Tip pro milovníky vietnamské gastronomie – restaurace Hoa Mai

Asijská a zvláště vietnamská gastronomie se obecně těší velké oblibě – a i u nás, v Brně, máme vietnamských restaurací už opravdu spoustu! Ne všechny ale stojí za návštěvu… Já vás chci ovšem pozvat do jedné z těch restaurací, kde je jídlo opravdu vynikající! Znáte restauraci Hoa Mai v Brně na Bayerově 10? Dáte si tu opravdu výborná jídla – vietnamské, ale i thajské speciality a také sushi! Mimo to, přes obědy tu bývá výběr jídel z obědového menu, kdy si můžete sami na talíř vybrat to, na co máte chuť.
Nedávno jsem tady byla na obědě, dala jsem si Pho Bo polévku a restované skleněné nudle s krevetami, obojí bylo výborné! Stavte se restauraci Hoa Mai vyzkoušet!

Sama mám vietnamskou a obecně asijskou gastronomii moc ráda, jídla jsou plná zeleniny, zajímavého koření – zkrátka, chuťově se jedná o  netradiční speciality, které si oblíbilo mnoho lidí, a to po celém světě.

I v rámci Brna se asijská a vietnamská gastronomie těší mimořádné oblibě – však jen za posledních asi 8 let se v Brně otevřelo tolik nových, zejména vietnamských restaurací!
Ne všechny jsou ale dobré – já miluji zejména ty menší, tradiční podniky, kde se vaří dle rodinných receptů majitelů. Tyto restaurace najdete zejména ve vietnamské tržnici na Olomoucké, ale i v jiných částech Brna jich pár je!

Jednou z vietnamských restaurací, která si rozhodně zaslouží, abyste ji poznali a co lépe i navštívili, je Hoa Mai – najdete ji na Bayerově 10. 
Tato restaurace je zde již od roku 2017 a těší se – i mezi opravdovými znalci vietnamské kuchyně – mimořádné oblibě!

Restaurace Hoa Mai se zaměřuje na tradiční asijskou gastronomii, v menu najdete všechny velmi známé a oblíbené vietnamské speciality. Patří mezi ně rozhodně polévka Pho Bo (na výběr s několika druhy masa), objednat si můžete polévku Tom Yum, thajská kari, různé typy restovaných nudlí, restovanou rýži a také poke bowls! I tato původně havajská pochoutka je mimořádně oblíbená.

V restauraci Hoa Mai si ovšem dáte i sushi – na výběr jsou i celá řada druhů, s rybami, zeleninou, s krevetami…

Jak jsem také zmínila, během obědů si v této restauraci můžete sami vybrat jídla z pestré bufetové nabídky. V rámci té je vždy připraveno několik druhů masa, nudle, rýže, zelenina, ale i tofu, nebo dokonce sushi. Kombinace si tedy zvolíte sami – a fajn je i příznivá cena, za 1 talíř zaplatíte jen 150,-.

Jídla zde vaří dle tradičních a původních asijských receptur, přímo podle majitelky restaurace. Můžete si tak být jistí autentickou chutí jídel, která jsou připravena tak, jak mají být.

Já si v této restauraci dala polévku Pho Bo s hovězím masem, vývar byl voňavý, skvěle dochucený, maso měkoučké. Jako druhý chod jsem zvolila restované skleněné nudle s krevetami a zeleninou, bylo to výborné! Na toto jídlo jsem rozhodně zase brzy zajdu. Oceňuji i velmi velké porce.

Vyzkoušejte restauraci Hoa Mai, určitě budete spokojení!

Restauraci Hoa Mai najdete v Brně na Bayerově 10.

ODKAZ: RESTAURACE HOA MAI / facebook
ODKAZ: RESTAURACE HOA MAI / instagram