Tip pro děti & rodiče – Utrhčíslo, zábavná hra v prostředí Brna!

Často vám tu přináším zajímavé tipy pro děti – a dnes tu jeden takový je! Chci vám představit knihu a skvělou hru v prostředí Brna – Utrhčíslo! Hra je určená pro děti od 4 do 10 let, kdy postupujete podle návodů v knize. S dětmi plníte zábavné úkoly, projdete se krásnými zákoutími Brna, jste na čerstvém vzduchu… Hru Utrhčíšlo jsem si zahrála se svým mladším synem a byla to paráda! Strávili jsme spolu krásné odpoledne, malého to opravdu bavilo, byl tak zapálený do plnění úkolů! Zkrátka, Utrhčíšlo děti nadchne! A i vás, dospělé! Víc v mém následujícím článku…

Hledáte způsob, jak zabavit své děti, vymyslet jim program – třeba na víkend? A nejlépe tak, abyste s dětmi strávili hezký čas, něco viděli, hýbali se…? Pak vám vřele doporučuji právě knížku Utrhčíšlo! Jedná se o poutavý příběh, který je zároveň hrou.

Knížku a hru Utrhčíslo vytvořil a vydal spolu se svojí kamarádkou Roman Doušek z Brna – cílem bylo přinést dětem zábavu, poznání – právě v ulicích a hezkých zákoutích našeho města, Brna!

Jak máte možná sami zkušenost, dnešní děti mají bohužel tendence trávit hodně času u počítačových her, ipadů, telefonů… Proto každá příležitost, jak děti vzít ven a vymyslet jim atraktivní zábavu, je myslím víc než ceněná! :)
Sama jsem ráda, když s dětmi trávíme čas aktivně, venku – a něco u toho zažijeme, kluci se učí nové věci a poznávají pro ně neznámé.

I proto mě velmi oslovila právě kniha a hra Utrčíslo!
V čem je skvělá?

Osloví zejména menší děti, do asi 10 let věku. Já hru Utrhčíslo absolvovala se svým mladším synem, který má 9 let – a velmi ho to bavilo!

Hlavní postavou knihy i hry je malá bytost jménem Utrhčíslo, která má prazvláštní zálibu – čísla! A čísla se hledají a sbírají i v rámci úkolů v knize.

V knize Utrhčíslo na děti čeká celkem 11 úkolů, které se plní na různých místech v centru Brna. Začínáte na Pekařské ulici, odtud pokračujete na Kopečnou, přes Pellicovu do parku u hradu Špilberk a hru končíte na druhém nádvoří hradu.

Celá trasa není náročná, dá se zvládnout v pohodě i s menšími dětmi – nám okruh zabral i s přestávkami na zmrzku asi dvě hodinky. Vzali jsme s sebou i naše dva pejsky, ti byli také moc vděční za fajn procházku!

Součástí knihy jsou i mapy pro snadnější orientaci, abyste lépe našli daná stanoviště, kde se plní úkoly. Trochu jsem se bála, zda stanoviště najdeme, ale nebyl to vůbec problém. Vše je velmi dobře popsané. :)

Na stanovištích děti plní úkoly – počítají schody, hledají ukrytá čísla, sčítají jednoduché počty. Pokud to pro ně bude obtížné, určitě jim rádi pomůžete. :) Můj syn to s přehledem zvládal.

Skvělé je, že díky knize a plnění úkolů děti poznají různá zajímavá zákoutí Brna, podívají se na hrad Špilberk, mohou obdivovat krásy hradu, děla, dělové koule ve zdech (o jejichž existenci jsem tu mimochodem neměla ani ponětí. :).

My si vyrazili hru zahrát nedělní odpoledne, bylo krásně, navíc na Špilberku bylo i mnoho stánků, občerstvení, zmrzlina…takže jsme i často zastavovali a zkrátka, moc jsme si to užili! Ale to hlavní – byli jsme spolu, povídali jsme si, prošli jsme se na čerstvém vzduchu – ideálně strávené odpoledne!

A aby děti hra ještě více bavila, mají motivaci! Odpověď – číslo – které jim po splnění všech úkolů vyjde, odešlou na email a bude jim zaslaná poštou odměna. :)

Mimochodem, co mě překvapilo – na jednom ze stanovišť jsme potkali rodinku, která hru hrála taky! Je vidět, že Utrhčíslo v Brně už boduje! :)

Knihu Utrhčíslo koupíte na stránkách Hradějov, viz odkaz níže, dále je dostupná také v prodejnách TIC Brno, konkrétně v Informačních centrech na Radnické a Panské.

ODKAZ: HRADĚJOV / web, eshop
ODKAZ: HRADĚJOV / facebook