Představuji: Kovárnu Cafe Baar & Rezidenci Baar v Novém Jičíně

Moc ráda vám zde přináším inspiraci a tipy na úžasná místa i dál od Brna, která můžete navštívit, třeba v rámci výletu, nebo dovolené… Dnes vás zavedu do milovaných Beskyd – tento kraj je doslova mou srdeční záležitostí už řadu let a znám tu mnoho krásných koutů – hotelů, restaurací i kaváren, které si zaslouží, abyste o nich věděli. Možností, co v Beskydech dělat, je totiž nespočet – a ať už sem vyrazíte s rodinou, dětmi, nebo přáteli, nudit se rozhodně nebudete! Ve svém článku vám chci představit novou moc příjemnou kavárničku Kovárna Cafe Baar a k ní patřící stylové apartmány Rezidence Baar. Je to opravdu krásné místo, díky kterému můžete Beskydy poznávat zase trochu jinak… Čtěte dál!

Beskydy jsou mi skutečně blízké už spoustu let. Miluji zdejší nádhernou přírodu, valašskou kulturu a gastronomii…zkrátka, za mě mají Beskydy rozhodně co nabídnout!
Navíc, z Brna to sem není až tolik daleko – Beskydy za výlet určitě stojí, a to jak v zimě, tak i v létě!

Já si do Beskyd nedávno udělala výlet s partou kamarádek, kdy jsme tu navštívily spoustu krásných míst – a některé i zajímavé novinky. I na mnoha místech v Beskydech vznikají úžasné kavárničky, bistra, restaurace, které jsou konceptem, designem i svou nabídkou výjimečné.

Jedním z těchto míst, kam se určitě stojí za to zastavit, jsou dvě k sobě patřící novinky v Novém Jičíně – Kovárna Cafe Baar a Rezidence Baar!
Název „Kovárna“ vám bude v souvislosti s Beskydy už možná povědomý – ano, kousek odtud, v Čeladné, najdete již proslulou Kovárnu – stylové místo v designovém prostředí staré kovárny. Jedná se o „sesterský“ podnik ke zmiňované Kovárně Cafe Baar.
I do Čeladné, do Kovárny, se můžete stavit na kávu, snídani, sendviče, dezerty, nebo sklenku kvalitního prosecca.

Zpátky do Nového Jičína – právě zde najdete zmiňovanou Kovárnu Cafe Baar & Rezidenci Baar! Ty se nachází v historickém domě, který nechal postavit známý malíř Hugo Baar – a právě po něm nese toto místo i své jméno. Mimochodem, již brzy si tu budete moci prohlédnout mnohé reprodukce obrazů tohoto autora.

Kovárna Cafe Baar je stylová kavárnička, kde vám bude moc příjemně kdykoliv během dne. Prostory jsou v nádherném designu, který navrhovala sama majitelka – a musím říct, že má úžasný vkus!
Posedět zde můžete jak uvnitř, tak i venku, ke kavárně patří i útulný dvorek, kde najdete soukromí a vládne tu velká pohoda. :)

Co si zde dáte? Samozřejmě dobrou kávu, snídaně, domácí dezerty a další speciality. Ochutnejte i vína, nebo prosecco – to tu mají opravdu úžasné, dováží si kvalitní italská prosecca, která mají nižší hladinu cukru, nejsou sířená a pijí se opravdu dobře. ;)

Zkrátka, na posezení – třeba právě s partou přátel, je toto místo přímo jako dělané! Na mě to zde skutečně moc zapůsobilo.

Ke Kovárně Cafe Baar patří i nádherné apartmány, které najdete v totožném domě, přímo nad kavárnou. Ubytovat se zde můžete v celkem šesti designových apartmánech – o návrhy interiérů se postarala opět majitelka prostor s manželem.

Apartmány jsou plně vybavené, najdete zde vybavenou kuchyňku, obývací část, koupelnu, ložnici… Apartmány mají i terasy, ze kterých je krásný výhled do okolí.

Interiéry apartmánů jsem vám také nafotila – myslím, že to zde přímo vybízí k pohodě, odpočinku a relaxu.

Právě i díky Kovárně Cafe Baar & Rezidenci Baar můžete poznávat Beskydy zase trochu jinak, než třeba obvykle, kdy se ubytujete ve velkých hotelích. Má to zde výjimečné kouzlo, určitou intimitu a styl. Je to jedinečné místo, přímo jako dělané pro výlety v párech, nebo s partou přátel.

Pokud se ubytujete právě v Rezidenci Baar, můžete si užívat krásy Beskyd – odtud vyrážet na mnohé výlety, nebo zůstanete v komfortu menšího města, Nového Jičína, který má také co nabídnout.

Zkrátka – až budete plánovat cestu do Beskyd, vzpomeňte si na mě – cesta se dá spojit a naplánovat právě i se zastávkou v Novém Jičíně. A stojí za to! ;)

ODKAZ: KOVÁRNA CAFE BAAR / facebook
ODKAZ: KOVÁRNA CAFE BAAR / instagram

ODKAZ: REZIDENCE BAAR / facebook
ODKAZ: REZIDENCE BAAR / instagram