Šperk jako dárek: 3 tipy, jak najít dokonalý kousek

Blíží se narozeniny, výročí nebo jiná významná událost někoho ve vašem okolí a vy přemýšlíte nad tím, čím daného člověka obdarovat? Věnujte mu šperk. Jak najít naprosto dokonalý kousek?

Proč věnovat šperk?

Šperk jako dárek je sázkou na jistotu. Šperky jsou totiž věčné, na rozdíl od květin a čokolád, a obdarovaný si při každém pohledu na daný kousek vzpomene na vás. Náušnice, náramek, prstýnek či přívěsek můžete darovat k narozeninám, svátku, Dni matek, Valentýnu, výročí, Vánocům či třeba za maturitu nebo k úspěšnému dokončení vysoké školy. Jak ale vybrat vhodný šperk?

Zdroj foto: Alex Zotov / Shutterstock.com

Jaký šperk ženě darovat?

Kdy darovat ženě náušnice? Někdy se může stát, že ženě darujete náušnice, ale z překrásného dárku se stane faux pas, neboť obdarovaná dáma nenosí náušnice a ani nemá propíchnuté uši. Abyste se takové situaci vyvarovali, vždy se ujistěte o tom, že daná žena náušnice nosí ráda a často je střídá. Styl vybírejte s ohledem na tón pleti, ženin vkus a události, ke kterým chcete, aby je nosila. To samé platí u řetízků a prstenů. Víte-li, že žena si nepotrpí na prsteny, investujte raději do řetízku a naopak.

Tip číslo jedna: Vybírejte šperky podle tónu pleti

Světlý tón pleti skvěle doplní náušnice z bílého či růžového zlata a také stříbrné kousky. K tmavší pleti zase ladí tradiční žluté zlato.

Tip číslo dvě: Řiďte se při výběru šperků barvou vlasů a očí

Tón pleti není jediným vodítkem. Důležitou roli hraje při výběru šperků také barva vlasů a očí.

  • Blondýnkám obecně sluší jemné tóny a umírněné barvy. Vsaďte na modrou, růžovou, zelenou a oranžovou.
  • Černovláskám sedí výrazné barvy a budou vypadat skvělé ve špercích, jenž jsou obohaceny o sytě červené, zelené a modré kameny.
  • Brunetky vypadají skvěle ve špercích, které obsahují výrazné kameny, ale mohou si dovolit také žluté a oranžové tóny.

Skvělé podtržení celkového vzhledu dosáhnete také tehdy, když barvu kamenů sladíte s barvou očí.

Tip číslo tři: Minimalistické vs. extravagantní

Minimalistické náušnice se hodí na pravidelné nošení, extravagantní kousky si žena jistě ráda ponechá na zvláštní události. Tak zní obecné pravidlo, ale stejně jako v předchozích tipech, i u tohoto bodu je nutné zvážit, jaké šperky žena ráda nosí. Má ráda originální, nápadité šperky a nebojí se je nosit? Potěšte ji nějakým extravagantním kouskem. Jestli je ale naopak v nošení šperků zdrženlivá a cítí se lépe v minimalistických a nenápadných kusech, nesnažte se ji ohromit velkým kamenem a výraznými prvky a potěšte ji nenápadným, zato ale kvalitním, šperkem.

Výběr vhodného šperku může být někdy hotovým oříškem. Pokud ale budete při výběru řídit našimi tipy a zvážíte, co má daná žena ráda, určitě se trefíte a vyberete správně.