Tip na výlet s gurmánským zážitkem! Představuji Hospodu na Zelnicách v Ratíškovicích.

Opět mám pro vás zajímavý článek s tipem na výlet, kousek od Brna a jak jinak, než i s gurmánským zážitkem! Věřím, že mou inspiraci uvítáte, protože jak vím – právě doporučení na téma “kam na výlet” jsou u vás vždy oblíbená a žádaná. :) Tentokrát vás pozvu do malebné vesničky Ratíškovice, jen kousek u Hodonína. Právě zde se nachází opravdu kouzelná restaurace & penzion Hospoda na Zelnicách, kam opravu stojí za to zajet. Ve staromoravské hospodě v původním stylu si dáte výborná jídla v duchu české gastronomie, ochutnáte i speciality, oceníte jedinečné prostředí, nádhernou stodolu, nebo venkovní zahrádku… A mimo to, můžete ve zdejším penzionu také přespat. Ratíškovice jsou navíc přímo dokonalým výletním cílem, jsou tu cyklostezky, nádherná příroda kolem, pastviny s ovečkami… Na mě to zde udělalo tak hezký dojem, že už nyní se těším na svou další návštěvu. Víc v následujícím článku…
Sama moc ráda poznávám zajímavé a pro mě nové výletní cíle nedaleko Brna. A o svoje tipy se tu pak ráda podělím – věřím, že i vy oceníte inspiraci, kam se zajet podívat, kde to zkrátka stojí za to…
Dnes vám jedno takové nové místo představím a opravdu vřele vám doporučuji udělat si sem cestu. Jsem si jistá, že budete nadšení!
V malebné vesničce Ratíškovice, které najdete jen několik málo kilometrů od Hodonína, najdete zajímavou novinku – asi měsíc nově otevřenou, velmi stylovou staromoravskou restauraci & penzion Hospodu na Zelnicách. Toto místo nadchne zejména všechny milovníky tradic, původního staromoravského designu – interiér Hospody na Zelnicách je vskutku jedinečný, obdivovat tu budete původní dekorace a doplňky, které budete pamatovat možná z domů a statků vašich prarodičů, nebo z filmů pro pamětníky. :)
Zajímavostí je, že veškeré dekorace v Hospodě na Zelnicách jsou skutečně původní a originální, nacházely se v tomto domě i v dobách minulých. Nový majitel prostory – hospodu a stodolu citlivě zrekonstruoval, v ohledu na historický potenciál samotného místa.
V Hospodě na Zelnicách se tak možná vrátíte v čase, kdy vás už při vstupu nadchne toto výjimečné prostředí.
Prostory restaurace jsou pak poměrně velké, máte mnoho možností, kam si můžete sednout.
Využít tu pak můžete i samostný, oddělený salonek, který je přímo ideální pro organizaci nejrůznějších oslav a soukromých akcí.
V prostorách salonku pak mnozí oceníte i prostorný dětský koutek.
K Hospodě na Zelnicách pak patří i venkovní část, kde se nachází nádherná stodola, opět v duchu dávných časů.
Mimochodem, právě tato stodola je skvělým místec pro organizaci svatebních hostin, nebo větších oslav.
Na stodolu pak navazuje i venkovní zahrádka, kam majitelé plánují do budoucna pořídit i zvířátka – ovečku a kozu, pro potěšení dětí.
Co vás pak určitě bude zajímat, co si v Hospodě na Zelnicách dáte?
Jídla jsou zde obecně v duchu tradiční české gastronomie.
Vybírat tu můžete vždy z týdenní nabídky, dále pak z odpoledního jídelního lístku, nechybí i jídla určená pro nejmenší hosty.
V Hospodě na Zelnicách se pak konají i různé gurmánské akce, kdy máte možnost ochutnat i další speciality – žebra, kolena, burgery a mnohé další.
Pochutnáte si tu i na domácích dezertech, které se obměňují v nabídce.
Co se jídel týká, tak naprostá většina použitých surovin jsou lokální, mnohé přímo z Ratíškovic a okolí. Pečivo je z místní ratíškovické pekárny, některá masa berou ze zdejší farmy…
Vína si tu dáte z místního ratíškovického vinařství Svatá Barbora. Mimochodem, Ratíškovice jsou vínem vyhlášené – nachází se tu nádherné vinné sklepy Ratíškovice – opět doporučuji vidět, navštívit – v rámci výletu!
Věřte, z Hospody na Zelnicách se vám ani nebude chtít jet domů… A nemusíte – můžete tu totiž i přespat!
V horních prostorách domu, kde se nachází restaurace, je totiž příjemný penzion s kapacitou 20 lůžek (celkem 8 pokojů).
Penzion určitě pak využijete v případě organizace různých akcí zde, oslav, nebo svateb.
Ratíškovice, coby vesnička, jsou samy o sobě kouzelné, přiznám se, že dokud jsem tu nebyla, vůbec jsem netušila, jak malebné místo to je. Navíc, v okolí je mnoho cyklostezek – u jedné z nich se nachází dokonce i Hospoda na Zelnicách. Coby výletní cíl je to zde doslova perfektní!
Hospoda na Zelnichách je otevřená každý den od 11. do 23. hodiny, každou neděli se tu také koná brunch – od 8. do 11:30. Udělejte si výlet, nebudete litovat!
Hospodu na Zelnicách najdete jen kousek od Hodonína, v Ratíškovicích na adrese Baráky 285.