Tip na zážitkové ubytování v srdci lesů, kousek od Brna: Glampingová lovecká chata

Věřím, že každý z vás toužíte čas od času uniknout z ruchu běžného života do přírody, kde najdete klid, zcela jiný rytmus, kde si maximálně vychutnáte chvíle odpočinku. Ráda bych vám představila jednu kouzelnou novinku – ubytování ve stylové chatičce doslova uprostřed lesa, kde je to pro onen „únik“ mimo realitu všedních dnů přímo jako stvořené. Tuto novinku, Glampingovou loveckou chatu, najdete v lesích u Šemíkovic, z Brna cca 40 minut cesty. Byla jsem se zde podívat a můžu se zcela klidným svědomím napsat, má to tu přímo dokonalou atmosféru. Představte si pár dnů na samotě, kde posloucháte jen zvuky lesa, praskání ohně v kamnech, dáte si večer sklenku vína na zápraží s výhledem do krásné přírody… Ten pocit naprosté pohody je tady až hmatatelný. :)
Pozvánkou na toto nádherné místo vám bude i můj následující článek…

V dnešní věčně uspěchané době jsou chvíle odpočinku na samotě, v přírodě, ve zcela jiném režimu…téměř luxusem, souhlasíte? Sama to moc dobře znám, každý „unik“ mimo realitu běžných dnů je vysoce ceněným zážitkem. :)

A kde si nejlépe odpočinete, načerpáte energii a sílu, než v přírodě? Právě zde můžete zapomenout na veškeré stresy, oddáte se jinému režimu, užijete si procházky v lese, pohodu u hořícího ohně, nebo si třeba večer při svíčkách zahrajete deskové hry… Ruku na srdce, kdy naposledy jste něco takového zažili? :)

Ano, chvíle strávené takto, jsou doslova zážitkem. A právě jedno přímo zážitkové ubytování – v srdci nádherného lesa – bych vám chtěla i doporučit a představit.

Jedná se o velmi stylovou novinku – Glampingovou loveckou chatičku, kterou najdete v lesích u Šemíkovic. Možná vám bude název této obce už povědomý, právě zde se totiž nachází Statek Šemíkovice, místo ideální pro svatby, oslavy, pobyty i mnohé jiné události (více v mém článku ZDE). Mimochodem, Glampingovou loveckou chatu mají i stejní majitelé. :)

Chata se nachází na krásném místě, v lese chráněné oblasti Přírodního parku Rokytná. Už jen výhledy odtud stojí za to – a věřte, osloví to zde i vyslovené romantiky. :) Opravdu nádhera, ta zákoutí lesa, možnosti vycházek…a hlavně, „nikde nikdo“. Chata je na opravdové samotě, jste tu jen vy…

Chata má kapacitu 6 osob a je plně vybavená. V prostorách chatky najdete kuchyňku s plynovým vařičem, lednicí, dřezem…a samozřejmě veškerým nádobím.

Posedět můžete u velkého stolu, na pohovce, odkud velkými prosklenými okny z obou stran chaty vidíte ven… Což vám ten úchvatný dojem z tohoto místa ještě umocní. :)

V chatce se topí kamny, která celé prostory pohodlně a rychle vytopí, chata je tedy určená k celoročnímu provozu.

Pro spaní je určené „spací patro“ v podkroví. Zde jsou 4 lůžka, další dvě osoby mohou spát na rozkládací pohovce v přízemí. Veškeré potřebné náležitosti (povlečení, peřiny…) jsou zde pro vás nachystané.

Co zde můžete dělat? Užívat si klidu, rodiny, přátel, nebo svého partnera – záleží, jak chvíle strávené zde pojmete. :) Můžete vyrazit na vycházky do okolí, na houby, rozděláte oheň, zahrajete si deskové hry, přečtete si knížku… Nudit se zaručeně nebudete.

Glampingovou loveckou chatu si můžete pronajmout na libovolný počet nocí, v týdnu i přes víkend. Majitelé jsou velmi milí, oceníte vstřícné jednání.

V případě zájmu o více informací k pronájmu Glampingové lovecké chaty se můžete obrátit na kontakty, statek.semikovice@gmail.com, +420773576738 – pan Marek Roháček.

Glampingovou loveckou chatu najdete v lese u Šemíkovic (u Rouchovan).

ODKAZ: STATEK ŠEMÍKOVICE / web
ODKAZ: STATEK ŠEMÍKOVICE / facebook
ODKAZ: ŠEMÍKOVICE / instagram