Tipy na nejlepší produkty pro ochranu kůže před sluníčkem!

Krásné slunečné počasí je sice moc fajn, ale nese sebou i jistá rizika – sluneční paprsky nejsou pro naši kůži ve velké míře úplně ideální. Proto – pokud na sluníčku trávíte víc času, nebo se přímo opalujete, nezapomínejte na vhodné produkty pro ochranu vaší pokožky. Které z takových přípravků vybrat, když je sortiment na trhu tak obrovský? Vybrala jsem pro vás své oblíbené a vyzkoušené – inspirujte se v následující recenzi!

Pokožka vlivem nadbytečného slunění často strádá. Dochází k jejímu vysoušení, tvoří se víc vrásky, pigmentové skvrny (a těch je sakra těžké se zbavit), může dojít ke spálení a v nejhorším případě je tu i riziko vzniku rakoviny kůže.

Proto, pokud na sluníčku trávíte víc času, nezapomínejte na vhodné ochranné krémy s SPF. Na trhu je takových produktů obrovský výběr a věřím, že je těžké se zorientovat, který z těchto produktů je kvalitní a je na něj spoleh.
Sama mám i díky své práci už poměrně přehled – otestovala jsem takových přípravků už poměrně dost. Doporučím vám ty svoje NEJ!

Jak vybrat vhodné opalovací krémy?
Určitě vybírejte s ohledem na složení a kvalitu slunečních filtrů, existují buď chemické, nebo minerální. Za sebe doporučuji spíš ty minerální, jsou fajn pro citlivější pokožku. Dále berte ohled na SPF – sun protection factor. Jeho číslo určuje čas, který můžeme s daným aplikovaným produktem strávit na slunci, než pleť začne červenat. SPF 30 = půl hodinky ochrany na sluníčku.
Berte v potaz svůj fototyp pleti – tedy to, jak snadno se opalujete / rychle se spálíte.

Sama mám velmi citlivou pleť, proto vybírám produkty s SPF vhodné pro alergiky, nebo přímo i malé děti. Obecně mám super zkušenosti s kosmetikou Avène. Úžasný je třeba Avene Sun Minéral, je to lehounký fluid s SPF 50 bez obsahu chemických filtrů.

Nezanechává bílé stopy, má zmatňující efekt, je vhodný i pro velmi citlivou pleť. Mimochodem, vynikající i pro atopiky! A poskytuje velmi vysokou ochranu.

Pokud toužíte mít během slunění i hezky barevně sjednocenou pleť, doporučuji Bioderma Photoderm Cover Touch. Jedná se o vysoce krycí make-up s SPF 50. Pleť barevně sjednotí, zakryje drobné nedostatky a navíc vás 100% ochrání na téměř hodinu před sluníčkem.

Nezapomínejte ovšem na opakovanou aplikaci!

Pokud krémy, fluidy, pěny…nejsou nic pro vás, pak je ideální La Roche Posay Anthelios XL.
Jedná se o transparentní sprej, který na pokožce už nemusíte roztírat. Stačí nastříkat a je hotovo. A fajn je i možnost aplikace přes make-up – můžete použít váš oblíbený make-up bez SPF a přes den jen na obličej aplikovat tento sprej coby sluneční ochranu.
Sprej rychle zasychá a vytváří matný efekt.

Tip na závěr – nezapomínejte také na vhodnou péči o pokožku po slunění! Naneste hydratační krém, olej – zkrátka myslete na to, že pokožka je po slunění více suchá.
Super jsou produkty Collistar, konkrétně Collistar Special Perfect Tan Supermoisturizing Regenerating After Sun Cream.

Dobře se roztírá, hloubkově regeneruje a hlavně, dostatečně hydratuje!

Všechny výše uvedené produkty koupíte na Notino.cz.