Událost, která by vám neměla uniknout – Znojemské historické vinobraní!

Máme teprve půlku ledna, ale ráda bych vám dnes napsala o akci, která se bude konat na sklonku léta ve Znojmě,  a která by vám určitě neměla uniknout. V září tu totiž opět proběhne Znojemské historické vinobraní – a to je opravdu zážitkem ve všech směrech. Tak si udělejte poznámku do diáře už nyní, ať si uděláte čas! ;)

Ke Znojmu, coby městu, mám já sama skutečně blízko. Do svých 17ti let jsem žila v Moravských Budějovicích, městě, které je od Znojma kousek. A právě do Znojma jsme často jezdili na různé akce – jednou z nich bylo právě vinobraní. Tato událost rozhodně stojí za pozornost – i pro nás, kteří žijeme v Brně. Vždyť do Znojma to máme kousek! ;)

Mimochodem, permanentky na největší svátek vína v naší zemi už jsou v prodeji, proto si je můžete pořídit s předstihem, nebo je věnovat coby netradiční dárek. Navíc permanentky zakoupené s předstihem jsou cenově zvýhodněné.

Znojemské historické vinobraní se letos bude konat od 14. do 16. září 2018 – a na co se tu letos můžeme těšit?

35.ročník Znojemského historického vinobraní se bude odehrávat na 13 programových scénách a jeho vrcholem bude velkolepý historický průvod krále Jana Lucemburského s družinou čítající na 500 dobových postav. Z hudebních vystoupení se můžete těšit na hvězdná jména, jakými jsou Ben Cristovao, Klara Vytisková nebo kapely Buty či Harlej.

V pátek a v sobotu se platí vstupné, neděle, která je zaměřena na řemeslná tržiště s doprovodným historickým programem je zdarma.

Cena zvýhodněných dvoudenních permanentek je 300 Kč a zakoupit je můžete v Turistickém informačním centru v Obrokové ulici ve Znojmě, dále v síti Ticketstream na www.ticketstream.cz a v cestovních kancelářích Čedok a Firo-Tour.

Více informací o předprodeji a samotné akci najdete na www.znojemskevinobrani.cz.

Tak si piště – 14. – 16. září, Znojmo a historické vinobraní! Třeba se tu potkáme! :)

Autorem fotografií je Zdeněk Dvořák