Představuji: čajovnu, kavárnu a místo, kde se i dobře najíte – Lounge Leyaly

Ráda bych vám představila jedno velmi příjemné místo v Brně se zcela nezaměnitelnou orientální atmosférou – a vřele vám doporučuji sem zajít! Znáte Lounge Leyaly na Kolišti 1907/3? Jedná se o čajovnu, kavárnu, kde si můžete dát i vybrané vodní dýmky a hlavně, dobře zde i vaří! Lounge Leyaly je prostorem, kde na vás dýchne chuť i vůně dalekého Orientu, návštěvou se přenesete daleko mimo realitu všedního dne. Sympatické je, že nabídka nápojů Lounge Leyaly je i čistě nealkoholická. Zajděte si sem – na vynikající čaj, orientální i jiné dezerty, na dobré jídlo… Jsem si jistá, že se vám tu bude líbit!
Víc v následujícím článku…

Lounge Leyaly jistě budete mnozí znát, právě tato čajovna, kavárna & restaurace se zde nachází už hezkých pár let, během kterých tedy prostory prošly rekonstrukcí a nyní, od srpna, jsou pod vedením nového majitele.

Toto místo rozhodně musíte znát, je totiž zcela nezaměnitelné, originální, s vlastní autentickou atmosférou orientálních dálek. Opravdu, jakmile vkročíte dovnitř, jako byste se přenesli na jiné místo v Orientu. Prostory jsou i takto koncipované a prvky zcela typického orientálního designu se tu prolínají snad každým detailem.

Na první pohled vás určitě zaujmou nástěnné malby, díky kterým se opravdu ocitnete ve zcela jiném světě – v takovém, kde voní čaj, vodní dýmky, koření…
Atmosféru v Lounge Leyaly dokresluje i tlumené světlo, barevný nábytek, svítidla, oceníte určitě i orientální design konviček na čaj a dalšího nádobí, ve kterém vám servírují třeba i jídlo…

Lounge Leyaly je místem, kde si dáte nejen výborné čaje, kávu, dezerty, ale také jídlo –  od září je zde opět v provozu kuchyně!
Jídla můžete vybírat ze stále nabídka – v menu nechybí jídla inspirována orientem. Ochutnáte oblíbené speciality z Dálného východu – jistě si vybere každý.

Mimo to, na každý týden je připraveno i týdenní „Happy hours“ menu, kdy můžete vybrat z několika jídel – v ceně 499,- máte polévku, vybrané jídlo, jakýkoliv nápoj z menu a také vodní dýmku. 
Nabídka jídel se různě obměňuje – v konceptu „chuť dálek“ se zde objevují nejen orientální pokrmy, ale třeba i sushi…

V týdnu v době od 12.00 – 16.00 je kromě happy hours (polévka+jídlo+dýmka+nápoj) za 499,- také možnost pouze menu (polévka+jídlo) za 149,-

V menu pak najdete pestrý výběr kvalitních čajů – zelené, černé, bylinné, ovocné, oblíbený je zde i čaj Tuareg, který je velmi zdravý, je silným antioxidantem a podporuje fyzickou a mentální aktivitu.

Ochutnáte i kávu z pražírny připravenu na mnoho způsobů, vyberete si zde i míchané drinky, vína…ovšem vše zcela bez alkoholu, což je samo o sobě velmi sympatické. Lounge Leyaly je i díky tomu místem, kde vždy vládne klid, pohoda…

Doporučuji pak vyzkoušet také dezerty – vše si připravují sami přímo zde, paní kuchařka je i velmi šikovnou cukrářkou.
V nabídce dezertů jsou samozřejmě i dezerty typicky orientální – vynikající baklava například – ale i nejrůznější dorty, dezerty…

Jak jsem zmínila, Lounge Leyaly je i místem, kde si dáte vodní dýmku – rádi vám ji zde nachystají. Naprosto skvělé je, že tento lounge má speciálně upravenou a fungující vzduchotechniku, proto zde nikdy není žádný dým z dýmek.

Lounge Leyaly je nesmírně příjemný prostor, kde se budete cítit dobře kdykoliv sem přijdete. Otevřeno je zde každý den – přesnou otevírací dobu najdete na webu, viz odkaz níže.

Mimochodem, pro stále zákazníky má Lounge Leyaly také věrnostní program – stačí si stáhnout do telefonu jejich věrnostní kartu (postup najdete přímo na místě). Plynou vám z této karty různé výhody a benefity! :)

Čajovnu Lounge Leyaly najdete na Kolišti 1907/3.

ODKAZ: LOUNGE LEYALY / web

ODKAZ: LOUNGE LEYALY / facebook
ODKAZ: LOUNGE LEYALY / instagram