Travel Diary: Sirmione, jezero Garda

Ve svém dalším článku rubriky Travel Diary vás zavedu k italskému jezeru Garda, kde jsme zakončili naši letošní cestovatelskou dovolenou, v rámci které jsme projeli Slovinsko, Benátské ostrovy a závěrem jsme strávili pár hezkých dnů právě u Gardy. Byla jsem tu poprvé a moc mile mě to místo překvapilo. Nepostrádá kouzelného ducha Itálie, jak můžete znát třeba i z destinací přímo u moře. Jezero Garda bylo v červenci krásně teplé, čisté… Jediné, co mohlo trochu kazit dojem, bylo opravdu velké množství turistů. Ale to se dalo očekávat. „Třešničkou na dortu“ celé Gardy je historické Sirmione, které vám rozhodně doporučuji navštívit. Znáte? Byli jste tu také? Víc mých dojmů v následujícím článku se spoustou fotek…

Cestu k jezeru Garda jsme doma plánovali už docela dlouho, ale pokaždé jsme se rozhodli sem nejet – přece jen, není to od nás úplně blízko a za stejný čas se dá dojet i k moři. A moře je přece jen víc, zvláště v ohledu letní dovolené. Mořský vzduch, vlny, písčité pláže, to jezero zkrátka nenahradí.

Ovšem když jsme letos vyrazili na letní dovolenou jen s manželem a pejsky (děti byly u babičky) s cílem vidět víc míst, rozhodli jsme se v závěru naší cesty zajet právě na Gardu. Rozhodnutí padlo doslova z minuty na minutu, při naší cestě zpět domů z Benátských ostrovů. A tak jsme za jízdy sem, v autě, řešili ubytování. :) Možností moc nebylo, navíc jsme cestovali s pejsky, takže jsme na ně při výběru ubytování brali ohled.

Našli jsme ale úžasný hotel v letovisku Peschiera del Garda, které leží přímo u jezera. Hotel byl ve stylu francouzského Provence, s bazény, velkou zahradou, moc příjemný (jmenoval se Le Ali del Frassino).

Na výlet jsme se zde zajeli podívat do Sirmione, které se nachází na poloostrově právě na jezeře Garda. Jedná se o historické město, kterému vévodí hrad Castello Scaligero. Uvnitř hradu pak najdete muzeum.

Celé Sirmione, jeho centrum, do kterého vstupujete právě kolem hradu Castello Scaligero, je nádherné, je zde opravdu patrný nádech dávné historie.

Můžete se tu procházet mnoha kouzelnými uličkami, nechybí tu stylové bary a restaurace s přímým výhledem na jezero. Na samotném konci Sirmione jsou pak i veřejné pláže, kde se můžete vykoupat.

Na své si tu určitě přijdou i milovníci památek a dávné historie.

Bylo to nádherné zakončení dovolené a já už teď vím, že se na Gardu určitě vrátíme – i s dětmi, pro které je tu také mnoho možností vyžití, různé zábavní a vodní parky. Má to zde rozhodně velké kouzlo!