavače syrové stravy je to, že u nás vzniká stále víc podniků a restaurací, které se tomuto stylu věnují. Tam můžete získat inspiraci při vymýšlení nových originálních receptů. A kde můžete RAW potraviny sehnat?

My doporučujeme prodejny SKLIZENO, kde najdete české raw food potraviny pro každodenní rychlé občerstvení. Dopřejete si tu pořádnou porci vlákniny a Omega 3 mastných kyselin. Raw svačinky oceníte k snídani i na cesty.

raw food2

V regálech prodejen SKLIZENO najdete celou řadu značek vyrábějících raw nebo super food produkty. Některé jsou dokonce zároveň raw i super – třeba oblíbené tyčinky Roo´bars. Dále Sklizeno odebírá raw krekry a placky od značky RAWFOOD, nebo trvanlivé raw produkty od Lifefood nebo Vitalvibe. Výrobce super food ISWARI dodává například nepražené kakaové boby nebo kakaový prášek.

raw food 1

SKLIZENO –  OFFICIAL WEB

SKLIZENO – FACEBOOK

Pokud ovšem toužíte nějaké raw food dobrůtky ochutnat – z rukou profesionálů – doporučujeme v Brně první vitariánskou restauraci KIWI RAW FOOD:) Najdete ji v Brně na ulici Gorkého 970/45.

Více zde: KIWI RAW FOOD/WEB

head4