Travel Diary: holčičí jízda v Itálii

Pro nás, holky, co už máme děti, je cestování „jen“ s kámoškou, opravdu až za odměnu…:) Vy, maminky, mi dáte jistě za pravdu. A zcela na rovinu a upřímně – myslela jsem, že víc než víkend čistě holčičí jízdy už zkrátka jen tak hned nezažiju. Jasně – svoje děti miluji, nejvíc, ale občas to chce prostě vypnout a odpočinout si – bez nich. Proto jsme se letos s manželem dohodli, že v létě vyrazíme na týden každý zvlášť, jen s kamarádem, kamarádkou – a ten druhý děti pohlídá. Super myšlenka a nápad, já z holčičí jízdy Itálií žiju doteď. A jaké to bylo? BOŽÍ!

Co Vám budu povídat, holky, asi to samy dobře znáte – když vyrazíte samy, jen s kámoškou, s tou nejlepší, tak trochu se vrátíte do svých „pubertálních let“. A proč taky ne, že jo! Najednou děláte všechny ty věci, který jste už skoro zapomněly – třeba zpíváte v autě, strašně moc a nahlas se všemu smějete, pijete alko drinky i přes den, chodíte strašně pozdě spát a prostě, „blbnete“… :) A je to fakt skvělý, takovej relax prostě s dětmi nezažijete.

Já letos vyrazila s mou kámoškou Evou na cestu autem do Itálie. Měly jsme v plánu vidět několik míst a hlavně, měly jsme v plánu si to fakt děsně užít. Což se nám teda sakra povedlo. :)))

Vyrazily jsme z Brna ráno – první plánovaná zastávka byla u rakouského Worthersee – už to tady znám a kdo ví, toto tyrkysově modré jezero je fakt dechberoucí. U Worthersee jsme se zastavily jen na chvíli, projít se kolem jezera.

Dál jsme pokračovaly do italského Tarvisia, kde jsme přespaly. Měly jsme za sebou cca 500km a zastávku tady jsme si naplánovaly dopředu. Je tu tak krásná příroda, hory – Dolomity, čisté řeky, vodopády…

Večer jsme zašly pěšky do Tarvisia na večeři a po cestě jsme strašně „blbly“ (aby ne, po dvou Aperolech na cestu ;). Fotily jsme se kde to jen šlo, třeba na silničním válci, nebo u stíhačky. Však to asi znáte, prostě bylo dooost veselo! ;)

Druhý den jsme pokračovaly – čekalo nás dalších 500km, do cíle – do městečka Milano Marittima, které jsou asi 20km od Rimini. Dobře to tady znám, jezdíme sem s rodinou často a je to tady krásné. Pláže sice „klasická Itálie“, za to město má co nabídnout – spoustu barů, noční život, restaurace, obchody, oblečení, šminky… Prostě, přesně to pravé pro nás! ;)

Tady už naše dovolená probíhala v poklidném tempu – tedy pláž, víno, pláž, víno, procházka, víno…atd. ;) Nebojte, nejsem alkoholik, ale tady jsme si fakt užily  :)))

Jezdily jsme i na výlety, do Riminy na „shopping“, na trhy, prostě kam se nám chtělo… Opravdu, obě máme stejně staré dvě děti a tady jsme byly až v údivu z toho, že nemusíme dodržovat žádný režim. Prostě fakt pohodička ;)

Užily jsme si hrozně vtipné situace – třeba když jsme se obě „ohákly jak nejlíp to šlo“ s tím, že si půjčíme elektrovozík – v půjčovně neměli, tak jsme v těch malých černých hezky šlapaly, sukně vyhrnutý, celý zpocený, chlapi vycházeli z restaurací a tleskali nám, no…to prostě musíte zažít. :)

Vůbec, obě jsme s kámoškou velký módní nadšenkyně, tak jsme se převlíkaly i 4x denně a hrozně nás to bavilo. ;)

Bylo to prostě boží. I ta cesta domů – 1000km na jeden zátah, utekla naprosto skvěle. A to nejhezčí na celým výletu? No přece návrat domů! K dětem. Moje děti mě čekaly už před domem, s kytičkou na přivítanou.

A na závěr. Fakt děkuju mému manželovi, protože jen díky němu – že se skvěle postaral o děti – jsem si mohla takhle vyrazit. Těším se na příští rok. Zase vyrážíme! ;)