Tip na výlet! Lednicko – valtický areál se zastávkou v novém bistru Stroodel

Prosluněné dny babího léta v září přímo vybízí k příjemným výletům, vyjížďkám na kole, procházkám v přírodě… Mám pro vás inspiraci, kam si zajet – kousek od Brna! Vyražte do Lednicko – valtického areálu, je tu tolik hezkých míst k vidění! A tento výlet můžete spojit i se zastávkou v novém bistru Stroodel, o kterém jsem vám tu psala nedávno. Toto bistro najdete v samém srdci obory Soutok, hned vedle zámečku Lány. Ochutnáte tu vynikající štrúdly, toto bistro je totiž zároveň i „štrúdlárnou“! Věřím, že se vám tu bude líbit, na mě to zde udělalo velký dojem! Víc v následujícím článku!

Inspirace na téma „kam z Brna na výlet“, té nikdy není dost, co říkáte? A právě poslední hezké dny, které nás čekají před příchodem podzimu, přímo vybízí ke chvílím stráveným v přírodě. Nejsou už taková horka, takže se dají v přírodě trávit i celé dny, super jsou teď i vyjížďky na kole!

Míst, kam z Brna vyrazit – kam to není daleko a kde je co vidět, je celá řada. Já vám ovšem moc ráda doporučuji novinky, které jsem sama navštívila a která si rozhodně zaslouží i vaši pozornost.

Jednou takovou je právě i nové bistro Stroodel, které se nachází přímo v Lednicko – valtickém areálu, v oboře Soutok, která je mimochodem největší oborou v celé České republice! Od dubna je tato novinka otevřená zatím jen ve zkušebním provozu, ovšem i tak se sem můžete zastavit, dát si něco dobrého, posedět zde. Jste opravdu v srdci neporušené přírody, užijete si tu skvělou pohodu a relax.

Lednicko – valtický areál je oblíbeným výletním cílem, z Brna jste zde za chvíli. Právě tento kout naší země je v tolika směrech ojedinělý, můžete tu obdivovat historické památky, jistě znáte kouzelné zámky v Lednici, nebo ve Valticích.

Krásné stavby z dob minulých jsou roztroušené v celém Lednicko – valtické areálu, můžete si je prohlédnout třeba i během cyklo výletu.
Právě cyklostezek je tu mnoho kilometrů!

I já sem jezdím na kolo pravidelně každý rok, podnikáme výlety po trasách vedoucích z Úval, Valtic, zajedeme se vždy podívat i na kolonádu na Rajstně, ke Třem gráciím, nebo k zámečku Pohansko.

Cyklostezek je tu celá řada – i my tu vždy objevíme takové, po kterých jsme doposud nejeli. :)
A právě v těchto místech, kousek od zámečku Pohansko, v oboře Soutok se nachází zámeček Lány. Zámeček prochází aktuálně rozsáhlou rekonstrukcí, už brzy vám zde nabídnou ubytování, zážitkovou gastronomii, dokonce malé divadlo, nebo wellness… O tom vám ale do budoucna ještě určitě napíšu.

V těsné blízkosi zámečku Lány se pak nachází zajímavá novinka, kterou vám určitě doporučuji navštívit!
Jedná se o nové bistro Stroodel, které je zde otevřeno ve zkušebním provozu od letošního dubna.

Byla jsem se právě zde nedávno podívat a mohu potvrdit, bistro je v mnoha ohledech skvělé! Jedním z důvodů, proč se sem stavit, je dobré jídlo a pití!

Stroodel – jak už i sám název napovídá, je totiž „štrúdlárnou“ – vybírat tu můžete z několika vynikajících štrúdlů ve sladkých i slaných variantách. Ke sladkých štrúdlum dostanete vždy i porci vanilkového krému! 

Štrúdly si zde sami připravují a pečou, v nabídce je vždy několik variant, sladkých i slaných.

Ochutnáte tu i nejrůznější dortíky…

…ale i slané speciality, vyhlášená je i zdejší škvarková pomazánka s domácím chlebem.

Oblíbené jsou i kvalitní mošty, domácí limonády, dáte si tu výbornou kávu, pivo – čepují Plzeň. Nesmí chybět i dobré víno, to mají v nabídce z Vinařství Vican.

V celém objektu bistra jsou celkem 4 kouzelné, útulné apartmány. Doufám, že brzy po připravované kolaudaci přivítají první hosty – za pár dnů, či týdnů tu tak budete moci i přespat. A věřte, noc tady bude zážitkem! Z oken apartmánů budete moci večer a nad ránem pozorovat i zvířata z obory.
A mimochodem, bude zde možné ubytování i s vaším pejskem.

Mimochodem, právě toto místo bude skvělé i pro pořádání různých komorních akcí, menších oslav, svateb, atd… Vše vám tu zajistí na klíč, včetně cateringu. Je zde dokonce i malá kaple – třeba pro křtiny! Když preferujete přírodní atmosféru plnou pohody, klidu, maximálního soukromí ve spojení s nadstandardními službami, jste na správné adrese.

Tak co říkáte? Myslím, že perfektní tip na zářijový výlet!

ODKAZ: STROODEL / facebook
ODKAZ: STROODEL / instagram