Tip na výlet – NASCHMARKT ve Vídni

Mám pro vás další tip na výlet – tentokrát do Vídně na místní trhy NASCHMARKT!

Pokud si lámete hlavu s plánem na zajímavý výlet, mám pro vás další skvělý tip! Zajeďte do Vídně na místní nejznámější trhy NASCHMARKT, které určitě stojí za návštěvu.

Na trzích najdete až přes 120 stánků, mnoho hospůdek a kaváren s úžasnou atmosférou a celou řadu restaurací, s pestrou nabídkou nejrůznějších světových specialit (jsou zde restaurace indické, italské, vietnamské, ruské, thajské, zkrátka určitě si vyberete:)

K neodmyslitelné tradici zdejšího tržiště pak patří také obvyklý sobotní bleší trh, kde seženete nejrůznější – promiňte mi ten výraz – harampádí. Mně bohužel starožitnosti, staré knihy, hračky, nádobí, oblečení…nic moc neříkají, ale věřím, že se mezi vámi najdou tací, kteří toto „harampádí“ milují :)

Mě daleko víc zaujalo právě oněch 120 stánků, kde seženete nejrůznější FRESH produkty – hlavně ovoce a zeleninu snad všech dostupných světových druhů – věřte, že jsem opravdu nikdy neviděla tak širokou nabídku zeleniny i ovoce (a to včetně exotických druhů). Úžasně vypadají také čerstvé plněné olivy (seženete asi 30 druhů), plněné pálivé papričky, nakládané mini dýně, ovčí sýry balené v parmské šunce, plněné fíky, několik druhů hummusu, nakládané i zrající sýry, čerstvé uzeniny, maso… Seženete zde také chlazené a mražené ryby, mořské plody (opravdu snad všechny druhy – krevety, ústřice, mušle, humry, chobotnice…), ořechy, sladkosti, čerstvé domácí pečivo…

Kromě toho si můžete vybrat také čerstvé bylinky, koření, ale také NATUR KOSMETIKU – mýdla, tělové olejíčky, krémy… Vše působí neuvěřitelně čerstvě a kvalitně, navíc ceny jsou také velmi dostupné. Podívejte se do fotogalerie!

Z trhů je to kousek pěšky (necelých 10 min chůze) do centra Vídně – přímo na náměstí Stephansplatz, kde je celá řada dalších obchodů (pro nás, dámy, hlavně oblečení, kabelky, boty, „cetky“…), kaváren a cukráren (pro naše protějšky a dětičky).

A ještě jeden tip – až se budete vracet domů (trhy se zavírají kolem 16. hodiny…), stavte se do obchodního centra G3 v Gerasdorfu. Je to při cestě na Brno a opravdu to stojí za to. Je tady obrovské množství obchodů mnoha značek, ale za zmínku stojí jeden, který u nás nenajdete. Je to obchod britské značky PRIMARK – kde kromě oblečení seženete nádherné dekorace domů, kosmetiku, kabelky, boty, věci pro děti… Vše má úžasný design a co je ještě úžasnější, jsou ceny – opravdu velmi „lidové“ – například dámské tričko zde stojí kolem 200,-, rtěnka 40,-, termo hrnek na kávu 150,-…zkrátka se to zde vyplatí :)

Já jsem byla z celého výletu nadšená a opravdu moc doporučuji! :)

Oficiální webové stránky trhů: DER NASCHMARKT

Tady najdete přesnou polohu trhů Naschmarkt: NASCHMARKT VÍDEŇ

 

Odkaz na obchod PRIMARK: PRIMARK G3 GERASDORF