Tip – vyzkoušejte kosmetické produkty s těmi NEJ účinnými složkami!

Na trhu je obrovská škála mnoha kosmetických produktů a věřím, že je opravdu těžké se mezi nimi zorientovat a vybrat takové, které budou skutečně účinné. Tyto produkty můžete vybírat podle mnoha faktorů, kdy jedním z nich může být i podíl aktivních látek. Účinných složek, se kterými se v kosmetických přípravcích můžeme setkat, je celá řada – představím vám dnes ty nejzajímavější, které slibují opravdu perfektní efekt! Zkuste přípravky s obsahem ceramidů, kolagenu, nebo s retinolem! Vaše pleť doslova prokoukne!

Určitě mnozí znáte časté a známé ingredience, které se v mnoha kosmetických přípravcích objevují. Jsou to například kyselina hyaluronová, nebo koenzym Q10… Netvrdím, že tyto složky nejsou účinné, ovšem, existují i jiné, které mají rovněž božský efekt!

Já se například zamilovala do produktů s vysokým obsahem ceramidů. Co jsou to ceramidy?
Ceramidy jsou látkou, která je buňkám vlastní. Jedná se o tuky, jejichž přirozená produkce s věkem klesá. Je tedy vhodné je pokožce dodávat „zvenčí“. Ceramidy  jsou totiž klíčové pro dostatečné udržování hydratace v pokožce.
A jak je známo, hydratovaná pokožka vypadá zdravě, mladistvě – a i vrásky nejsou v dobře hydratované pleti tolik patrné.

Jaké produkty s ceramidy bych vám doporučila?
Jednoznačně ty od korejské značky Dr. Jart +. Značka má celou ceramidovou řadu, úžasný je pleťový krém, odličovače, ale – nic se nevyrovná této plátýnkové masce Dr. Jart+ Ceramidin™ Facial Barrier Mask!

Efekt je totiž až neuvěřitelný, pleť se vypne, rozzáří. Maska vás o hezkých pár let doslova omladí!

Další skvělou složkou v kosmetice je pak i kolagen! Kolagen opět naše buňky obsahují, kolagen se stará o elasticitu a pevnost pokožky, stojí i za kvalitou vlasů, nehtů, ale i i dalších pojivových tkání – vazů a chrupavek.
I kolagenu ubývá s věkem. Kolagen můžeme tělu dodávat – velmi kvalitní je například rybí kolagen, který má vysokou vstřebatelnost.

Kolagen pleti dodávám nejčastěji formou séra, které aplikuji pod svůj běžný krém. Výborné je například kolagenové sérum od další korejské značky – KORIKA Korean Heritage.
Toto sérum obsahuje hydrolyzovaný (štěpený) kolagen ve vysoké 2% koncentraci, oceníte i další aktivní látky – například kyselinu hyaluronovou.

Vysoce omlazující efekt má pro pleť další účinná látka – retinol!
Retinol, nebo-li vitamín A je velmi silný antioxidant, dokáže odstraňovat odumřelé buňky a mimochodem, podporuje i tvorbu kolagenových vláken. Je účinný v boji proti vráskám, pokožku vypíná, revitalizuje.

Dámy – my, kterým už není 20, ba dokonce ani 30, produkt s retinolem bychom do péče rozhodně měly zařadit!

Já nyní testují noční krém RoC Retinol Correxion Wrinkle Correct, působí během spánku, kdy pleť intenzivně omlazuje, eliminuje vrásky – i ty hluboké a má podíl i na dostatečné hydrataci. Zatím se krém jeví velmi dobře, pleť je ráno vypnutá a krásně jemná. 

Výše uvedené produkty koupíte na Notinu.